השכנים שמתחתינו מזמינים לנו משטרה הביתה באמצע הלילה בתלונות שווא על רעש. זה קורה אחת לשבועיים ובכל פעם השוטרים מבינים את הסיטואציה, מסתובבים והולכים.
1 צפייה בגלריה
ניידת משטרה
ניידת משטרה
ניידת משטרה
(צילום: Shutterstock)

יש לנו שני ילדים קטנים ומשעה 20:00 הבית בדממה. דיברנו עם השכנים ללא הועיל והגשנו תלונה על הטרדה שנסגרה מחוסר ראיות. האם יש לנו קייס משפטי? אני פשוט רוצה שיפסיקו להציק לנו.

מה אומרים הגולשים?


"אולי אתם חסרי רגישות לבידוד בבניין ומרעישים? לא סתם שכנים מזמינים משטרה".
"תעשו בדק בית. אולי הבידוד גרוע וכל צעד מורגש".
"אצל ההורים שלי היה אותו דבר ובסוף הסתבר שאלה השכנים מהבניין הצמוד עם הקיר המשותף".
"חינוך! חינוך! ועוד פעם חינוך! הכל תלוי בהורים. צריך ללמד את הילדים מגיל צעיר להתחשב באחרים".
"הקבלנים חוסכים על חשבון השקט של האנשים. אקוסטיקה של עזה".
"תפקיד השוטרים הוא לשוחח עם השכן, כי הוא מטריד גם את המשטרה".
"כן, יש דבר כזה תלונת שווא. פעם הבאה שהשוטרים יגיעו תבקש שירשמו זאת כתלונת שווא, לאור השקט. בקשו אישור מהמשטרה לכל התלונות שהוגשו ותמשיכו בהליך אזרחי (אחרי התייעצות עם עו"ד)".

קראו גם:

ומה עושים?


עו"ד קארין שמעון, מומחית לסכסוכי שכנים, ממשרד עוה"ד שמעון-שובל ומקימת קבוצת הפייסבוק 'שכנים בהפרעה': "יש כלל משפטי הקובע ש'המוציא מחברו - עליו הראיה'. חובת ההוכחה של הטענות חלה על השכנים שלכם. הם לא יכולים לבסס טענות משפטיות על סמך אמירה כללית ש"יש רעש", תוך קביעה שרירותית שהמקור נמצא בדירתכם.
"ככלל, הדרך להוכיח טענות בגין מטרדי רעש בבתים משותפים כוללת, בין היתר, שני תנאים מצטברים: גם חוות דעת מומחה הקובעת אי עמידה בהוראות הדין, וגם ראיות המלמדות שהמקור לרעש מגיע מדירתכם. ככל שהם לא יחדלו מלפנות אליכם בעניין ולהטריד אתכם (לרבות ביקורי המשטרה), תוכלו לבקש מבית המשפט להוציא צו שיורה להם לחדול מלפנות אליכם בכל ערוץ שהוא. אגב, כדאי לבדוק אם יש טענות משכנים נוספים בבניין, וככל שכן, אולי כדאי לבדוק את הבידוד האקוסטי".
יש לכם שאלות בנושא סכסוכי שכנים, ועד בית, רעש ורטיבות בבניין? מוזמנים לפנות ל-karins-law.co.il.