ירושלמים שילדיהם לומדים בכיתות ד' הופתעו לגלות שהשנה ילדיהם לא זכאים להשתתף בקייטנת פסח. "עד לשנה הנוכחית, אפשרו לילדים בכיתות ד' להשתתף בקייטנות של חנוכה ופסח", אמרה ל"ידיעות ירושלים" אפרת בן, שבנה לומד בכיתה ד' בבית הספר "דוגמא עוזיאל" במרכז העיר.
1 צפייה בגלריה
ילדות בקייטנה
ילדות בקייטנה
ילדות בקייטנה
(צילום: shutterstock)

"עד השנה הנוכחית, פתחו את הקייטנות לכל הילדים מכיתות א' עד ג'. את ילדי כיתות ד' הגבילו רק לאלו שמשתתפים בצהרון. אנחנו משלמים הון, כמעט אלף שקל לצהרון לחודש, והיה ברור שכחלק מהתשלום אנחנו זכאים להשתתף בקייטנות חנוכה ופסח. השנה הדירו אותנו. בבית הספר של הבן שלי, הרכז אמר שאם לא יהיו מספיק ילדים מכיתה ד' הוא יערבב אותם עם ילדי כיתות ג', אבל אסרו עליו".
מתברר שכבר בחנוכה ההורים נתקלו בבעיה. "באמרו לנו שרק אם 18 ילדים יירשמו יפתחו לנו קבוצה. זה מגוחך, כי כל הקבוצה מנתה 18 ילדים ומספיק שהורה אחד נסע לחופש, אז אין קייטנה. אחר כך הציעו שהילדים יכולים לבוא לצהרון חנוכה מ-13.00-16.00, אנחנו הורים עובדים, כל הרעיון של הקייטנה זה שנוכל לעבוד", מספרת אפרת.
מתברר כי בבית הספר אוולינה דה רוטשילד אישרו בתחילת חנוכה לילדי כיתה ד' להגיע לקייטנה. הם שיבצו אותם עם ילדי כיתה ג', אבל מהר מאוד היוזמה נקטעה באיבה. "פתאום התעוררו מלמעלה ואמרו לי תשלחי אותם הביתה", מספרת הפסיכולוגית החינוכית דבי בן זמרה, "וזה אחרי שהם כבר היו יומיים בקייטנה. לא מאשרים להם להיות בקייטנה גם בפסח ואין לי מושג למה.


"יש מדיניות מסויימת כל השנים והם מכניסים שינויים בלי ליידע אותנו. הודיעו על רישום לקייטנת פסח, אבל אין דרך לרשום את ילדי כיתה ד'", היא אומרת. "אספתי חתימות מהורים בדוגמא עוזיאל ואוולינה, פניתי לכל מי שרלוונטי לתחום ואף אחד לא התייחס. כבר כמעט פסח, הקייטנה עוד מעט נפתחת ואני רוצה שהבן שלי ילך. צרפו את הילדים לכיתה ג' וסיימנו".
יו"ר ועד ההורים בירושלים, אריק קפלן: "דרישת ההורים מוצדקת. אין שום סיבה שלא למצוא פתרון לילדי כיתה ד'. זהו אינטרס לא רק של ההורים אלא של כלל המערכת. קל וחומר כאשר זה מה שהובטח עם הרישום לצהרונים. אני קורא לכל מי שמעורב בנושא למצוא פתרון ובהקדם".
במשרד החינוך טענו השבוע כי בהתאם להחלטת הממשלה, המיזם מיועד לכיתות א'-ג' בלבד. יחד עם זאת, מ־2020 בה פרצה הקורונה ועד השנה שעברה הסכים משרד החינוך לממן את הקייטנות גם לכיתות ד', אך כעת המצב חוזר לקדמותו.
מעיריית ירושלים נמסר: "מסגרות הלימודים בימי החופשות עבור כיתות א'-ג' מופעלות במסגרת 'קול קורא' של משרד החינוך. תלמידי כיתה ד' אינם כלולים במסגרת קול קורא זה ועל כן פועלת העירייה ועמותת לביא מול משרד החינוך, במטרה להעניק פתרון לילדי כיתות ד' שבחופשת הפסח".