2 צפייה בגלריה
תחפושת של שוטר. צילום: ירון ברנר
תחפושת של שוטר. צילום: ירון ברנר
תחפושת של שוטר. צילום: ירון ברנר
פורים כבר מעבר לפינה – ואיתו מגיעים גם האיומים על בעלי חנויות תחפושות במגזר החרדי. הסיבה: ניסיון למנוע מהן למכור תחפושות של חייל או שוטר, כחלק מגל ההפגנות נגד כוחות הביטחון בקרב הקבוצות החרדיות הקיצוניות.
הראשון לציון כן, מיניונים לא
בשכונות החרדיות בעיר מעלים הילוך לקראת חג הפורים, עם דגש על גזרת התחפושות. בחנויות של המגזר לא תמצאו תחפושות של סלבס כמו סטטיק ובן־אל תבורי או של דמויות מסרטים כמו סופרמן והמיניונים.
2 צפייה בגלריה
מיניונים. צילום: שאול גולן
מיניונים. צילום: שאול גולן
מיניונים. צילום: שאול גולן
הטרנד המשמעותי ביותר שנרשם בקרב הצעירים החרדים הוא דווקא תחפושת של הרב עובדיה יוסף. אבל השנה מרן לא לבד. גם תחפושות 'הכהן הגדול' ו'הראשון לציון' נחשבות מבוקשות מאוד ונמצאות גבוה ברשימת התחפושות הנחשקות בקרב הילדים. אצל הבנות מובילות במכירות תחפושות של נסיכה ושל דוורית, ואילו בנים רבים בוחרים השנה להתחפש לפי עדה ולהפוך ליום אחד למרוקאי או תימני.
חייל, אבל אמריקאי
עוד תחפושות שלא יהיו השנה בחלק גדול מחנויות המגזר הן של שוטר או חייל ישראלי. הסיבה: רבים מבעלי החנויות מעדיפים לוותר על המוצר מחשש לפגיעה בעסקיהם בעקבות ההפגנות והמתיחות סביב נושא גיוס חרדים לצה"ל.
לטענת חלק מבעלי העסקים, הם גם נתקלו באיומים מצד אלמונים בנושא הזה. "פנו אלי כמה אנשים שמתגוררים באזור ו'המליצו' לי ולבעלי עסקים אחרים לוותר על התחפושות של חייל ושוטר", אומר בעל עסק באזור מאה שערים. "אני ויתרתי ואני יודע שגם אחרים שכן מוכרים – לא יציבו תחפושות כאלה בחזית העסק".
עוד פתרון שמצאו בעלי העסקים כדי להתגבר על האיומים הוא שיוווק של תחפושות של חייל אמריקאי או של איש FBI. “זה סוג של אלטרנטיבה, רק כדי לא לעורר זעם אצל הקיצונים”, הסבירו.