יום העצמאות מביא עמו קונוטציות של זיקוקים, בשר על האש, קצף לבן ודגלים עבור רובנו. יתרה מכך, הוא גם יום שמח שמציין יום הולדת למדינתנו היקרה. אולם בשביל כמה חבר'ה ירושלמים זה לא הספיק. הם יזמו רעיון חדש ומרתק שיחבר את הישראלים ויצור משמעות אחרת ביום זה - הגדה ליום העצמאות.
כדי להפיץ את ההגדה באופן משמעותי ולהתחיל מסורת חדשה הם יצאו לפרויקט הד-סטרט על מנת לגייס את הכסף הדרוש. עד כה גויס בפרויקט זה 29 אלף שקלים - מעבר לסכום הדרוש למימונו.
הוגה הרעיון, תמיר מנצור כרמל (34) מתגורר בשכונת נחלאות, אמר כי: "זה ממש מרגש. יותר מ-360 איש תמכו ברעיון וזו הרגשה נפלאה". כרמל סיפר שההגדה מתבססת על מגילת העצמאות שמופיעה בה במלואה וכלולים בה ציטוטים ממנהיגים, הוגי דעות ומהמקורות. יש בה שירים, הפעלות לילדים ומבוגרים, וגם שזורים בה סיפוריהם של מי שהיו עדים לרגעים הגדולים בהיסטוריה שלנו.
"זה התחיל לפני שנתיים כששאלתי בפייסבוק ב"קבוצת נחלאות" מי רוצה לעשות משהו משמעותי ליום העצמאות וככה הצטרפו אליי אנשים שעשו איתי מאין סדר עצמאות. כעבור שנה חיפשנו איך לגרום ליום העצמאות להפוך ליותר משמעותי במסגרת פרויקט גווני ירושלים של קרן אביחי שנועד ליצור התחדשות יהודית" סיפר מנצור כרמל.
עוד הוסיף: "לאחר מכן אימצנו את הרעיון באופן פרטי והחלטנו שנעשה את זה פרויקט כלל ירושלמי. גיבשנו את ההגדה מחדש באופן יסודי יותר. הפצנו אותה בשלושת אלפים עותקים".
כל ההכנסות מההד-סטרט הם למטרת ייצור והפצת ההגדות ולא למטרות רווח כספי, כך הסביר מנצור כרמל. "כל מי שתרם יקבל הגדה הביתה. זו התשורה. תמכת בסכום כספי מסוים קיבלתם מספר הגדות חזרה בהתאם".
מפתחי הרעיון ציינו באתר הד-סטרט כי: "אנחנו מקווים שההגדה תעודד יצירתה של מסורת חדשה שבה התכנסות סביב שולחן החג, קריאת מגילת העצמאות, ציון מכובד של המעבר מיום הזיכרון ליום העצמאות, וחגיגה משמעותית של עצמאותנו הופכים לחלק בלתי נפרד מהחג".