בשורה טובה לכלבי הרחוב בעיר וגם לחתולים שאין להם בעלים - חליתם? נפצעתם? כל מה שעליכם לעשות הוא להתקשר למוקד 106, או לחכות שתושב ערני יעשה את זה עבורכם. במוקד העירוני ישלחו נציגים שלהם לאסוף אתכם כדי להעניק לכם טיפול רפואי ללא תשלום, ובהמשך, אם יהיה לכם קצת מזל, אולי גם תימצא משפחה ירושלמית שתסכים לאמץ אתכם.
קשר עם גן החיות התנ"כי
בימים אלה הסתיימה בנייתה של מרפאה עירונית, אשר נמצאת במתחם השירות הווטרינרי, בין כביש בגין להר חוצבים. המקום ייפתח אחרי החגים בהשקעה של 1.3 מיליון שקל. בין השאר יש בו חדר אשפוז, חדר הכנה לניתוח, חדר ניתוח ובו שתי עמדות טיפול, מעבדה המצוידת במכשור לבדיקות דם ובמכשור מציל חיים מתקדם. במקום ערוכים לטפל בכלבים ובבעלי חיים שאין להם בעלים, אבל בעירייה מדגישים כי הם יסייעו לבעלי חיים נוספים שנפגעו ברשות הרבים, כמו למשל שועלים, קיפודים, צבים ואפילו ציפורי טרף כמו בזים. את אלה נציגי הרשות המקומית יעבירו בדרך כלל לבית החולים לחיות בר בישראל, שפועל במסגרת הספארי ברמת גן.
קראו גם:
הווטרינר העירוני, ד"ר אסף בריל: "השירות הוא בחינם. לא ניתן כמובן לגבות תשלום מבעלי החיים שייאספו עזובים ללא בעלים, והשירות מיועד אך ורק לבעלי החיים שייאספו מרחובות העיר על ידי פקחי השירות הווטרינרי ולא יינתן לתושבים פרטיים. הטיפול יינתן לכלל בעלי החיים שייאספו, ולצורך זה השירות נמצא בקשר עם גורמים נוספים כמו גן החיות התנ"כי ורשות הטבע והגנים, שמעבירים לשירות חיות פצועות לצורכי ניתוח ושיקום".
20 אלף פניות בשנה
השירות הווטרינרי העירוני פועל 24 שעות ביממה לאורך כל ימות השנה ומטפל בממוצע ביותר מ־1,600 פניות בחודש ובסך הכל בכ־20 אלף פניות בשנה. במסגרת הפניות נאספים בכל שנה אלפי בעלי חיים, חלקם חולים ופצועים שעוברים טיפולים והליך שיקום.
ד"ר בריל מסביר כי המרפאה החדשה נבנתה במהלך השנה האחרונה אחרי תכנון ארוך והתאמה לפעילות השירות הווטרינרי העירוני. במבנה החדיש יבצעו מעתה את כלל ניתוחי העיקור והסירוס לחתולי רחוב וכן לכלבי הכלבייה הנמסרים לאימוץ. כמו כן הצוות יהיה ערוך למתן מענה משופר של ניתוחים וטיפולים לבעלי חיים חולים ופצועים שייאספו ברחבי העיר. "אני קורא לכל תושבי ירושלים להגיע ולאמץ חבר כי משפחה כן בוחרים", אמר ד"ר בריל.
תוספת תקציב לסירוס ועיקור
העירייה הודיעה השבוע כי היא תקצה 100 אלף שקל בשנה הקרובה לעיקורים וסירוסים של חתולי רחוב, כתוספת לתקציב השנתי. הגדלת כמות העיקורים והסירוסים תסייע לצמצם את מספר החתולים בעיר ואת סבלם.
עבור מנהלת עמותת 'ירושלים אוהבת חיות', חדווה ונדנברוק, מדובר בבשורה חשובה. במשך שנים היא ונשים נוספות האכילו חתולי רחוב ולעיתים שילמו מכיסן עבור טיפולים וטרינריים לבעלי חיים נזקקים: "בשנים האחרונות העירייה מנסה לקדם את נושא רווחת בעלי החיים. זה אומר שהם מאוד משתדלים שלא להמית כלבים וחתולים ובכלל בעלי חיים שמגיעים לפתחם, ובמידה שמגיע חתול פצוע או חתול חולה הם יעשו את מרב המאמצים להצילו. המרפאה שמתוכננת לקום תשדרג את הטיפול ותאפשר למאכילי החתולים או למי שנתקל בבעל חיים שלא לחשוש ולפנות לעירייה כדי לקבל שירות.
"כמובן, אם התושב רוצה להיות בטוח שהחתול בריא ושלם ולדעת מה קרה איתו ואם ניתן לאמצו, הוא צריך להיות בקשר עם השירות הווטרינרי. השירות הזה יציל מאות אם לא אלפי בעלי חיים בשנה שיכולים למות ברחובות ולא לקבל טיפול כי לא כל אדם שאכפת לו כשהוא מוצא בעל חיים פצוע או חולה יכול להשקיע בו עשרות אלפי שקלים. מספיק שהתושבים מוציאים הרבה כסף על אוכל ולוקחים על עצמם להאכיל את בעלי החיים".
קריאת האימוץ של ליאון
"אנו משקיעים רבות בבעלי החיים בבירה", אמר השבוע ראש העירייה משה ליאון, "באלה שיש להם בית ובאלה שלא, מתוך מקום של חמלה ואהבה. אני קורא לתושבי העיר לבוא לבקר בשירות הווטרינרי ולאמץ כלב או חתול".
חבר מועצת העירייה המחזיק את תיק קידום העסקים והשירות הווטרינרי, יהודה בן יוסף: "מתקיים שיתוף פעולה בין אגף השירות הווטרינרי בראשות אסף בריל ונציגים מהקהילה, אשר עושים עבודת קודש למען בעלי החיים. ביצענו אלפי עיקורים וסירוסים, ולאחר שפעלתי יחד עם נציגים מהמינהל הקהילתי קיבלנו מראש העיר תקציב נוסף להגברת העיקורים והסירוסים. בעזרת ה׳, אחרי החגים נחנוך את המרפאה, שנותנת ביטוי לתפיסת עולם ערכית וארגונית ומעל לכל למחויבות כלפי התושבים ובעלי החיים ותאפשר לשירות הווטרינרי העירוני להעניק שירות טוב יותר לבעלי החיים בעיר".