אירועי המלחמה פוגעים קשות בתושבי הצפון, שנמצאים הרחק מבתיהם חודשים ארוכים. אבל מי שנפגעו גם, ונמצאים פחות באור הזרקורים, הם בעלי החיים.
לפני כשבוע הועברו מהצפון, במבצע הצלה מיוחד, בתוך טרריומים ועם הבוץ המקומי, היישר מאגם החולה, 40 עגולשונים. זהו מין נדיר של צפרדע, אנדמי לחולה, שמשקלם נע בין 0.8 ל-30 גרם, נחשב כבר בשנות ה-50 כמין נכחד ולאחרונה נמצא מחדש. בעקבות המלחמה ביקשו אנשי החולה מאנשי גן החיות התנכ"י לקלוט אצלם את העגולשונים, כדי שימשיכו להתרבות ולא יפגעו.
גן החיות התנכ"י, בשיתוף רשות הטבע והגנים, פינו אותם לעורף הירושלמי, לאחר שבמשך למעלה משנה הם מובילים ביחד פרוייקט שמטרתו ללמוד יותר על העגולשונים, על התנהגות הרביה, מהירות הגדילה ועוד, בתנאי שבי מבוקרים ואפילו הצליחו להגיע להטלות ראשונות.
דייר נוסף בגן החיות התנכ"י, שהועבר אליו לאחרונה מהספארי, הוא טופאק הקרנף. טופאק – שמשמעות שמו בסוואהילית היא 'לוחם', הוא קרנף רחב שפה בן 8, שמשקלו 2 טון, והוא עבר ל'רווקיה' של גן החיות התנכ"י, בה שוהים הקרנפים שאינם מיועדים לרביה. זאת כדי למנוע ממנו להזדווג עם הקרנפיות שבעדר הספארי, שהן "קרובות משפחה" שלו, לצורך שמירה על שונות גנטית.
המעבר התבצע במסגרת תוכנית הרבייה של ארגון גני החיות האירופאי (EAZA) לשימור המין הנמצא בסכנת הכחדה, בה חברים שני גני החיות. לקראת הנסיעה לגן החיות התנכ"י עבר טופאק תהליך אימון של כניסה בנחת אל ארגז ההעברה ושהיה רגועה בו במשך הנסיעה, בעזרת חיזוקים חיוביים – אוכל או נשנוש טעים –כדי שלא יהיה צורך בהרדמה, שכרוכה בסיכון, עבור בעלי חיים גדולים בפרט.
המעבר של טופאק לגן החיות התנ"כי מהווה סגירת מעגל, שכן אימו, טנדה, גדלה בגן החיות התנ"כי, עד שעברה, לפני שני עשורים, לספארי, כחלק מתוכנית הריבוי לשימור המין.
וברוח התקופה, לא רק מפונים אלא גם תקועים בחו"ל. הגעתם מגן חיות בצ'כיה של 2 נמרים פרסיים, תאומים לא זהים, לגן החיות התנכ"י, מתעכבת שוב ושוב, עוד מתחילת חודש ספטמבר, בגלל ביטולי הטיסות לארץ של חברת לופטהאנזה. גם כאן מדובר בזן נכחד. הנמר הפרסי האחרון שנצפה בארץ היה ב-1965, ובעולם נשארו ממנו מאות בודדות.