ניצחון סמלי של יוסי סעידוב ואנשיו במינהל גוננים אשר ייזכו בהוצאות משפט לאחר שהתביעה נגדם נמחקה. סעידוב נבחר ב-2023 לתפקיד יו"ר המינהל קהילתי המשרת את גוננים, קטמונים ורסקו. אלא שבעירייה סירבו לקבל את הכרעת הציבור והיועץ המשפטי של כיכר ספרא אף ניסה לפסול את המינוי. בהמשך נערכה ישיבה שבה הוחלט כי סעידוב ייבחר למורשה חתימה וכי אפרת זוכר אריכא, היו"רית הקודמת, תפסיק לשמש כמורשית חתימה. לאחר שכל צד האשים את האחר בפעולה ללא סמכות, החליט הבנק להקפיא את הפעילות בחשבון של המינהל.
2 צפייה בגלריה
שכונת הקטמונים. רחוב בר יוחאי.
שכונת הקטמונים. רחוב בר יוחאי.
שכונת הקטמונים. רחוב בר יוחאי.
(צילום: שלומי כהן)

החברה למתנ״סים ועמותת המינהל הקהילתי עתרו לבית המשפט בינואר 2024 והגישו תביעה ובקשה לצו מניעה זמני בדרישה להפשיר את חשבון הבנק של המינהל. התביעה הוגשה הן כנגד הבנק והן כנגד פעילי הציבור יובל אבוטבול, אילן כליפה, מלי ששון, כרמית שמעוני כהן ויצחק דהן, אותם ייצג היועמ"ש של המינהל הקהילתי, עו״ד יצחק דהן.
בפסק הדין שניתן בשבוע שעבר נחשף עד כמה היתה העירייה מעורבת במאבק נגד פעילי הציבור. השופט דוד זילר כתב בין היתר כי לאחר הגשת התביעה חל שינוי בעמדת התובעות "הנובע מכך שעיריית ירושלים, שהיוותה כח מניעה בהגשת התביעה, החליטה להתנתק מהתובעת 1 (עמותת המינהל הקהילתי, י"ט), דבר אשר מייתר על פי הנטען את הצורך בבירור הליך זה, והן מבקשות משכך למחקו".

2 צפייה בגלריה
מינהל קהילתי גוננים
מינהל קהילתי גוננים
מינהל קהילתי גוננים
(צילום: יואב דודקביץ')


בית המשפט קבע כי למרות שהוא נענה לבקשת התובעות למחוק את התביעה, הוא בשום אופן לא מוכן לקבל את בקשתן שלא לחייב בהוצאות משפט. "יש להביא במידה מסויימת בחשבון, התנהלות מצד התובעות, שיתכן שיכולה היתה להביא לסיום ההליך עוד קודם לכן, ולעניין זה הפנו הנתבעים להחלטות בית המשפט לקבלת הסברים באשר לסטטוס התביעה, אשר לא נענו במישרין משך תקופה ארוכה יחסית", ציין השופט.
עם זאת, מאחר וההליך היה מצוי בשלבים מקדמיים, עור לפני שהתקיים קדם משפט ראשון, הוחלט להטיל על המינהל והחברה למתנ"סים תשלום הוצאות לפעילי הציבור שנתבעו בסך 6,000 שקל.
יצוין כי בעירייה ככל הנראה צפו את ההפסד הצפוי בזירה המשפטית ולכן בחרו להמשיך ולספק לתושבים שירותים דרך עמותת מרום, צעד שזוכה לביקורת מצד חלק מתושבי השכונה.


מלי ששון, יו״רית הפורום האורבני בקטמונים שהיתה אחת מהנתבעות מסרה בתגובה: "החלטות השופט להעניק לנו הוצאות היא רוח גבית למאבק שלנו למען התושבים. עיריית ירושלים והחברה למתנ״סים החליטו לגרור לבית משפט בעיצומה של מלחמה קשה - נבחרי ציבור שפועלים בהתנדבות מלאה למען התושבים. אנו מייצגים את רובם המוחלט של התושבים שמתנגדים לתוכניות העירייה בשכונה בהם: בניית מגדלים באופן בלתי מרוסן, פגיעה בהולכי רגל בשכונה, סלילת כביש הברך שיפגע בפארק המסילה ואי שיתוף הציבור והסתרת מידע ונתונים בכל הקשור לתוכניות ההתחדשות העירונית בשכונה. אנו מקווים שהרשויות יתעשתו וידעו לעבוד בשיתוף פעולה עם נבחרי הציבור - במקום לפעול נגד רצון התושבים".
מהחברה למתנ"סים נמסר: "מדובר בתביעה שהוגשה בעקבות ניהול בלתי תקין במינהל הקהילתי גוננים. בעקבות סיום ההתקשרות בין העירייה למינהל, ועם סיום העברת השירותים לתושבים למתכונת חדשה, התביעה התייתרה. בית המשפט קיבל את בקשת המחיקה, ופסק הוצאות סמליות בלבד, על סך 6,000 שקל. החברה למתנ"סים תמשיך לפעול בתיאום ובשיתוף עם עיריית ירושלים לטובת תושבי העיר".
מהעירייה נמסר בתגובה: "מדובר במחלוקת משפטית פנימית במינהל הקהילתי והעירייה אינה צד בנושא. העירייה ממשיכה את מתן השירותים לתושבי גוננים, תוך מחויבות והקשבה לצרכיהם, להגדלת המשאבים וההשקעה בשכונה ולשמירת זכויות העובדים".