כשברקע המתח היהודי-ערבי גואה, מתברר שהוועדה המחוזית מקדמת בימים אלו הקמת ישיבה חרדית בשכונת שייח ג'ראח הערבית. החלטה סופית צפויה להתקבל בקרוב אך ועדת המשנה להתנגדויות (ועמ"ש) קיבלה את התוכנית באופן עקרוני, מה שמעלה זעם ותמיהה בקרב גורמים שונים. 
1 צפייה בגלריה
שכונת שייח ג'ראח
שכונת שייח ג'ראח
שכונת שייח ג'ראח
(צילום: אלכס קולומויסקי)

בהחלטת היועמ"ש נכתב כי "בכפוף לשינויים שיפורטו בהחלטה זו, מדובר על תוכנית ראויה שתיתן מענה מסוים לצרכי הציבור באזור ותאפשר הקמת מוסד חינוכי במגרש אשר נותר מופר וללא פיתוח שנים רבות".
לצד זאת צוין כי "הוועדה שוקלת לקבל חלקית את טענת המתנגדים לפיה לאור המחסור בשטחים ציבוריים בבעלות המדינה באזור, ראוי שהשטח יתן מענה לכלל תושבי האזור. בהקשר זה תציין הוועדה כי לאחרונה אושרה תכנית מע"ר מזרח אשר מעצימה זכויות בניה במגרשים ציבוריים עבור בית ספר ועבור הספרייה העירונית ובכך ניתן מענה מסוים לצורך בתוספת שטחים עבור מוסדות ציבור למרחב זה".
"המדינה הפקיעה את הקרקע לפני 30 שנה במסגרת תב"ע", מסביר אביב טטרסקי, חוקר בעמותת השמאל 'עיר עמים', "ולפני כ-15 שנה רמ"י העבירה את הקרקע לעמותה החרדית "אור שמח" ללא תשלום, והם הגישו בקשה להקים שם ישיבה. בעשור שעבר הם הגישו את התב"ע וב-2020 המהלך נבלם בגלל שהוועדה המחוזית אמרה שיש מחסור במבנים. אלא שלפני כחודש הוועדה החזירה את המהלך". 
סגן ראש העירייה, יוסי חביליו תוקף גם הוא את ההחלטה. "אישור התוכנית תהווה חוסר סבירות קיצוני ועוול נורא שיש למנוע אותו", הוא טוען, "יש להשתמש בשטח כולו לטובת תושבי השכונה ולא לטובת גוף חיצוני, קל וחומר לאור המחסור האדיר בשטחים למבני ציבור בשכונה ובמזרח העיר.
"התוכנית תגרום לחיכוכים ומדנים ותפגע בירושלים ותושביה. ירושלים צריכה להיות בית לכל תושביה - יהודים וערבים, מבלי שמדינת ישראל, העירייה או מוסדות התכנון מאפשרים דריסה של ציבור זה או אחר".

קראו גם:

שייח ג'ראח, כזכור, ידעה לא מעט מהומות והפרות סדר, כאשר רק לפני שנים ספורות ניטשו מאבקים משפטיים על קרקעות ובתים בין גופים יהודים לתושבי השכונה הערבים. אלה הובילו למקרים של הצתות והתנגשויות אלימות בין הצדדים, ובין התושבים הערבים למשטרה וגורמי האכיפה.
מהוועדה המחוזית נמסר: "מאחר והתוכנית מצויה בשלב ההתנגדויות לא נוכל להתייחס אליה בשלב זה. כמו כל ההתנגדויות שיוגשו לתוכנית, גם זו תישמע, תדון ותתקבל לגביה החלטה במסגרת הוועדה".