סממנים להתחרדות בפסגת זאב: תושביה החרדים של השכונה פנו לאחרונה למינהל הקהילתי בדרישה להקצות להם שעות נפרדות בספריה השכונתית. כמו כן, מבקשים התושבים לאפשר גם פעילויות בהפרדה במינהל הקהילתי ושעות בהפרדה בבריכה שצפויה להיבנות בשכונה.
ברקת הבטיח? הגלריה המפורסמת צפויה להיסגר ירושלים: קבלת פנים מלוכלכת לנשיא ריבלין כל הסיפורים גם בסלולרי: הורידו את האפליקציה החדשה של mynet
מי שקיבלו בצורה קשה את המהלך הם התושבים החילונים, שמהווים רוב מוחץ. "אני חושבת שזו שיא החוצפה לבקש דבר כזה", אומרת רחל מטו-שושני. "פסגת זאב היא שכונה בעלת אופי חילוני ואם הם בוחרים לבוא לגור כאן, אין עם זה שום בעיה, אבל הם צריכים להבין לאן הם נכנסים. אם זה לא נראה להם אז יש מספיק שכונות בעיר בהן מתקיימת הפרדה בין גברים לנשים וסוגרים כבישים בשבת.
"הציבור החילוני והדתי לאומי בשכונה מסתדר נפלא לאורך השנים כי הדתיים הלאומיים לא כופים על החילוניים אורח חיים דתי והחילוניים מצדם לא עושים דברים שפוגעים בציבור בדתי לאומי".
רונן בן יאיר, חבר בהנהלת המינהל הקהילתי, חושב מנגד כי יש מקום לשלב גם פעילויות נפרדות לחרדים בשכונה. "קיבלתי פניות רבות מהתושבים החרדים ולאור הגידול במספרם בשנה האחרונה אני חושב שיש מקום לשקול לפתח לכל מגזר שמתגורר בשכונה פעילות שמתאימה לו".
יו"ר המינהל הקהילתי, אהוד רמב"ח, אמר בשיחה עם 'ידיעות ירושלים' כי הפנייה המדוברת לא הגיעה אליו אישית, אך הוא מתנגד לקיום פעילויות נפרדות למגזרים השונים כי הדבר לא תואם את האופי של פסגת זאב. "כשתפתח הבריכה ייתכן שיהיו שעות מסוימות בהפרדה בין גברים לנשים בהתאם לביקוש וללא קשר לשיקולי דת", הוסיף.
העירייה: "הספריות בירושלים הינן ספריות עירוניות ובאחריות העירייה. להנהלת הספריות לא הגיעה כל בקשה מסוג זה ולא ידוע על פניה/בקשה לקיים שעות נפרדות בספריה".