גל האלימות השוטף את הבירה הביא לפאניקה ולחרדה בקרב ההורים והתלמידים גם יחד. תלמידים רבים מתייצבים בבתי הספר עם אמצעי הגנה עצמית ונשק קר, והמנהלים מבהירים כי החפצים יופקדו במזכירות ויוחזרו בסוף היום.
לא רק עכשיו: למה שימש הגז את הסטודנטיות הירושלמיות? ואיפה מקבלות הגננות גז פלפל?
בעקבות גל הטרור המשתולל בשבועות האחרונים, תלמידים ירושלמים רבים והוריהם רכשו אמצעי הגנה עצמית כדוגמת גז פלפל, גז מדמיע ואולרים. אחת האימהות סיפרה כי רכשה לבנה גז פלפל, ולאחר הפיגוע בו נפצע קשה תלמיד בית הספר 'טדי קולק' בפסגת זאב, בנה לא הרגיש מספיק מוגן וביקש שתקנה לו גם אולר.
בבתי הספר קיבלו את ההצטיידות בהבנה, אך לא אפשרו לתלמידים להיכנס עם האביזרים לכיתות מחשש שיופעלו בשוגג כנגד חבריהם לכיתה.
"לתשומת לבכם: אין לשאת בבית הספר אמצעי הגנה כלשהו, כולל גז פלפל. תלמיד שברשותו אמצעי כזה, מתבקש להפקידו במזכירות לפני תחילת יום הלימודים, ולקחת רק בסוף היום", נכתב בדף הפייסבוק של בית הספר רנה קסין.
בהנהלה הוחלט לאסוף את אותם אמצעים מהתלמידים, אך כאשר הופקדו רק כ-15 תרסיסים הוחלט לחדד את הנושא. באסיפת הורים שהתקיימה בשבוע שעבר הבהיר הצוות החינוכי להורים כי על ילדיהם להפקיד במזכירות את אמצעי ההגנה ולא להשאירם בתיקים, ואכן הדבר בוצע במהלך השבוע.
במספר מוסדות חינוך נוספים הגיעו השבוע תלמידים כשבידיהם אמצעים להגנה עצמית. בבית הספר מקיף גילה החליטו לחדד את הנהלים ולשלוח מכתבים למורים ולהורים. "חד משמעית אין לבוא עם סכינים. תלמידים שמגיעים עם גז פלפל או גז מדמיע מתבקשים להפקיד אצל המורים עם מדבקה של שמם ולקחת בסוף היום וזאת כדי למנוע תקלות", הבהירו שם.
"תלמיד שלא ינהג כך יטופל משמעתית", מוסיפה נורית גביש, מנהלת בית הספר.
לא רק תרסיסי גז הפכו למבוקשים בקרב התלמידים, אלא גם נשק קר. תלמיד בבית הספר בדרום הגיע השבוע ללימודים כשבידו סכין תער חדה. התלמיד הסביר להנהלה כי מדובר בכלי המשמש להגנה עצמית, אך המנהל החרים את החפץ המסוכן. בהנהלה הסבירו כי הכנסת סכין למתחם בית הספר אינה חוקית ונוגדת את חוזר מנכ"ל של משרד החינוך.