מחירי חניה מופקעים באחד מבתי החולים הגדולים בישראל: בימים האחרונים מתחוללת סערה ברשתות החברתיות סביב עלות החניה בבית החולים ׳הדסה׳. נהגים שהגיעו לחנות בחניון המוסד הרפואי סיפרו כי שילמו כמעט 50 שקלים עבור חניה של פחות משעתיים.
יש לציין כי החל מאוגוסט 2020, המחיר המקסימלי שניתן לגבות בחניונים של בתי חולים ממשלתיים כלליים הוא 25 שקלים, למשך עד 24 שעות משעת הכניסה לחניון — אך כל המוסדות הרפואיים הגדולים בבירה ובינהם הדסה, הם פרטיים.
זיו רפפורט, שהגיע עם בתו לביקור אצל מומחית, מחשש שהילדה סובלת משבר באצבע. ביציאה מהמקום הוא הבין על בשרו את הביטוי 'שוד ושבר', כאשר נדרש לשלם 42 שקל על חניה של שעה וחצי בלבד. "התעצבנתי כשראיתי את הסכום שדרשו ממני עבור החניה בבית החולים", סיפר.
"בתחושה שלי - זה מחיר שהוא יקר מדי לחניון של בית חולים כיוון שבעצם לבית החולים יש סוג של מונופול על החניון. זה לא עוד חניון בעיר תל אביב שאני יכול לבחור אם לחנות בו או בחניון אחר כמו בשוק חופשי, והמבקרים הם קהל שבוי. בית החולים צריך להציע חניה במחיר סביר לציבור המטופלים שלו כיוון שאני לא יכול לקבל שירות בכל מקום שאני רוצה, ובנאדם שמגיע לקבל שירות רפואי לא צריך לשלם 42 שקלים לשעה וחצי. השהות שלי בבית החולים גם היתה קצרה מאוד יחסית לזמן שמבלים בו שאר המטופלים והמבקרים".
קראו גם:
כאמור, בעקבות מחאה ציבורית בנושא משרד הבריאות קבע כי החל מאוגוסט 2020 המחיר המקסימלי שמותר לגבות הוא 25 שקל עד 24 שעות מהכניסה לחניון, ללא הגבלה על מספר הכניסות והיציאות מהמרכז הרפואי במהלך השעות הללו. הכללים חלים גם בנוגע לחניונים המופעלים באופן ישיר על ידי בית החולים וגם בנוגע לחניונים המופעלים באמצעות זכיינים.
גם העיתונאית אמילי עמרוסי נאלצה להתמודד עם ההלם שסופגים אלה שזקוקים לטיפול רפואי בבירה. "לא בחרתי להגיע ל'הדסה עין כרם' בלילה שבין חמישי לשישי", היא כתבה בפייסבוק. "ביציאה, בשלוש ושמונה דקות לפנות בוקר, שילמתי 48 שקלים עבור חניה. הגעתי למיון עם בן משפחה באירוע רפואי דחוף. שהיתי בבית החולים שעה ו־54 דקות. 48 שקלים עבור חניה של פחות משעתיים, באמצע הלילה, כשלא היתה לי ברירה אחרת, בבית חולים ציבורי, שלא הגעתי אליו כדי לבלות, שאין ברדיוס שלו שום חניה פתוחה/חינמית". יצוין כי שני הפוסטים גררו שיתופים רבים, שלל לייקים והמון תגובות זועמות של גולשים.
מבית החולים הדסה נמסר בתגובה: ״לרשות מבקרי בית החולים עומד חניון ציבורי גדול ונרחב, המכיל למעלה מ-1000 מקומות חנייה. עלות החנייה בו הינה 25 ש״ח ליום חניה מלא, במהלכו אף ניתן להוציא ולהחזיר את הרכב ללא תשלום נוסף. למרות שהדסה אינו בית חולים ממשלתי, ולאור הרגישות והחשיבות של הנושא, הדסה אימצה את תעריפי משרד הבריאות בחניונים הציבוריים אשר בבעלותה. בנוסף פועל בבית החולים חניון בבעלות פרטית, בו התשלום הינו 48 שקלים ליממה שלמה, וכל מבקר רשאי להחליט באילו מן החניונים יחנה. נדגיש כי ישנן הקלות ופטור מתשלום לאוכלוסיות מיוחדות בהתאם להנחיות משרד הבריאות״.
פורסם לראשונה: 14:21, 03.08.22