מתכון לקאדה / המתכון של סבתא שושנה עדי

תעודת זהות: שושנה עדי בת 74, ילידת עיראק, אם ל־6 ילדים.
"בחרתי את המתכון הזה מכיוון שכל הנכדים שלי אוהבים אותו בלי יוצא מן הכלל, וניתן לשדרג או להתאים אותו לכל נכד לפי הטעם שלו (מתוק, מלוח)".
5 צפייה בגלריה
שושנה עדי. "בשביל הנכדים"
שושנה עדי. "בשביל הנכדים"
שושנה עדי. "בשביל הנכדים"
(צילום: מהאלבום הפרטי)

לבצק:
● 1 ק"ג קמח מנופה
● 1 כף שמרים יבשים
● חצי כוס שמן
● כפית קטנה של סוכר
● חצי כף מלח
● 3 כוסות מים. אם צריך ניתן להוסיף עוד חצי כוס
5 צפייה בגלריה
הקאדה של שושנה עדי
הקאדה של שושנה עדי
הקאדה של שושנה עדי
(צילום: מהאלבום הפרטי)

למילוי:
● גבינת חמד
● חמאה

אופן ההכנה:
בתוך קערה אחת שמים את כל החומרים לבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד וללא גושים.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת, נותנים לבצק לנוח ולתפוח במשך שעה.
כשהבצק תופח מחלקים אותו ל־16 כדורים שווים.
מרדדים כל כדור לעיגול, ממלאים בגבינת חמד מפוררת, שמים מעט חמאה ומקפלים
לחצי, סוגרים ומהדקים לצורה של חצי סהר.
מחממים מחבת על הגז ומניחים את המאפה על המחבת ואופים עד שמשחים והופכים לצד השני
להשחמה.
• ניתן למלא את הקאדה בסוכר עם חמאה, בממרח שוקלד, בגבינה צהובה וקטשופ ובכל מה
שאוהבים. בתיאבון.

עוגיות רייפות מרוקאיות / המתכון של סבתא חנה אדרי

תעודת זהות: חנה אדרי, בת 74, סבתא ל־13 נכדים ומאוד אוהבת את המטבח.
"בחרתי את הרייפות, עוגיות מרוקאיות, מכיוון שזה מסוג העוגיות שבאופן קבוע הייתי מכינה למשפחתי לשבת, והן חביבות עלינו כתוספת לכוס תה עם נענע".
5 צפייה בגלריה
חנה אדרי. "שילוב מנצח לצד תה עם נענע"
חנה אדרי. "שילוב מנצח לצד תה עם נענע"
חנה אדרי. "שילוב מנצח לצד תה עם נענע"
(צילום: מהאלבום הפרטי)

מתכון לרייפות מרוקאיות
החומרים:
● 1 ק"ג קמח מנופה
● 1/2 כוס שמן
● 1 מרגרינה
● 3/4 כוס סוכר
● 2 אבקת אפייה
● 1 כף גרגירי אניס שטופים
● 2 כפות שומשום
● 1 כוס מים פושרים
● 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
לערבב בקערה את כל החומרים וללוש לבצק אחיד.
לתת לבצק לנוח כ־1/4 שעה ואז לחלק ל־4 כדורים.
לרדד כל כדור על משטח מקומח לבצק דק ולחרוץ חורים קטנים ע"י גלגלת (ואם אין אז בעזרת מזלג)
ולחתוך לקוביות בגודל של 4*4 ע"י חורצן.
לסדר בתבנית ולאפות בחום של 180 מעלות. בתיאבון.

עלי גפן / המתכון של סבתא איילה הדר

תעודת זהות: איילה הדר, בת 74 מגבעת זאב, אם לארבע בנות וסבתא לחמישה נכדים.
"בחרתי בעלי הגפן כי זו המומחיות, ובגלל שזה המאכל שהנכדים שלי הכי אוהבים".
5 צפייה בגלריה
איילה הדר. "עלי גפן זו המומחיות שלי"
איילה הדר. "עלי גפן זו המומחיות שלי"
איילה הדר. "עלי גפן זו המומחיות שלי"
(צילום: מהאלבום הפרטי)

מתכון ליפרח (עלי גפן)
●2 כוסות אורז
●1 בצל קצוץ דק
● 1/4 חבילה סלרי קצוץ
● 1/2 חבילה פטרוזיליה, קצוצה דק
● 1 עגבנייה, קצוצה דק
● 1 כף מלח
● 1/2 כף פלפל שחור
● 1/2 כף פפריקה מתוקה
● רסק עגבניות 100 גרם
● חצי כוס שמן
● 1 לימון סחוט
5 צפייה בגלריה
על הגפן של איילה הדר
על הגפן של איילה הדר
על הגפן של איילה הדר
(צילום: מהאלבום הפרטי)

אופן ההכנה:
לערבב היטב, למלא את עלי הגפן,
הסיר: לפרוס בצל ולסדר בתחתית הסיר, ומעל לסדר את עלי הגפן הממולאים בספירלה, כוס לימון סחוט לשפוך על העלים, רבע כוס שמן על העלים, לצקת מים ולכסות את העלים.
בישול: להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, כשעתיים או עד לבישול האורז. בתיאבון.