דוד רובינגר (2017-1924), שעבד ב"ידיעות אחרונות", צילם לאורך הקריירה הארוכה שלו כחצי מיליון תמונות, כולל את התמונה המפורסמת של הצנחנים בכותל, ולימים קיבל את פרס ישראל לתקשורת ואף זכה לתואר הלא-רשמי "הצלם של המדינה".
בארכיון "ידיעות אחרונות" שמורים כיום רבים מצילומיו מחג הסוכות בשכונות שונות בירושלים. אחת מהן היא סדרת צילומים מ-1954 המתעדת דתיים וחרדים מגיעים למאה שערים כדי לקיים שני מנהגים יהודיים עתיקים – לקנות ארבעת המינים לחג, ולריב עם המוכרים על טיב הסחורה ועל המחיר.
מנהג נוסף שנולד בשנותיה הראשונות של המדינה היה לשלוח צלמי עיתונות לריכוזים חרדיים, כדי לתעד את "שוק ארבעת המינים" ובניית הסוכות. ב-1954 נשלח למאה שערים הצלם הצעיר רובינגר. בשיטוטים ברחובות, הוא תפס את ילדי השכונה משחקים בסוכה, את המבוגרים סוחרים בשוק ארבעת המינים.
יש מנהג יהודי עתיק, בן יותר מ-2,000 שנים, לבקר רבנים בחגים. במסכת סוכה בתלמוד הבבלי המנהג הזה הפך לנורמה מחייבת ונכתב שם כי "חייב אדם להקביל פני רבו ברגל". לפני 70 שנים בדיוק, יצחק בן-צבי, שנחשב לנשיא עממי, צנוע ואהוד, פתח את סוכתו והזמין לשם את כל עם ישראל, או לפחות את מי שרצה להגיע לשם.
רובינגר קיבל את מצלמתו הראשונה ב-1945 כמתנה מחברתו קלודט בפריז, ומאז החלה דרכו הארוכה בעולם הצילום. את הקריירה העיתונאית שלו החל בשנות ה-50, כשעבד עבור עיתונים מובילים כגון “העולם הזה” ו”ידיעות אחרונות”, ובהמשך גם עבור המגזין TIME.
בשנת 1997 זכה רובינגר בפרס ישראל לתקשורת על תרומתו יוצאת הדופן לצילום העיתונות. במהלך חייו תיעד רובינגר את כל קשת החברה הישראלית, על היבטיה השונים, ותצלומיו סיפרו את סיפורה של המדינה במלחמות, בשמחות, ובמאבקים חברתיים. רובינגר נפטר בשנת 2017 והוא בן 92.