בקשה מעניינת נשלחה לעיריית ירושלים: שנו את שם רחוב דרך עזה לרחוב עוטף עזה. על הבקשה חתום אלכס טנצר, פעיל חברתי ירושלמי ידוע, ששמו גם הומלץ השנה לאות יקיר העיר ירושלים.
בבקשתו כתב טנצר: "כידוע, עזה מסמלת טרור שקיים במשך הרבה שנים. השם עזה משקף את ההתקפה ב-7.10.23 … לעומת זאת עוטף עזה מסמל חלוציות, גבורה ותקווה לשינוי לא רק בעוטף עזה אלא גם בכל מדינת ישראל. ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ישמח לגור בעוטף עזה ולא בדרך עזה. … תהיו ציונים, תהיו ירושלמים".
"בשנה האחרונה אני כל הזמן אני חושב על זה", אומר טנצר ל'מיינט ירושלים'. "ניסיתי להגיש כבר כמה פעמים במשך השנה האחרונה בקשות לשנות את השם של הרחוב ולא הצלחתי, כי בטופס יש סעיף שבן אדם שעל שמו צריך להיות שם הרחוב - צריך למות 3 שנים לפני שמכריזים על הרחוב.
"לשנות את הרחוב על שם עזה אי אפשר כי היישובים עדיין קיימים. עוטף עזה קיים... עכשיו כתבתי תאריך אחר ואמרתי שהוא מת לפני כמה שנים ואז הטופס שלי אושר. זה דבילי! יש דברים במדינת ישראל שאומרים לך אתה לא יכול, אתה לא יכול. דרך אגב, בגולן יש ישוב על שם טראמפ והוא עדיין חי".
זו אינה הפעם הראשונה שתושבים מבקשים לשנות את שם הרחוב. אחרי טבח שבעה באוקטובר תלו תושבי השכונה מדבקות עם שמות חדשים לרחוב: רחוב נחל עוז ורחוב נובה.
"אני חושב שרחוב דרך עזה הוא שם מחריד", טוען טנצר. "אני שואל את עצמי איך בן אדם מתעורר בלילה ולא שואל את עצמו: אני בעזה? אני צריך לברוח מעזה! מצד שני, ראש הממשלה שמתגורר שם וכל מדינת ישראל צריכים לזכור למי צריך לעזור, לעוטף עזה ולא לעזה.
"דבר שלישי, ראש הממשלה צריך לזכור למה תושבי עוטף עזה נפגעו, הוא צריך לזכור את השבעה באוקטובר, ולכן הוא צריך להיות בעוטף עזה. אני לא רוצה שבירושלים יהיה רחוב עזה ואני לא רוצה שמישהו יגור ברחוב עזה".
קראו גם:
בקשתו של טנצר, אגב, "נקלטה במזכירות ועדת שמות והיא תובא לדיון. ע"פ הנוהל, ניתן לקרוא שם רחוב רק לאחר 3 שנים מיום הפטירה. נעדכנך באשר להחלטה שתתקבל".
מעיריית ירושלים נמסר: "רחוב 'דרך עזה' נקרא על שם הדרך היוצאת מהעיר העתיקה לכיוון העיר עזה, וזאת בדומה לשמות רחובות אחרים בעיר כדוגמת "דרך שכם", "דרך חברון", "דרך בית לחם", "דרך יפו" ועוד. העיר עזה אף נזכרת בתנ"ך ולה עבר עשיר בהיסטוריה של עם ישראל ומורשתו. לעיריית ירושלים אין כוונה לשנות את שם הרחוב."