יום אחד כנראה שכולנו נאכל חגבים, כי כבר לא יהיו מספיק פרות שיתנו בשר, כך טוען המדע. הטרנד החדש בירושלים, ולא רק בה, הוא ביקוש היסטרי לחרק הדי מרתיע הזה - ולא רק בקרב תימנים או בני עדות צפון אפריקה.
2 צפייה בגלריה
רבי ד"ר נתן סליפקין
רבי ד"ר נתן סליפקין
רבי ד"ר נתן סליפקין. רוצים לאכול חגב?
(צילום: מוזיאון הטבע התנ"כי)

מי שמציע חגבים למכירה הוא רבי ד"ר נתן סליפקין, יליד מנצ'סטר, המעיד על עצמו שכבר כילד הוא היה משוגע על בעלי חיים ורצה לפתוח גן חיות. סליפקין מתגורר היום בבית שמש, הוא נשוי עם חמישה ילדים. "אנשים קוראים לי לא ריאליסטי", הוא מספר בשיחה ל'מיינט ירושלים'. "תמיד התעניינתי בחיות ובמקביל הוסמכתי לרבנות על ידי ישיבת אור שמח, ויום אחד החלטתי לשלב בן האהבות שלי; התורה ובעלי החיים, והתחלתי ללמוד על בעלי חיים בתורה".
אמנם גן חיות זה נפלא, אבל צריך עבורו שטח גדול במיוחד, וסליפקין מצא פתרון יצירתי. "לפני 10 שנים פתחתי את מוזיאון הטבע התנ"כי בבית שמש. יש שם גן חיות קטן של בעלי חיים קטנים אמיתיים ובעלי חיים מפוחלצים גדולים. יש שם אולמות של עולם חיות המקרא, אולם נחשים, אולם כשרות ועוד".
באולם התצוגה של עולם הכשרות אפשר לראות את החיה הכשרה הכי גדולה, הלא היא הג'ירפה, ואת בעל החיים הכשר הכי קטן - והוא החגב. הישראלים מכירים את החגב ממכת הארבה שבחומש שמות ומהתימנים, שמידי פעם עולים לכותרות בהקשר של אכילת חגבים.

אולי יעניין אתכם:

"החגבים אוכלים הכל", אומר סליפקין, "במכת החגבים בישראל מישהו סיפר לי שהם אכלו את הבגדים שהוא שם לייבוש בחוץ".
רק שאלה - זה לא מגעיל לאכול אותם?
"בגלל שאנשים היו רגילים לאכול פעם חגבים, זה לא היה דוחה, היום לא רואים את זה הרבה ולכן זה דוחה אנשים. חלקם אומרים שמנהג אשכנזים לא לאכול את זה. זה לא כמו קטניות. לאשכנזים יש מנהג לא לאכול קטניות, אבל אין מנהג לא לאכול חגבים, פשוט כי לא היה להם איך להגיע לזה. פעם בשנה עורך המוזיאון ארוחה עם בעלי חיים כשרים שלא רגילים לאכול אותם: שליו, טווס, חגבים ועוד. אני אכלתי חגבים, אבל זה לא טעים לי", הוא מחייך.

2 צפייה בגלריה
חגבים לאכילה
חגבים לאכילה
חגבים לאכילה
(צילום: מוזיאון הטבע התנ"כי)

חגבים מצופים בשוקולד?


את החגבים מביאים למוזיאון ומוכרים אותם שם ב-60 שקלים לקופסא של 12 חגבים. במודעה הקוראת לקנות חגבים נכתב: "חגבים כשרים לפסח. עשירים בחלבון וחומצת אמינו, אפס שומן רווי או כולסטרול, פרווה - אפשר לצפות בשוקולד חלב ועוד". אגב, יש כבר מי שמכין מהחגבים אבקת פרוטאין בריאה ומוכר אותה, אבל זה כבר לא קשור למוזיאון.
מי קונה את זה חוץ מתימנים?
"כל מי שמבין את ההלכה קונה את זה, זה מעניין אותו. חלק מהאנשים בשוק. ובגלל שיש אנשים שאוהבים את זה כל כך, אנחנו שולחים קופסא של חגבים לתורמים שלנו בחו"ל והם אומרים לנו שזו המתנה הכי טובה שהם קיבלו אי פעם. רק אחד אמר לי 'כמה כסף אני חייב להביא כדי שלא תשלח לי את זה'", הוא צוחק.