1 צפייה בגלריה
מאפיית אביחיל | צילום: יואב דודקביץ'
מאפיית אביחיל | צילום: יואב דודקביץ'
מאפיית אביחיל | צילום: יואב דודקביץ'
(מאפיית אביחיל | צילום: יואב דודקביץ')
אופים שינוי: מאפיית אביחיל הירושלמית, שפועלת כבר קרוב ל־90 שנה, תעתיק את פעילותה למישור אדומים. בעלי המאפייה, משפחת אביחיל, רכשה לצורך העניין באזור התעשייה שם, מגרש בגודל שני דונמים, ועליו תקים בית מאפה חדש, בהשקעה של כשלושה מיליון שקל.
המאפייה הוותיקה בשכונה ברחוב פרי חדש בשכונת זכרון משה, תשמש רק כחנות מכירה כאשר כל הייצור ההמוני של דברי המאפה, העוגיות והלחמים יועברו למפעל החדש מחוץ לעיר, שיחל פעילותו בעוד כשנתיים.
לצד בית המאפה החדש תוקם גם חנות מפעל לממכר המוצרים, ובנוסף הכוונה היא למכור מספר זכיונות ולמכור את המאפים דרך מספר סניפים ונקודות מכירה ברחבי העיר ובסביבתה הקרובה.
פעילותה של מאפיית אביחיל החלה כמעט מתחילת המאה שעברה, בתנור השכונתי בבעלות המשפחה, בו נאפו תמורת תשלום תבשילים, בעיקר לשבת, כגון קוגל, וצ'ולנט. הסבא רבא של גיא, המנהל הנוכחי, החל בייצור עצמי של חלות ולחמניות בביתו ואפייתן בתנור, מה שלימים הוביל לפתיחת המאפייה הידועה.
אהוד ודני אביחיל מהפרלמנט הירושלמי ניהלו את המקום במשך עשרות שנים עד שהחליטו לפרוש לפנסיה לפני שנים אחדות. כיום בנו של אהוד, גיא, הוא כאמור המנהל את העסק, ואחותו, רחלי, היא יד ימינו. בנו של גיא, יותם, הוא עובד מן המניין במאפייה והוא כבר הדור החמישי בעסק המשפחתי.
גיא מסביר את עזיבת העיר לטובת פעילות באזור תעשייה חיצוני: "יש בעיות גדולות עם השכנים, וגם הדרישות והתקנים של משרד הבריאות מאלצים אותנו לעשות את הצעד הזה. אזורי התעשייה בעיר מצומצמים ויקרים כך שמישור אדומים היה האופציה הכי רלוונטית עבורנו".