למאות הנשים הדתיות בפסגת זאב נמאס מהמבוכה שנגרמת להן אחת לשבועיים, כאשר בדרך למקווה הטהרה הן צריכות לפגוש שכנים שמכירים אותן. על פי ההלכה, בתום תקופת הנידה על האישה לטבול במקווה טהרה זמן קצר לאחר צאת הכוכבים. הבעיה היא שזה גם הזמן שבו גברים תושבי פסגת זאב, יוצאים מתפילת ערבית. אלא שקברניטי העיר מיקמו את המקווה ברחוב סיירת גולני, מטרים בודדים מפתחו של בית כנסת שיש בו עשרות מתפללים, וגם כולל שפעיל מדי יום עד סמוך לעשר בערב. בהמשך הרחוב נמצא בית כנסת נוסף שבו יותר מ־300 מתפללים.
בנוסף, במתחם המקווה לנשים יש גם 'מקווה כלים', שפתוח לאורך כל שעות היממה ומגיעים אליו גברים. משמעות הדבר היא שהנשים נאלצות להתגבר על הבושה ולהיכנס למקווה, כך שהשכנים יודעים מדוע היגעת למקום ומה את מתכננת לעשות בהמשך הערב. אפשרות נוספת שעומדת בפני הנשים היא להמתין זמן רב עד שיוכלו להיכנס למבנה ואו לצאת ממנו, בלי שהמתפללים ייראו אותן.
רונית אייזנקוט (50) היא טובלת קבועה במקווה. "כבר פעמיים קרה לי אישית שהגעתי לאזור, ראיתי המון גברים שם וחזרתי הביתה בלי לטבול", היא מספרת. "עמדתי שם בצד וראיתי את כל הגברים שם - יוצאים ונכנסים לתפילה, עומדים ומדברים מחוץ לבית הכנסת. זה מצב לא נעים ומבייש מאוד, ברמה לא סבירה בכלל". לדבריה, בכל פעם שהיא מגיעה אל המקווה היא עומדת בצד ומחכה לשעת כושר שבה תוכל לחמוק למקווה בלי שיראו אותה. "יש פה שכנים, אנשים שמכירים, בעלים של חברות. זו סיטואציה מביכה מאוד ואני מרגישה כמו גנבת במחתרת, פושעת".
"כל מי שרוצה להגיע לאחד המבנים הללו חייב לעבור דרך המקווה", מספר יעקב יצחק, תושב השכונה שזועם על אי הנעימות שנגרמת לרעייתו. "לפעמים האישה צריכה לחכות במקום עד שיפתחו את המקווה, ובזמן שהיא נכנסת ויוצאת מלא גברים נמצאים שם ורואים אותה. אשתי כבר כמה פעמים בחרה לטבול במקווה אחר, למרות חוסר הנוחות הכרוך בכך. הבעיה חריפה במיוחד בימי שישי ובמוצאי שבת, אז לוקח זמן עד שהמקווה נפתח וגברים בדרך לבית הכנסת רואים אותן. כמעט שאין סיכוי שאישה יכולה לעבור שם ומישהו לא יראה אותה".
במשרד לשירותי דת הפנו אותנו למועצה הדתית בירושלים, ושם טענו כי מדובר במבנה שהקצתה הרשות המקומית.
מהעירייה נמסר: "ככלל, המועצה הדתית אחראית לתפעול ולתחזוקה של כלל המקוואות בעיר. המקרה המדובר מוכר לעירייה והיא תפעל לקיום דיאלוג עם המועצה הדתית למציאת פתרונות לסוגיה".
בתוך כך, הפעיל החברתי רונן בן יאיר פנה בעניין אל השר לשירותי דת, בבקשה להקמת מקווה נשים חדש באזור.
לעדכונים נוספים - חדשות ירושלים