במחלקה הפנימית של 'שערי צדק' ו'ביקור חולים' אוישו רק 50% מהתקנים החדשים של רופאים, שהוקצו לבתי החולים בעקבות משבר הקורונה. הנתונים, שנחשפו השבוע בדוח מיוחד שהכין מרכז המחקר של הכנסת, מגלים כי בהדסה עין כרם ובהדסה הר הצופים אוישו רק 73% מהתקנים במחלקה הפנימית.
ב־6 באפריל הודיע משרד הבריאות כי יוקצו 300 תקני רופאים חדשים לצורך התמודדות עם המשבר. ח"כ עידן רול מ'יש עתיד' ביקש לבדוק כמה תקנים הוקצו בפועל וכמה מהם אוישו. מתברר כי למרות ההבטחות, משרד הבריאות הקצה בפועל רק 200 תקנים ולא כולם אוישו. עוד מתברר כי כמחצית מהתקנים שאוישו היו במחלקות פנימיות, והשאר הופנו למחלקות טיפול נמרץ, הרדמה, מיון, מחלות זיהומיות וריאות.
מחברי הדוח מדגישים כי משרד הבריאות העביר את החומר בשבוע שעבר, עם נתונים שתקפים לסוף יוני. עם זאת, יש בתי חולים שמיהרו לאייש את כל התקנים שניתנו להם, ויש בתי חולים, כמו יוספטל באילת והשרון בפתח תקווה, שלא מימשו אף אחד מהתקנים שהוקצו להם.
ראוי להדגיש כי משרד הבריאות הודה החודש כי הנתונים שסיפק באשר לצפיפות בבתי החולים אינם מדויקים, ובשבוע שעבר התברר שגם נתוני התמותה מקורונה היו חלקיים. לכן לדברי מחברי הדוח לא ברור אם הדיווח על בתי חולים שבהם היו שיעורי איוש נמוכים נובע מכך שלמשרד הבריאות אין מידע מעודכן.
מחברי הדוח גם שאלו את משרד הבריאות אם התקנים החדשים שהוקצו קבועים או זמניים, והמשרד השיב: "רופאים אשר יחלו התמחותם במסגרת הקצאה זו ימומנו עד סוף התמחותם". לטענת מחברי הדוח, משמעות הדבר היא שמדובר בתקן זמני שימומן רק עד לסיום תקופת ההתמחות של המתמחה המאייש אותו.
לדברי ח"כ רול: "מערכת הבריאות הציבורית היתה במצב רע עוד לפני הקורונה, עכשיו היא כבר קורסת. מחלקות פנימיות שלמות הוסבו לטיפול בקורונה ואין עדיין מספיק מיטות או רופאים לקראת החורף הקרוב. יש להיערך כראוי כבר עכשיו. יש חשיבות רבה למעקב אחר תוספות התקנים והקצאת המשאבים הנדרשים".
מ'שערי צדק' נמסר בתגובה: "בניגוד למוצג בדוח, כל עשרת התקנים שהוקצו לשערי צדק אוישו והתקבל ממשרד הבריאות תקצוב עבור התקנים".
מהדסה נמסר: "כל תוספות התקנים שהוקצו להדסה עקב משבר הקורונה - אוישו".
לכל העדכונים - חדשות ירושלים