קמפיין חדש של עמותת כנפי דרור בשיתוף עיריית ירושלים נלחם בתופעה בה ילדים "נותרים מחוץ למדורה" מסיבות חברתיות. לצד העובדה של"ג בעומר הוא חג של שמחה וחגיגה חברתית, עבור ילדים רבים, החג מהווה מקור לחרדה ולבדידות.
2 צפייה בגלריה
אל תבעירו מדורה תחת קווי חשמל וטלפון, בקרבת עצים ושיחים או מתקני דלק
אל תבעירו מדורה תחת קווי חשמל וטלפון, בקרבת עצים ושיחים או מתקני דלק
מדורה
(צילום: shutterstock)

ילדים ביישנים, או כאלו הנמצאים בשולי הקבוצה החברתית, עלולים להרגיש מודרים מהחגיגות ולחוות קושי להשתלב בפעילויות. כדי להבטיח שכל ילד וילדה ימצאו את מקומם וייהנו מהחג, עמותת כנפי דרור יצאה בקמפיין משולב עם עיריית ירושלים.
חלקו הראשון בהשתתפות מפורסמים כגון סיוון רהב מאיר, ראש העיר משה לאון, סגנית ראש העיר חגית משה, מדליקת המשואה אופק ראשון, עינב קדוש והשר חילי טרופר. הם קוראים להורים ולילדים לקחת חלק באתגר "מדורה לא מדירה" ולוודא שלכל מי שסביבם - יש מדורה ללכת אליה.
חלקו המשלים של הקמפיין הוא בהפצת הודעות להורים בכל רחבי העיר, הפעלת מוקד (074-7117700) המקושר למינהלים הקהילתיים ולפרויקט "שכונה צעירה", ש"ישדך" ילדים למדורות מארחות בשכונתם ועוד. בעקבות היוזמה ישובים נוספים מצטרפים לאתגר, ומקצים משאבים ותשומת לב לחג החברתי, שטומן בחובו פוטנציאל להגברת ערנות ועשייה חיובית בקרב הילדים והנוער, ומעניק השראה להתנהגויות חיוביות ונקיטת יוזמה חברתית.

2 צפייה בגלריה
שייקה אל עמי ובנו דרור ז״ל
שייקה אל עמי ובנו דרור ז״ל
שייקה אל עמי ובנו דרור ז״ל
(צילום: מהאלבום המשפחתי)


״כנפי דרור״ היא עמותה ללא כוונת רווח הפועלת נגד חרם והדרה חברתית שמבקשת להוביל מאבק עיקש בתופעות אלו ולחולל תיקון חברתי משמעותי כדי להציל חיים. את העמותה הקימה משפחת אל עמי בשמו של בנם, דרור, צעיר נבון חכם ורגיש, שחווה פגיעה עמוקה של התעללות חברתית וחרם בילדותו, וידע במאמצים גדולים לצמוח משם ולהצליח בביה"ס, במכינה, בצבא, בלימודים, ובמשפחה. עד שצלקות הפגיעה הקשה מתקופת הילדות, שהותירו את חותמם העמוק בנפשו, שבו ונפתחו והכריעו אותו.


שייקה אל עמי יו"ר כנפי דרור מסביר כי יש לעמותה יכולת לערוך מדורות בעצמם ולהזמין כמה שיותר תלמידים, אך הכוונה היא דווקא להוביל למהלך בו הקהילה לוקחת אחריות ומונעת מראש מצבים של הדרה וחרמות חברתיות. "אין דבר משפיל ופוגע יותר מחוויה של ילד שנותר בביתו, כי לא הוזמן לשום מדורה. זו האחריות שלנו כחברה וכקהילה - להבטיח שיש מקום לכולם ליד המדורות." לא מדובר כאן רק בפתרון נקודתי של ל"ג בעומר, אלא כחלק ממהלך של הגברת המודעות לנושא החרמות, לצד הקמת רשתות קהילתיות של "שגרירים"- פעילים חברתיים אשר עוברים הכשרות שיעסקו במניעת חרמות, זאת לצד הענקת מענה למצוקות ובמידת הצורך אף לקשר לגורמים מקומיים או מקצועיים. אנחנו מקווים שבשנים הקרובות הקהילות יבינו את החשיבות של הנושא ולא יהיה צורך בפעילות שלנו".
ראש העירייה משה לאון: "הפעילות הרשתית #מדורה_לא_מדירה, והפעילות המתבצעת בקר העיר והקהילה למניעת הדרת ילדים מהמדורה מבורכת וחשובה ביותר. אני קורא לילדים, בני הנוער ולהורים לפקוח עין ולשים לב למתרחש סביבם, כדי להבטיח ששום ילד לא נשאר מאחור".
מנכ"לית עמותת כנפי דרור, אורית רז מדגישה את הפוטנציאל הטמון בחג לעשיית טוב "ילדים רבים מוותרים על האפשרות להשתלב באירועים חברתיים כתוצאה מפגיעות העבר. בל"ג בעומר יש לנו הזדמנות כקהילה ללמד את הילדים לפקוח עיניים חברתיות ולקרב חזרה למעגל החברתי את כל מי שנשמט"