2 צפייה בגלריה
מסעדת חבה. צילום: אלינור פבריקר
מסעדת חבה. צילום: אלינור פבריקר
מסעדת חבה. צילום: אלינור פבריקר
(מסעדת חבה. צילום: אלינור פבריקר)
סופה של תקופה: מסעדת 'חבה בייקרי' בשוק מחנה יהודה נסגרה. הבעלים: לא הייתה לנו היכולת לעמוד מול הרשויות. כל מי שעבר בימים האחרונים ברחוב יפו, הופתע לגלות כי מסעדת 'חבה בייקרי' הפופולרית, שנפתחה באוקטובר 2013, נסגרה לבלי שוב.
עופר חבה, נציג הבעלים טוען כי הסיבה לכך נעוצה בחוסר היכולת של הבעלים להתמודד עם הקשיים הבירוקרטיים שהעמיסו עליהם הרשויות. "הקשיים הללו גרמו לכך שלא נוכל להמשיך לתפעל את העסק", אמר בשיחה עם מיינט ירושלים, "גם כשכבר נתנו לנו אישור לרישוי עסק, חזרו בהם ממנו".
לדבריו, רבים מהלקוחות פנו אליהם להביע בפניהם את צערם על סגירת העסק. "גם עבורנו זו אכזבה קשה לסגור את העסק ולהפסיק לשרת את הלקוחות שלנו. בעיקר כואב לנו על 40 העובדים שנאלצנו לפטר".
כזכור, באוקטובר האחרון, פשטו משרד הבריאות ומחלקת רישוי עסקים בעירייה על המאפייה המפורסמת ביפו והשמידו כ-20 ק"ג עוגות קרם ו-14 ביצים עם חותמות מזוייפות.
2 צפייה בגלריה
מסעדת חבה. צילום: אלינור פבריקר
מסעדת חבה. צילום: אלינור פבריקר
מסעדת חבה. צילום: אלינור פבריקר
(מסעדת חבה. צילום: אלינור פבריקר)
"במהלך הביקורת נמצא כי העסק פועל כבית אוכל וקונדיטוריה ללא רישיון עסק וללא רישיון יצרן תחת הליכי סגירה משפטיים וללא שיפור מביקורת קודמת. כמו כן, נמצאו ביצים טריות לא ראויות למאכל עם חותמות מזוייפות ועוגות קרם שהוכנו ללא התנאים הנדרשים ובניגוד לדרישת משרד הבריאות שפעילות זו תפסק לאלתר", נמסר ממשרד הבריאות.
כבר אז, הגיב מנהל המסעדה, ברק דורון, על הקשיים בנוגע לרישוי העסקים: "ל-80 אחוז אם לא יותר מהעסקים בירושלים אין רישיון עסק. למי שמכיר ויודע מדובר בתהליך בירוקרטי ארוך שלוקח שנים, ואנחנו כמו רוב העסקים עושים ומנסים לעשות הכל בשביל הדרישות שלהם - בשביל הרישיון שלנו".
מהעירייה נמסר: "בביקורת משרד הבריאות במקום עלו תוצאות הטעונות שיפור. בעירייה פעלו נמרצות ובדיאלוג שוטף עם בעלי העסק לשם תיקון הליקויים וקבלת הרישוי. אין כל קשר בין הליך הרישוי לסגירת המקום, כלל וכלל"