כך חגגנו
דוד רובינגר ז"ל, מבכירי צלמי העיתונות הישראלית תיעד בדרכו המיוחדת את חגיגות העצמאות בעיר בשנות החמישים והשישים. הצצה על הצילומים הנדירים, עם הכיתובים המקוריים שכתב:
2 צפייה בגלריה
ילדים מנופפים בדגלי ישראל. צילום: דוד רובינגר
ילדים מנופפים בדגלי ישראל. צילום: דוד רובינגר
ילדים מנופפים בדגלי ישראל. צילום: דוד רובינגר
חגיגת יום העצמאות בעיר בשנת 1950: "שמחת הדגלים של הילדים".
יום העצמאות בעיר בשנת 1951: "מתאמנים לקראת יום העצמאות. היות שהיה אסור לפי הסכמי שביתת הנשק להראות נשק כבד, צה"ל מראה במקום זה שרירים".
חגיגת יום העצמאות בשנת 1952: "בלט לכבוד יום העצמאות הרביעי. עדיין נשבעים לגאול את האדמה למען קרן הקיימת".
יום העצמאות בשנת 1968: "יום העצמאות של שיכרון הכוח לאחר מלחמת ששת הימים. טנקים שלל שנלקחו מצבאות האויב ליד חומות העיר העתיקה".
ירושלים של פעם
תחנת הרכבת בשנת 1950
מסילת הרכבת הראשונה נחנכה בשנת 1892. במלחמת יום העצמאות פסקו תנועת הרכבות ורק לאחר הקמת המדינה הרכבת שבה לפעילותה ויצאה מירושלים לתל אביב.
כיכר ציון בשנת 1960
הוקמה ע"י המנדט הבריטי בתחילת שנות ה- 30 ונקראה תחילה "רחבת סנסור" אולם השם "כיכר ציון" דבק בה בזכות קולנוע ציון הפופולרי שהוקם עוד לפניה. שם הכיכר ישונה עם שיפוצו על שמה של שירה בנקי ז"ל שנרצחה במצעד הגאווה לפני כשנתיים.
סניף הדואר המרכזי בשנת 1972
הסניף נחנך בשנת 1938 בתקופת שלטון המנדט הבריטי. ציורי הקיר של הצייר והפסל אברהם אופק נוסף בשנת 1972. 📷
צומת דרכים רחוב קינג ג'ורג ורחוב יפו בשנת 1976
רחוב יפו היה העורק הראשי של ירושלים ולצידו הוקמו המשרדים החשובים, החנויות, בתי הקפה והדואר, כיום עוברת הרכבת הקלה ברחוב זה. רחוב קינג' ג'ורג נחנך בשנת 1924 ונקרא על שם המלך הבריטי באותה עת.
שוק מחנה יהודה בשנת 1978
שוק מחנה יהודה החל להתגבש בסוף המאה ה-19 בתקופת שלטון העות'מאנים כשבמקום היה מגרש ריק וגדול. בתקופת השלטון הבריטי, המושל רונלד סטורס החליט לעודד את תושבי העיר לפרנס את עצמם ומינה אדריכל כדי לתכנן את מראה השוק בצורה יפה ומסודרת. "ישיבת עץ חיים" ששכנה במתחם השוק, הקימה שורה של חנויות צמודות וגבתה דמי שכירות על החנויות מידי הסוחרים. השוק הראשון שנבנה היה ב"רחוב התפוח ורחוב האגס".
2 צפייה בגלריה
שער יפו מבט על. צילום: דוד רובינגר
שער יפו מבט על. צילום: דוד רובינגר
שער יפו מבט על. צילום: דוד רובינגר
שער יפו בשנת 1980
שער יפו נבנה במאה ה-16 ע"י השלטון העות'מאני. במשך דורות רבים היה השער מרכז החיים הציבוריים והמסחריים של העיר.