פסטיבל הפסנתרים ה-11 "מחול החיים" יוצא לדרך בתיאטרון ירושלים, בהשתתפות פסנתרנים, זמרים, הרכבים קאמריים, הרכבי ג'אז ומגוון תזמורות.
במרכז הפסטיבל יעמדו חמשת הקונצ'רטי לפסנתר ולתזמורת של קמיל סן סנס, המלחין הצרפתי הגדול, שללא ספק, באישיותו הצבעונית ובמוסיקה שחיבר, הוא אחד מהאומנים המרתקים ביותר בתולדות המוסיקה המערבית. בשנים האחרונות חוזרת המוסיקה שלו אל הבמות בעולם כולו, תוך התעניינות גוברת והולכת, והוקרה הולכת ומתעצמת. אבל לא רק יצירתו המוסיקלית של סן סנס חשובה, אלא גם סוגיות פוליטיות-חברתיות שהיו נכונות לתקופתו, אך גם לתקופתנו: הוא היה מהאומנים הבולטים בתקופת משפט דרייפוס, שנקט עמדה ברורה ובלתי פופולרית בעד דרייפוס ושילם על כך מחירים כבדים מרדיפה אנטישמית ועד בריחה לאלג'יר.
לצד סן סנס, הפסטיבל יציג בארבעה ימים יצירות בהן הפסנתר הוא המרכז: הרכבי ג'אז, מוסיקת עולם, ומוסיקה הפופולרית ביניהם הפסנתרן, הזמר והיוצר יונתן רזאל, פסנתרן הג'אז ארי ערב מלווה בהרכב ב"כשאור דולק על חלונך", גיל שוחט בפרקים מוזיקאליים וירטואוזים מכל הזמנים - במהירות האור עם גדולי הוירטואוזים הישראלים. הגיטריסטית ליאת כהן והפסנתרן הצרפתי ג'ואן פרג'ו, זמרת השנסונים דבורה בנאסולי והפסנתרן יעקב מורבין. בנוסף יבוצעו גם יצירות ישראליות פרי עטם של פאול בן חיים, מרק לברי, שהשנה ציינו את יום הולדתו המאה ועשרים. אמנון וולמן, אשר יציג בבכורה בהזמנת הפסטיבל "קונצ'רטו לפסנתר, טכנולוגיה ממוחשבת ותזמורת".
בחלק הקולנועי של הפסטיבל יוקרנו סרטים אשר בפס הקול שלהם משולבות יצירות של סן סנס: "ברבור שחור", "ממלכת אור הירח" ו"פלורנס פוסטר ג'נקיס".
לדברי פרופ' מיכאל וולפה, המנהל האמנותי של הפסטיבל, "תוך כדי הכנת הפסטיבל, גיליתי מחדש את המוסיקה הנפלאה של קמיל סן סנס, פגשתי אומנים ישראליים מוכשרים, צעירים וותיקים, העוסקים במגוון של סגנונות ביטוי, אשר נרתמו לרעיון. ימי הפסטיבל עצמו, כולם גדושים בחוויות מיוחדות, שמעבר לכוחן האמנותי, הן נוגעות בנו באופן עמוק. במידה רבה בזכות אישיותו המיוחדת של סן סנס, ובזכות המוסיקה הישראלית שתשובץ לצד המוסיקה שלו״.