עד כמה היחידות הממשלתיות לא רוצות לעבור לירושלים? נתונים שחושפת סיעת האופוזיציה בעירייה 'התעוררות' מעלים תמונה מדאיגה באשר להתעקשות של חלק ממשרדי הממשלה שלא לעבור לבירה. אף שבשנת 2007 התקבלה החלטת ממשלה להעביר את כל יחידותיה לעיר, בפועל חלקן לא מעוניינות לעבור ומעדיפות להישאר במרכז הארץ. אלא שלגופים אלה כבר קיימים משרדים בירושלים, בעיקר בקריית הממשלה בכניסה לעיר.
2 צפייה בגלריה
לא רוצים לעבור לשם. בניין ג'נרי 2
לא רוצים לעבור לשם. בניין ג'נרי 2
לא רוצים לעבור לשם. בניין ג'נרי 2
( צילום: אלכס קולומויסקי)
על משרדים אלה הם משלמים שכר דירה וארנונה בהיקף של מיליונים, אף שאין בהם כל שימוש. כך לדוגמה, אגף הרכב של משרד התחבורה שוכן בימים אלה ברחוב המלאכה בתל אביב. אלא שבבניין ג'נרי 1 בקריית הממשלה הוא שוכר משרדים בעלות משוערת של 2.5 מיליוני שקלים לשנה. גם יחידת הסדרה ואכיפה במשרד העבודה שוכנת בפועל בדרך מנחם בגין בתל אביב. המשרדים הלא מנוצלים שהיא שוכרת בירושלים בבניין ג'נרי 2 עולים לה כ־800 אלף שקל לשנה;
אגף מערכות המידע של משרד הכלכלה שוכן ופועל ברחוב אילת בתל אביב, אלא שבהר חוצבים יש משרדים שכורים עבורו בעלות של 160 אלף שקלים לשנה.
2 צפייה בגלריה
עופר ברקוביץ
עופר ברקוביץ
עופר ברקוביץ
(צילום: דנה קופל)
יו"ר 'התעוררות', עופר ברקוביץ', עתר יחד עם חברי סיעתו לבג"ץ כבר בשנה שעברה, בדרישה למתן צו על תנאי שיורה למשרדי הממשלה להעביר את יחידותיהם לעיר הבירה כמתחייב בחוק. "מדובר במאבק הדגל שלנו", אומר ברקוביץ' בשיחה עם 'בונוס'. "העברת המשרדים לעיר תייצר אלפי משרות חדשות ותשפיע על הכלכלה המקומית. המציאות שבה משרדים בירושלים יושבים ריקים מאדם היא בזבוז חמור של כספי ציבור דווקא בזמן משבר הקורונה. עתיד ירושלים כעיר ציונית ואטרקטיבית תלוי בין השאר במשרות הללו. אני קורא לבית המשפט להפסיק את הסחבת ולהביא ליישום החלטת הממשלה".
ממשרד האוצר נמסר: "הנושא נמצא בעיצומו של הליך משפטי".