השבוע נפל דבר בירושלים. קפה אביחיל הוותיק שבמלחה הוכרז כעומד למכירה וגליה אביחיל, הבעלים, פונה לדרך חדשה.
3 צפייה בגלריה
קפה אביחיל
קפה אביחיל
קפה אביחיל
(צילום: דוד ששון)

אין ירושלמי שלא מכיר את מאפיית אביחיל המיתולוגית. את המאפיה הקים אביה של גליה והיא גדלה בצל המטעמים והריחות. אביחיל (51), מגבעת משואה, היא אם לשני בנים ובת. את בית הקפה שלה פתחה לפני 18 שנה וגם עיצבה אותו כמחווה לאביה.
"בזמנו הייתי סטודנטית בתל אביב ועבדתי כמלצרית בבית קפה שכונתי והיה לי כיף לעבוד שם, זה היה מקום משפחתי ואמרתי כזה יהיה לי גם. פתחנו את בית הקפה כאיזשהו המשך לשושלת המשפחתית. כשנכנסים לבית הקפה רואים ציור קיר מהמם שעבדו עליו 4 אמנים כישרוניים בטירוף, ויש גם תמונות בשחור לבן של המאפייה. זה שילוב של מרקם חדש ואנרגטי, שזאת אני, והתמונות של המאפיה, שזה אבא שלי".

3 צפייה בגלריה
גליה אביחיל
גליה אביחיל
גליה אביחיל
(צילום: יריב אלישע)

אבל בשבוע האחרון קיבלו הירושלמים והלקוחות של בית הקפה את הבשורה הבאה: "לפני 18 שנים יצאתי לדרך עם חלום קטן שהפך לבית קפה קסום, כזה שמילא אותי בגאווה, שמחה ואינסוף חוויות", כתבה אביחיל בפוסט שפרסמה. "יחד עם הצוות הנפלא שלי, זכיתי להכיר ולפגוש אנשים מדהימים, וליצור פינה חמה ומיוחדת בעיר שלנו, ירושלים הקסומה. ועכשיו הגיע הזמן לשינוי – אחרי 5 שנות לימודים, אני יוצאת להרפתקה חדשה ומרגשת בתחום אחר, ועם הרבה התרגשות (וקצת פרפרים בבטן), מחפשת את האדם שימשיך את הדרך של המקום האהוב הזה. תודה ענקית לכל מי שהיה חלק מהמסע הזה".
הפוסט גרר תגובות מופתעות, נרגשות וגם מאוכזבות. "בשם ועד הלקוחות הקבועים הננו להודיעך כי הדרך החדשה שלך לא מעניינת אותנו ואנחנו דורשים שבית הקפה ישאר פתוח רק איתך, לנצח. תודה", כתב אחד. "וואוווו ממש חבל, בהצלחה יקירתי", כתבה אחרת. "גליה אהובה, בהצלחה בדרכך החדשה, מאמינה שתעשי חיל", איחלה גולשת נוספת.

"עברתי שינויים"


אביחיל מספרת כי ההחלטה לצאת לדרך חדשה התבשלה לאיטה במשך השנה האחרונה. "לפני 5 שנים נכנסתי לעולם ההתפתחות העסקית", היא אומרת ל'מיינט ירושלים'. "הקורונה תרמה לכך לא מעט וזה עשה לי מצוין. התחלתי לצאת מאזור הנוחות ופיתחתי בבית הקפה מגשי מתנה שיוצאים החוצה ודברים שלא היו קודם, והעסק עבד מעולה.
"במקביל המשכתי ללמוד ולהתפתח, סיימתי עכשיו ללמוד קורס הכשרת מאמנים ואני הולכת ללמוד NLP. בהתחלה חשבתי לשלב את 2 הדברים, יש לי כבר קליניקה בבית. אבל מכיוון שאני בן אדם מאוד טוטאלי וכשאני בבית הקפה אני הנשמה הפועלת והמניעה את כל הגלגלים בכל המערכת הזו, ניסיתי להביא בשנה האחרונה שני מנהלים כדי לנסות להוציא את עצמי ברמה הפעילה אבל זה לא צלח".
אביחיל הבינה שהיא חייבת לבחור, ותחום האימון האישי ניצח. "בשנתיים האחרונות עברתי כמה שינויים", היא מספרת בגילוי לב. "גם החלטתי לסיים פרק נישואים של 14 שנה ועם כל השינויים האלה ביחד החלטתי שאני רוצה להיפרד מבית הקפה, שהיה התגשמות החלום שלי. 18 שנה זו תקופה מפוארת ומכובדת לאישה להחזיק מפעל כזה לבד".

3 צפייה בגלריה
קפה אביחיל
קפה אביחיל
קפה אביחיל
(צילום: דוד ששון)

"מטרת הפוסט היה כדי לפרסם שהמקום למכירה. בחודשיים האחרונים זה היה מתחת לרדאר, רק אנשים מתוך העולם הזה ידעו על זה. הפוסט הזה לגמרי עשה את העבודה, כבר היו הרבה פניות ויש מתעניינים, ואני מקווה מאוד לסגור עניינים עד סוף החודש. המקום ימשיך לעבוד ויש לי יומן מלא באירועים ואני אהיה שם עד הרגע האחרון".

קראו גם:

ספרי אלו מנות הירושלמים אהבו במהלך השנים?
"יש לנו את הסיגרים הממולאים בגבינות, זו מנה מאוד מיוחדת. יש את הסלט הנצחי, סלט אביחיל. הפטריות הממולאות ויש עוד מנה מעולה שנקראת אניילוטי פלין ובטטה, זה מן כיסוני בצק ממולאים בבטטה ורוטב ושמנת וערמונים, זה גם מאוד טעים. לכל מנה יש את הרגש שלה וזה מחזק אצל הסועד רגש אחר, למשל סלט אביחיל זה לחיזוק הביטחון העצמי והנחישות. זה קונספט מטורף, זה לא סתם מנות".
איזה הודעות קיבלת?
"המון פרגון. אנשים שעוקבים אחרי רואים שאני בן אדם משפיע ויש לי אנרגיות גבוהות שבבית הקפה הן היו נפלאות בבית הקפה ואני נמצאת היום במקום שאני רוצה לחלוק אותם בעיקר עם נשים שנמצאות בצומת דרכים. היו גם התגובות של: אני לא מאמינה… איזה חבל… זה לא אותו דבר בלעדייך, אבל לכל אחד יש תחליף בסוף", היא מחייכת. "אני רוצה לתת אומץ לנשים לעשות שינוי בחיים שלהם בלי שום פחד, אני מרגישה שזו השליחות שלי".