מצדיעים לשלום קדוש: אחרי ארבעה עשורים בהם ניצח השף הירושלמי המפורסם על הארוחות ברשת מלונות פתאל ובמלון לאונרדו פלאזה, בהם צבר אינסוף חוויות וסיפורים, נפרד אמש (שני) קדוש מעבודתו באירוע מרגש בהשתתפות מכריו ואנשים עמם עבד. קדוש, הותקף באכזריות בחודש מרץ 2021, כאשר נשדד בתחנת דלק בירושלים. כנגד כל הסיכויים, הוא התאושש מהפציעה הקשה ובחודשים האחרונים הוא משלים את תהליך השיקום הארוך.
קדוש הוא מבכירי הטבחים הישראלים, ונחשב לאחד השפים המוערכים בארץ ובעולם. במטבחו למדו והתחנכו טובי השפים המקומיים, ובהם השף יונתן רושפלד, השף אביב משה, השף ירון שלו, השף יובל בן נריה ואחרים. הוא נולד בעיירה קטנה ליד מרקש, מרוקו, ובגיל 14 עלתה משפחתו לארץ. את קריירת הבישול החל באוניות נוסעים, ומשם המשיך לתפקיד סו שף במלון "שרתון פלאזה", וכעבור שנה הפך לשף של המלון - תפקיד אותו מילא עד תחילת משבר הקורונה, במשך 43 שנים.
"אתה שף בחסד, מנטור, מורה, מדריך ודמות להערצה ולחיקוי עבור דורות שלמים של שפים וזאת בנוסף לאהדה והפופולאריות שרוכשים לך שפים בכירים בארץ ובעולם״, אמר יו"ר ומייסד רשת פתאל, דוד פתאל. ״לאורך הדרך הסבת גאווה רבה לא רק לבני משפחתך, לעיר ירושלים ולמדינת ישראל אלא גם לנו- משפחתך המורחבת – משפחת מלונות פתאל".
בין האורחים באירוע היה ניתן למצוא את נשיא המדינה לשעבר רובי ריבלין, משה ליאון ראש עיריית ירושלים, את קודמו בתפקיד ומנכ״ל יד שרה אורי לופליאנסקי ואת הרב שלמה משה עמר. גם הקולגות של קדוש הראו נוכחות: שף עזרא קדם, שף זכאי חוג'ה, שף גולן ישראל, ושף אביב משה. פרופ' אבי ריבקינ ופרופ' חיים לוטן הגיעו אף הם, ובאירוע השתתפו גם צוות הרופאים שטיפלו בקדוש לאחר תקיפתו.
המחווה כללה ארוחה מסורתית עם תפריט שמייחד את טעמיו ובישוליו של שף קדוש שבחר את המנות בעצמו ועליה היו אמונים, שף גיא רודובסקי השף הראשי של רשת פתאל ביחד עם שף ליאור יעקב השף של מלון לאונרדו פלאזה ירושלים.
ברשת המלונות, ציינו את חוויותיו הייחודיות של קדוש, אותן צבר לאורך השנים מתוקף עבודתו. כך למשל, סיפרו כי ״לקראת חתימת הסכם השלום עם מצרים, כשקיבל טלפון ממשרד רה"מ והתבקש לבשל ארוחה מיוחדת לשני הזוגות – בגין וקרטר. עבור קדוש, שהיה נוסע בילדותו, במשאית חלוקת החלב של תנובה, מעפולה לחיפה, במיוחד כדי לשמוע את בגין נואם, מדובר היה בהגשמת חלום. לפגוש את המנהיג שהיה לו דוגמה ומודל לאורך השנים, זה בהחלט לא מובן מאליו. הערב היה מקסים ומרגש, והוכתר כהצלחה כשבסוף הארוחה ניגשה הגברת קרטר לשף וביקשה מתכון לאחת המנות״.
עוד סיפרו כי ״לאחר שהמלך חוסיין התוודע לבישוליו, במסגרת ארוחה חגיגית שבישל לכבודו ולכבוד ראש הממשלה דאז, שמעון פרס בטבריה. כשטעם המלך מבישולי השף הוא התרשם כל כך עד שביקש לקרוא לשף קדוש, עוד במהלך הארוחה, כדי לשאול אותו איזה דג הגיש להם. "בחרתי את הדג לברק" ענה לו השף קדוש, "זהו דג שגדל בים סוף, בגבול שבין עקבה לאילת, וחי בשלום עם שני העמים, ואני מקווה, ששני העמים שלנו ימשיכו גם הם לחיות כך בשלום". תשובה זו ריגשה במיוחד את מר פרס, שהחמיא על כך לשף. מספר ימים לאחר הארוחה, קיבל שף קדוש שיחת טלפון מארמון המלך חוסיין, במטרה לברר איפה ניתן להשיג את הדג הטעים, ותקופה ארוכה המשיכו אנשי הארמון לקנות אותו, מאותה חנות באילת״.