האם בעירייה רשמו דוחות על סמך סעיף שכבר אינו קיים? כך לפחות טוען יו"ר האופוזיציה, עופר ברקוביץ' ('התעוררות'). בלשכתו התקבלה לאחרונה תגובה רשמית מהרשות המקומית, שממנה עולה כי אף שהעירייה ביטלה סעיף בחוק העזר העירוני שנוגע לחניית כלי רכב, הפקחים המשיכו לחלק 1,843 דוחות שגויים.
מדובר בסעיף 3(ד)(1) בחוק העזר לירושלים, שמורה על העמדת רכב במקום חניה "בתוך אחד השטחים הפנויים, המסומנים בקווי צבע או באופן אחר - אם יש שטחים מסומנים". כלומר, תושב שלא החנה את רכבו כפי שמורה הסימון במקום, עלול לקבל דוח חניה על סך מאה שקל.
ב־7 במרץ אשתקד בוטל הסעיף הרלוונטי ובמקומו חוקק אחר. אלא שמאז המשיכו הפקחים לרשום יותר מ־1,800 דוחות, בעלות כוללת של עשרות אלפי שקלים. תושבת שגילתה כי קיבלה שני דוחות על פי הסעיף המבוטל, הגישה בקשה לביטול הדוחות וכן תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות. התובע העירוני, עו"ד חיים נרגסי, אומנם הורה לבטל את הקנסות, אולם התביעה לא הוסרה והנהגת מתכוונת לדרוש פיצוי בגין התקלה. כזכור, לאחרונה פורסם ב-mynet כי סטודנטית למשפטים מהאוניברסיטה העברית שתבעה את העירייה בגין שני דוחות לא מוצדקים, קיבלה פיצוי של 14 אלף שקל, במסגרת הסכם פשרה.
ברקוביץ' מתעקש כי העירייה מחלקת דוחות שלא כחוק. לדבריו, הוא פנה בנושא לראש העירייה משה ליאון אך נותר ללא מענה ענייני. "אני קורה לליאון וליועץ המשפטי בעירייה לפעול ללא דיחוי להחזרת הכסף לציבור. נמשיך לפעול על מנת לתקן את מחדלי העירייה ולייצג את התושבים נאמנה".
מעיריית ירושלים נמסר: "לאור תיקון לחוק העזר, שנכנס לתוקפו בשנת 2019, לא עודכן אחד הסעיפים ששונו. מדובר בתיקון טכני שאינו מצריך את אישור בית המשפט. בכל התיקים שבהם הוגשו בקשות להישפט יבוצע התיקון בהתאמה, ובמקרים שבהם הוגשו ערעורים, הדבר נדון בכל מקרה לגופו".
לעדכונים נוספים – חדשות ירושלים