ועדת השמות העירונית דחתה השבוע הצעה להנצחה בעיר של פועלה של השרה ויו"ר מרצ לשעבר שולמית אלוני ז"ל — מהפוליטיקאיות והפעילות החברתיות הבולטות בישראל במאה ה-20. בערים ראשון לציון, קרית אונו ורמת גן נקראו רחובות על שמה.
2 צפייה בגלריה
שרת התקשורת המדע והאומנויות, שולמית אלוני
שרת התקשורת המדע והאומנויות, שולמית אלוני
שלומית אלוני ז״ל
(צילום: מיכאל קרמר)

על פי המלצת הוועדה המקצועית, במסגרת ההנצחה היתה אמורה להיקרא בירושלים כיכר על שמה של אלוני, אולם ההצעה נדחתה ברוב של 8 חברי מועצה. השניים היחידים שהצביעו בעד הם לורה ורטון (סיעת מרצ) וסגן ראש העירייה יוסי חביליו.

2 צפייה בגלריה
שולמית אלוני ז״ל
שולמית אלוני ז״ל
שולמית אלוני ז״ל
(צילום: מיכאל קרמר)
אלוני נולדה בפולין בשנת 1927 ועלתה לאחר מספר שנים לישראל יחד עם הוריה. היא היתה ידועה כלוחמת למען זכויות אדם, מאבק בכפיה הדתית, שיפור מעמד האישה לצד פעילות מדינית במטרה להגיע להסכם שלום עם הפלסטינאים.
עוד בחדשות:

בחודש מרץ בשנת 1988, בוטל האיסור על משכב זכר בחוק העונשין הישראלי — מהלך שיזמה אלוני. עשרים ושבע שנים הייתה שולמית אלוני חברת כנסת: מ-1965 עד 1969 כחברת מפא"י ומפלגת העבודה, ומ-1974 עד 1996 כמנהיגת ר"ץ ומרץ. בבחירות ב-1974, לכנסת השמינית, עמדה אלוני בראש התנועה לזכויות האזרח. היא הצטרפה לממשלתו של יצחק רבין כשרה בלי תיק, אבל חודשים אחדים אחר כך היא התפטרה מהממשלה.
שולמית אלוני, מתוך ידיעות אחרונות
"לשולמית אלוני ז"ל זכויות רבות בישראל ובירושלים, והיא בהחלט ראויה להנצחה ברחובות העיר״, אמר סגן ראש העירייה יוסי חביליו. ״כאן היא למדה בתיכון, כאן הוכשרה כמורה והחלה את עיסוקה בתחום החינוך, כאן חיה כשבמלחמת העצמאות איבדה את בן הזוג שלה שנהרג בשיירת הר-טוב, ומכאן שירתה את הציבור כחברת כנסת ושרה בממשלת ישראל. לשולמית אלוני היה משקל סגולי בציבוריות הישראלית, ואני סבור שההחלטה שלא להנציחה ברחובות העיר הינה טעות שיש לתקן".
יהונתן יוסף שהיה אחד מהמתנגדים להמלצה להנצחה מסר: "אלוני לא פעלה לחיזוק העיר ולא התגוררה בעיר. הרעיונות שלה היו בעד חלוקת העיר ואין מקום להנצחה שלה כאן".
פורסם לראשונה: 14:57, 16.02.23