לאחר שהתקבלה ההחלטה על סגירת מפעל המלט 'הר טוב' הסמוך לבית שמש, השבוע הגיעו עובדי המפעל, בגיבוי ההסתדרות במרחב ירושלים, להסדר מול ההנהלה, שבמסגרתו ישולמו להם פיצויי פיטורין מוגדלים.
1 צפייה בגלריה
פערי ענק בפיצויים. מפעל מלט 'הר טוב'
פערי ענק בפיצויים. מפעל מלט 'הר טוב'
פערי ענק בפיצויים. מפעל מלט 'הר טוב'
(צילום: שאול גולן)

הגדלה פי ארבעה

במפעל הועסקו כ־60 עובדים, והם צפויים לקבל את הפיצויים שהושגו, בכפוף לחישוב אקטוארי פרטני עבור כל אחד מהם בהתאם לשנות הוותק שלו. זאת כאשר 15 מתוכם בעלי וותק של יותר מ־30 ו־40 שנה בעסק. סך כל הפיצויים יגיעו להיקף מוערך של 8,750,000 שקל, בעוד לפני המשא ומתן והתערבותה של ההסתדרות הסכום שהעמידו בעלי המפעל לטובת הנושא עמד על כשני מיליון שקל בלבד.
ההסכמה להגדיל באופן כה ניכר את היקף התשלומים והפיצויים לעובדים הושגה לאחר קיום הליך של גישור, שהוצע לצדדים על ידי בית המשפט.
קראו גם:
לפי ההסכם, שהובא בפני בית המשפט, הסכום יחולק בין עובדי דור א' הוותיקים לעובדי דור ב': דור א' יקבלו פיצוי בסך 7.2 מיליוני שקלים, ועובדי דור ההמשך יקבלו 785 אלף שקל. מכאן יוצא כי 15 העובדים הוותיקים יקבלו כ־480 אלף שקל כל אחד, ויתר העובדים יקבלו כ־17.5 אלף שקל בלבד כל אחד.

לעלות לאוטובוס

באשר לאופק התעסוקתי שלהם, ראש עיריית בית שמש ד"ר עליזה בלוך, שניסתה לסייע למפוטרים, הצהירה כי היא "עומדת לרשות בעלי המפעל לקידום כל רעיון מול משרדי הממשלה שיאפשר לחלוציות הזאת של העובדים להמשיך ולהתקיים", וכי ביחד עם מנכ"ל העירייה היא מנסה לחבר את העובדים למקומות תעסוקה חלופיים. העובדים מצידם דיווחו כי עד כה הוצע להם בין היתר לעבור קורס הסבה מזורז לנהיגת אוטובוסים.
"מאוד מצער שמפעל מלט כזה נאלץ לסגור את שעריו", אומר דני בונפיל, יו"ר ההסתדרות במרחב ירושלים, "אבל בכל מקרה צריך לדאוג לזכויות העובדים, וכך עשינו".
מהנהלת המפעל נמסר: "לאחר ההחלטה על סגירת המפעל הגענו להבנות על תנאי פרישת העובדים בהסכמת שני הצדדים".