שוק הסופגניות בישראל עבר מהפך בעשור האחרון עם סופגניות ״פרימיום״ שכבר לא נראות כמו סופגניות החנוכה שגדלנו עליהם. אין בזה דבר רע, מלבד העובדה שהמחיר לסופגניה בגודל של קלמנטינה שובר את שיאי החוצפה וכבר הגיע ל-19 שקלים. אז עכשיו הגיע הזמן לתת כבוד למאפיות הקטנות והמקומיות של ירושלים שעדיין מציעות את הסופגניות הקלאסיות — ריבת תות וריבת חלב במחירים עממים ושפויים.
אז יצאנו לטעום סופגניות שעולות במחיר סביר. תתפלאו לשמוע, היה טעים. מאוד אפילו. על הדרך שאלנו את בעלי העסק מה הם חושבים על הסופגניות היוקרתיות והמחירים מרקיעי שחקים. התגובות היו מעניינות.
מאפיית מרציפן, שוק מחנה יהודה
ריבת תות: 5 שקל, ריבת חלב: 5 שקל
מאפיית מרציפן בשוק מחנה יהודה היא אחת מהמפורסמות של של השוק, בעיקר בזכות הרוגעלך של ימי שישי. איציק אוזרקו, מהבעלים אמר ל-mynet כי ״אני חושב שגם זה ברוך, אם זה עושה טוב לאנשים אז למה לא. כמו שאומרים״ אם יש מי שקונה יהיה מי שמוכר״. רק שחבל שעושקים את הלקוח והלקוח מגיע לקופה וששומע את המחיר לא מרגיש בנוח ומה לעשות ששיטת העדר עובדת יפה. ויש מי שאמר שהציבור מטומטם ולכן הציבור משלם. אין בעיה לעשות פאר והדר אבל למנה לעשוק אנשים ובמיוחד בזמנים אלה!! רוב העסקים עובדים בשיטת הלקוחות מפסדים ובעל הבית מרוויח ואנחנו עובדים בשיטה: הלקוחות מרוויחים ואנחנו עדיין מרוויחים הרבה פחות אבל עדיין מרוויחים״.
אוזרקו מוסיף: ״זאת השיטה של ההורים שלי שהקימו את העסק הם קודם כל ראו את הלקוח מול העיניים שלהם ולא כמה הכיס שלהם מלא וכאן נכנס העניין שלא הכמות אלה האיכות והדרך שהם מרוויחים את הלחם שלהם העסק שלהם נלחם המון שנים נגד יוקר המחייה והם מכרו ועדיין מוכרים המון מוצרים עם איכות גבוה במחירים מצחיקים זה עושה טוב ללקוח ואפשרות לשלם קצת ולהנות הרבה גם ממחיר טוב ומטעם טוב וזה בסוף משאיר טעם טוב״.
מאפיית אביחיל, גאולה
ריבת תות: 5 שקל
מאפיית אביחיל, הממוקמת ברחוב פרי חדש 8 בשכונת גאולה בירושלים, היא מאפייה ותיקה שהוקמה בשנת 1932. המאפייה ידועה בחלות השבת המסורתיות שלה, המבוססות על מתכונים שעברו מדור לדור. בנוסף, המאפייה מציעה מגוון מאפים בעבודת יד, כולל לחמים, לחמניות, בייגלה, כעכים, בורקסים, ג’בטות וקרואסונים. המאפייה פועלת תחת השגחת כשרות של בד”צ אשכנזי ומספקת שירותים כמו אפייה לאירועים לפי הזמנה, משלוחים עד בית הלקוח ואספקה למוסדות ולעסקים.

מאפיית קלדרון, יפו 123
ריבת תות 5 שקל, ריבת חלב 8 שקל
טל קלדרון מספר כי ״בעלי העסקים מנצלים את העם שלנו. אנשים אומרים לי שהסופגניות שלנו טעימות, אני משקיע בטעם״. מאפיית קלדרון, שהוקמה בשנת 1982 על ידי שמעון קלדרון, היא מאפייה ותיקה בירושלים המציעה מגוון רחב של מאפים טריים ואיכותיים. בין מוצריה ניתן למצוא לחמים, עוגות, קרואסונים, ספינג’, לחוח, קובנה, בייגלה ערבי, בייגלה רומני, לחמניות, חלות, בגטים ולאפות הנאפים בתנור אש. המאפייה מספקת שירותי משלוחים לעסקים ומאפשרת הזמנות בכמויות גדולות. בנוסף, קיימת גישה לנכים במקום.
מאפיית נחמה, מלכי ישראל 9
ריבת תות: 5 שקל, ריבת חלב 9 שקל
מאפיית נחמה היא מאפייה משפחתית וותיקה בירושלים, המתמחה במאפים מתוקים ומלוחים, לחמים איכותיים ומאפים פרסיים אותנטיים. המאפייה החלה את דרכה לפני כ-100 שנים, ומאז הפכה למוסד קולינרי בעיר. המאפים מיוצרים בעבודת יד ונאפים בתנור אבן, תוך שמירה על מתכונים מסורתיים שעברו מדור לדור. בנוסף, המאפייה מספקת שירותי אפייה לאירועים לפי הזמנה, וכל סניפיה פועלים תחת השגחת כשרות של בד”ץ העדה החרדית. מתנאל נחמה אמר ל-mynet על מהפכת הסופגניות של העשרות האחרון כי ״זה גימיק מעניין, הכל השתנה ואני בעד. מה שאנשים אוהבים נעשה להם״.
מאפיית מתתיהו, בן מתיתיהו 14
ריבת תות: 5 שקל, ריבת חלב: 8 שקל
מאיר כהן, הבעלים מספר כי ״גם אצלינו עושים בחג, אני חושב שכולם צריכים ליהנות. גם היקרות שלנו הן ב-12 ש"ח בלבד״. מאפיית מתתיהו היא מאפייה בירושלים, הממוקמת ברחוב יוסף בן מתתיהו 14. המאפייה מתמחה במגוון מאפים טריים ואיכותיים, כולל לחמים, חלות, עוגות ומאפים מתוקים ומלוחים. בנוסף, היא מספקת שירותי אפייה לאירועים ומוסדות, תוך הקפדה על איכות וטריות המוצרים. המאפייה פועלת תחת השגחת כשרות, ומציעה ללקוחותיה חוויית קנייה נעימה ושירות אדיב.