בין המפגינות במאהל הנשים מול בית ראש הממשלה נצפו השבוע גם פנים מוכרות: השחקנית חווה אורטמן, המגלמת את סבתא אלגריה מ"זגורי אימפריה", התייצבה גם היא להביע קול מחאה כחלק מפעילותה בתנועת 'נשים עושות שלום'.
כמה אחוזים מהנוער הירושלמי מסכימים לחלוקת הבירה? מלחמת הפלסטינים על עין כרם כל הסיפורים גם בסלולרי: הורידו את האפליקציה החדשה של mynet
התנועה נוסדה בעקבות מבצע 'צוק איתן' על ידי נשים מכל רחבי הארץ הקוראות לממשלה לשוב למשא ומתן עם הפלסטינים. במלאת שנה למבצע, מציינות הפעילות את 50 ימי המלחמה ב-50 ימי צום ליד מעון ראש הממשלה. אורטמן אמנם לא לקחה חלק בצום, אך הגיעה ביום ראשון השבוע למאהל על מנת להושיט סיוע לוגיסטי ולתמוך בפעילות הצמות.
"מה שהוביל אותי לקחת חלק בתנועה זו המלחמה האחרונה", סיפרה השחקנית בת ה-63. "אף פעם לא הייתי אקטיבית מבחינה פוליטית, אבל אחרי מבצע צוק איתן לא יכולתי לשבת למראה הפנים והשמות של הצעירים שהלכו, לא הבנתי לאן זה הולך ולמה לא נעשה שום דבר כדי לנסות למנוע את זה. נחרדתי לראות שאין פתרון, ואף אחד לא עובד למען השלום, אז התאחדנו והחלטנו לעבוד בזה עד שיגיעו להסכם רציני שיאפשר לנו לחיות. מבחינתי זה או להתייאש או לעשות משהו שייתן תקווה למען הילדים והנכדים".
אורטמן מודה כי כדמות המוכרת לקהל הרחב, לא היה לה פשוט לנקוט עמדה בנושא. "לאנשים שחשופים לאנשים ותלויים בקהל, זה מאוד מלחיץ", היא אומרת. "במיוחד בימים אלו שאנחנו רואים התערבות של השלטון באומנות. כרגע זה לא עומד לפתחי ברמה המעשית, שבגלל שאני בתנועת נשים עושות שלום אז יתערבו לי. זה יכול לקרות, אבל ברמה העקרונית אני לא מסוגלת לחשוב על זה שאשתוק מתוך פחד. העובדה שבמדינה דמוקרטית יש לשתוק מתוך פחד זה נורא".
והפעילות שלכן תשנה משהו? "אני לא חושבת שראש הממשלה ישנה את דעתו בגלל שנעמוד ליד ביתו. אבל אני מאמינה בשינוי עמדות מצטבר. אפשר לקרוא לזה הכשרת הלבבות, עד שיבוא מנהיג שיוכל להביא להסכם שלום. אני מקווה שדעת הקהל תלך יותר לנושא הזה, והרבה אמונות שחוסמות את הרצון להגיע להסכם לאט לאט ייסדקו".