בריכת ירושלים, שהיתה הבריכה הציבורית הראשונה בבירה והשלישית שנבנתה בה, תיחנך הערב (ד') ה-6 בספטמבר 2023. הבריכה תיחנך מחדש 5 שנים לאחר שנסגרה, הודות למאבק ציבורי ממושך שהובילו תושבי העיר להצלתה ותפתח לאחר החגים.
המאבק נשא פרי והשיג התחייבות לקיומה של הבריכה, אך במתכונת שונה מזו הזכורה לכל ירושלמי וירושלמית שגדלו בעיר. הבריכה החדשה אמנם מקורה אך מאפשרת מעבר לחלל חיצוני הכולל בין השאר בריכת ילדים קטנה.
המתחם, שמכירת המנויים אליו כבר יצאה לדרך, מציע גם חדר כושר חדש לצד חדרי סטודיו בהם יערכו מגוון של שיעורים. בראיון ל-mynet התייחס מנהל המקום שאול אלקנה לתקופה המיתולוגית של הבריכה ולזו של היום והבטיח כי "מרכז הספורט יהיה מאוד מקצועי וברמה מאוד גבוהה, אבל עדיין קהילתי ועבור התושבים".
הבריכה תציע לציבור הרחב מגוון אפשרויות למנויים בהם נוער, חיילים, סטודנטים, נכים, מבוגרים, פנסיונים וגם אפשרות למנויים זוגים ומשפחתיים. מנויים חודשיים ינועו בין 234 ל-433 שקלים לחודש והשנתיים ינועו בין 2,808 ל-5,200 שקלים, כך על פי המחירון שפרסם מינהל קהילתי גינות העיר, שהבריכה נמצאת תחת תחום אחריותו.
בספטמבר 2009 נחשף ב"ידיעות ירושלים" את הכוונה לסגור את הבריכה, להרוס אותה ועל שטחה להקים פרויקט נדל”ן יוקרתי. שלט קטן שנתלה בכניסה לבריכה הודיע כי החל מינואר 2010 היא תיסגר לשיפוצים, אך לא צוין מתי היא תיפתח שוב.
לאחר מספר שבועות התברר שיש כוונה לסגור את הבריכה לצמיתות, והתושבים פתחו במאבק חדש במטרה להציל אותה. נציגי השכונה שלפו הסכם שעליו חתמה העירייה בשנת 1980, שבו נקבע כי שטח הבריכה יועבר לבעלות העירייה וכי "העירייה תחכיר ליזמים את חלק הבריכה בחכירה לדורות לתקופה של 49 שנים למטרת ניהול בריכה עממית לציבור הרחב. בתום 49 השנים יוארך החוזה לתקופה נוספת של 49 שנים".
עוד בחדשות:
מנגד, 'האחים אלה' ומושב 'שורש', שהמקום היה בבעלותם, טענו לכל אורך הדרך כי הבריכה הפכה להיות עסק שאינו רווחי, שכן כאשר בנו אותה היא היתה הבריכה היחידה בירושלים, ואילו כיום יש בבירה לא מעט בריכות ציבוריות. עוד טענו הבעלים כי הארנונה הגבוהה שהם צריכים לשלם לעירייה וכן היעדר מקומות החניה באזור גורמים להפסדים קשים בניהול המקום.
בתום דיון שהתקיים בבית משפט השלום, פסקה השופטת תמר בן אשר צבן: "לאור לשונו של הסכם 1980 ולאור תכליתו, המסקנה המתבקשת היא שההסכם שריר וקיים, על פיו על הנתבעים לעמוד בהתחייבויותיהם מכוחו ולהמשיך להפעיל את בריכת ירושלים במתכונת שבו הופעלה עד היום ובכפוף לביצוע כל התיקונים והשיפוצים שיאפשרו את הפעלתה התקינה". עד מהרה התברר שהחגיגה היתה מוקדמת, וב2017 המקום נסגר. בית המשפט העליון הפנה את הצדדים לגישור, ולבסוף נחתם הסכם חדש בין בעלי הבריכה לעירייה. בין השאר נקבע כי בחלק מהמגרש יוכלו בעלי הבריכה לבנות למגורים, ובשאר השטח תוקם בריכה חדשה שתתופעל על ידי המינהל הקהילתי.
פורסם לראשונה: 07:33, 06.09.23