"יש לנו רטיבות מהשכנים מעלינו. לפני כשנתיים, כשהיינו עדיין באחריות הקבלן, בוצעה על ידו בדיקת הצפה, שהראתה שהכל כביכול תקין והיה לנו שקט כשנה. לפני מספר חודשים הבעיה חזרה שוב וכשפנינו לשכנים הם אמרו לנו שיאטמו, אבל שנשכח מלהרים שוב את הריצוף.
"הרטיבות התפשטה ומתחילה להעלות עובש, וכפי איך שזה נראה, לא יהיה מנוס מלהביא מאתר נזילות שיבדוק מהיכן היא מגיעה. הבעיה היא שהם לא רוצים לשתף פעולה ואין להם ביטוח מבנה על הבית. איך מתקדמים מפה?
חוכמת ההמונים:
"הם ממש חמודים שלא מתחשק להם להרים את הריצוף. גם לי לא מתחשק לקום לעבודה מחר. חד משמעית עורך דין. לא לבזבז זמן. מניסיון".
"פחות סביר שבדירת קבלן בת כמה שנים לדיירים אין ביטוח מבנה, שלרוב כולל נזילות. יש נזילות שלקבלן יש אחריות עליהן ל-5 עד 7 שנים, וגם על תיקונים שהוא עשה הוא אחראי לכמה שנים. אם זה עדיין באחריות הקבלן תוכלו לנג'ס לו, אבל בסוף, מה שביכולתכם לעשות זה לתבוע את השכנים".
"יש טיפול בנזילה בלי הרמת ריצוף עם רובוט מצלמה, אבל זה לרוב מאוד יקר".
"תבדקו שזו לא בעיה של עיבוי. תנקו את התקרה עם אקונומיקה ותאווררו באופן תמידי את חדר האמבטיה. אם הרטיבות והעובש לא יחזרו עד החורף הבא סימן שזה עיבוי או חדירת מי גשמים".
"לפעמים אין מנוס מתביעה".
"הרטיבות באחריותם. אם הם מסרבים לשתף פעולה, תתבעו אותם אצל המפקח על הבתים המשותפים. תוציאו מכתב אזהרה, שיידעו שבנוסף לעלויות התיקון הם ישלמו הוצאות עו"ד ובית משפט".
קראו גם:
ומה אפשר לעשות?
עו"ד קארין שמעון, מומחית לסכסוכי שכנים, ממשרד עוה"ד שמעון-שובל ומקימת קבוצת הפייסבוק "שכנים בהפרעה": "ראשית, לא בטוח שהקבלן פטור מאחריות משפטית, גם אם הסתיימה תקופת הבדק. יש לבחון זאת. במקביל, השכנים מחויבים על פי דין לאפשר כניסת מומחה מטעמכם לצורך בחינת מקור הרטיבות והפעולות הנדרשות לתיקונו.
"אם השכנים מסרבים לשתף פעולה, ניתן לנקוט נגדם בהליך משפטי ובמסגרתו לדרוש לחייב אותם לאפשר גישה לדירה, אם יסתבר שמקור הרטיבות אכן אצלם, גם לחייבם לבצע על חשבונם את התיקונים בדירתם ובדירתכם. במסגרת תביעה כזו תוכלו לדרוש לחייב אותם בכל הוצאה שהוצאתם לתכלית זו, לרבות שכ"ט עו"ד.
"מניסיוני רב השנים בתחום, לא הייתי פוסלת אפשרות שגם הקבלן עשוי לשאת באחריות, אך יש לבחון היטב את נסיבות המקרה. מה שבטוח הוא שיש לפעול בדחיפות ולא להשהות את הטיפול: נזקי רטיבות מטיבם וטבעם מתפשטים ועלולים להתפשט גם למערכת החשמל ולהוות סכנה בטיחותית של ממש".