הורים לילדים בחינוך המיוחד ב'יד למורה' ברמת אשכול עומדים לצאת למאבק וטוענים: "העירייה מפלה את ילדי החינוך המיוחד בבית הספר".
'יד למורה' הוא אחד מבתי הספר המשלבים הראשונים בארץ, ועם בוגריו נמנה ראש העירייה הנוכחי, ניר ברקת. הוא הוקם ב־1970, והפך מודל לבתי ספר משלבים.
אלא שלאחרונה מספר הורים לילדים בחינוך המיוחד מספרים כי הם מרגישים שהעירייה מנסה לצמצם את נוכחות החינוך המיוחד בבית הספר. "התנאים שבהם ילדי החינוך המיוחד לומדים גרועים", טוענת גלית עמיהוד מוועד ההורים, ובעצמה אם לילד בכיתה ב' מהחינוך המיוחד בבית הספר. "הם לומדים בכיתות קטנות וצפופות שלא מתאימות לצרכים שלהם. ההרגשה היא שהעירייה מפלה את החינוך המיוחד".
עמיהוד טוענת שההורים פנו לעירייה ולמנח"י ולא קיבלו מענה לפנייתם: "פנינו לכל המחלקות השונות בעירייה וביקשנו מהן לעזור לנו ולילדים שלנו. ביקשנו לתת לנו כיתות נורמליות. ביקשנו לתת לילדים שלנו את התנאים שכל ילד בחינוך המיוחד צריך לקבל. כל מה שקיבלנו מהם זו משיכת זמן".
לאחרונה קיבלו ההורים הודעה שלדעתם ממחישה עד כמה העירייה לא עוזרת לתלמידי החינוך המיוחד ב'יד למורה'. "יש בניין ששייך לבית הספר, צמוד למבנה שלנו", מספרת עמיהוד, "העירייה נתנה אותו זמנית לגני ילדים. נאמר לנו שכאשר יגדל הביקוש הם יחזירו לנו את הכיתות".
אלא שלפני זמן מה החלה העירייה להנגיש את המבנה למען ילדי הגנים, וההורים טוענים שמדובר במהלך בלתי הפיך שנועד להעביר את המבנה לגנים באופן קבוע.
"יש בבית הספר ביקוש גבוה לעוד כיתות בחינוך המיוחד. לאחרונה היתה אמורה להיפתח כיתה נוספת ומנח"י לא אישרו זאת בטענה כי אין מקום. אז למה לא נתתם לנו את המבנה שמגיע לנו והגדלתם את כמות התלמידים בחינוך במיוחד בבית הספר, כפי שהבטחתם?" תמהה עמיהוד.
כעת ההורים מתכוונים להילחם בכל הכוח בהחלטת העירייה ולצאת למאבק משפטי במידת הצורך. "אנחנו בוחנים כרגע את דרכי הפעולה, וכנראה נצטרך להגיע לבית המשפט. אנחנו לא מוכנים שיזלזלו בילדים שלנו ויהרסו את בית הספר הנפלא הזה, שהוא מודל לכל בתי הספר המשלבים בארץ", היא מסכמת.
מהעירייה נמסר: "העירייה מובילה את ההכלה ושילוב החינוך המיוחד ואף פותחת בית ספר מכיל חדש בשנת הלימודים הקרובה. ביה"ס יד המורה הוא מוסד מפואר של חינוך ירושלמי מכיל, מגוון וחדשני. כל ילד או ילדה מהחינוך המיוחד שנרשם לבית הספר ילמד בו בשנת הלימודים הקרובה. אנו מברכים על הביקוש לבית הספר ועל כן בימים אלו העירייה פועלת על מנת לאפשר כיתות לימוד נוספות".




