ההפתעה באמצע המילואים בצפון: תושב ירושלים, אריאל שוובר, חייל מילואים בגדוד 9255 של חטיבה הצנחנים לא האמין שמי יקשיב לו כשהוא מנגן בלילה בפעילות המבצעית בצפון תהיה חיה יוצאת דופן - לילית שהוא יצטרך להציל.
שוובר סיפר: "אנחנו חיילי מילואים מה-7/10 באחד היישובים בגליל המערבי, לאחר שעות רבות של פעילות הלכתי לאזור נטוש ביישוב כדי לנגן לעצמי בחליל. לאחר מספר דקות יהונתן חייל נוסף בגדוד מתקשר אלי בפלאפון ואומר לי 'שומע? יש איזה ינשוף שמקשיב לך מנגן, הוא פשוט עומד ומקשיב לך, אני לא יודע אם הוא אמיתי הוא לא זז'. ביקשתי ממנו שיסביר לי איפה בדיוק הוא רואה את הינשוף, הלכתי בשקט בשקט כדי לא להבהיל אותו, ואז ראיתי אותו עומד על הרצפה. יצור יפייפה, עומד בלי לזוז, התקרבתי לאט, זה לא ממש ינשוף, זה לא תנשמת, מה זה בדיוק? צילמתי, שלחתי לצבי שהוא צפר ברמה גבוהה, מתברר שזאת בכלל לילית. וואו.
"ביקשתי מצבי שיגיד לי מה לעשות, הוא הפנה אותי לרשות הטבע והגנים. במוקד הרשות חיברו אותי למתנדבת חיבולנס שהנחו אותי איך להרים ולשמור עליה עד שתועבר לטיפול רפואי. הרמתי אותה בעדינות, הנחתי בקרטון והעברתי הלאה לידיים טובות".
עוד בחדשות:
ברשות הטבע והגנים מסבירים כי לילית היא סוג של עוטף דורס לילי ממשפחת הינשופים. ראש הלילית גדול יחסית, ועיניה עגולות. בכל אחת מרגליה ארבע אצבעות, המתחלקות לשני זוגות- זוג אחורי וזוג קדמי. מבנה זה מאפשר לה לאחוז בחוזקה את הענף עליו היא יושבת. הלילית שוכנת עצים ורוב היום היא נשענת על גזע העץ וישנה, אך היא ערנית מאוד לשינויים סביבה. כל רחש קל יעירה והיא תמהר להתחבא. בהיותה עוף לילי, היא מתעוררת בלילה ומחפשת את טרפה. הלילית לא בונה קן אלא מטילה את הביצים בתוך העץ, או בקן נטוש.
ברשות הטבע מסרו: "אנחנו מודים לחיילי צה״ל שמאז תחילת המלחמה סייעו בהצלת בעלי חיים רבים בגבול הצפון וברצועת עזה". ברשות הטבע מוסיפים ומבקשים שבמידה ומצאתם חייה פצועה או במצוקה אנא דווחו למוקד רשות הטבע והגנים *3639