ברוב השכונות החרדיות של ירושלים נשמו בשבוע שעבר לרווחה לאחר שהתברר כי התוכנית להטיל סגר בשעות הלילה מתייחסת רק למזרח העיר, לרמות, סנהדריה ורמת שלמה.
כזכור, ב־10 ביולי הוטלו הגבלות תנועה ברוממה, קרית צאנז, קרית בעלז וקרית מטרסדורף. בעירייה גילו כי רבים מהתושבים מסרבים להיבדק ולצאת למלוניות, ומדי ערב היו עימותים אלימים בין המשטרה לבין הצעירים בשכונת רוממה.
כעת מתברר כי כבר בשבוע שעבר החלו בריכוזים חרדיים רבים בארץ לנקוט מאמצים רבים מתחת לעיני הרשויות, כדי למנוע סגר נוסף.
עוד בחדשות:
בקבוצות ווטאספ קראו לאנשים בריאים להיבדק, כדי שהדבר יוריד באופן מלאכותי את שיעור החולים. מתברר שבמשרד הבריאות מודדים לא רק את המספר המוחלט של החולים שהתווספו אלא גם מה שיעור הבדיקות החיוביות בכל יישוב. שיעור נמוך של בדיקות חיוביות משפר את הציון של העיר ומרחיק אותה מהגבלות.
בבית שמש פרסמה העירייה השבוע מודעה הקוראת לתושבים להיבדק והובהר כי "אין צורך בהרשמה". יש להדגיש כי מעבר לעלות הבדיקה ולעומס על המעבדות, במשרד הבריאות לא מאפשרים לכל מי שרוצה להיבדק אלא רק לבעלי תסמינים ולבני משפחות של חולים. גם בשכונות קרית בעלז ורוממה קראו בימים האחרונים לאנשים בריאים להיבדק כדי להקטין את הסיכוי להגבלות.
במקביל, בימים האחרונים קיבלו חרדים רבים בעיר הודעות ווטסאפ וגם מיילים תחת הכותרת 'לא נותנים יד לסגר'. לציבור הוצע לקנות ערכה לבדיקת קורונה בבית, תמורת מאה שקל, תוך הדגשה: "התוצאה נראית למשתמש ואינה מועברת לשום גורם". המפיצים, שלא חשפו את פרטיהם למעט מספר טלפון, הצהירו: "הבדיקות הביתיות עם אישור משרד הבריאות של האיחוד האירופאי. אחוזי הדיוק בדומה לבדיקות קופות החולים. מתאים לשימוש גם לילדים מעל גיל שנתיים".
"ידיעות ירושלים" פירסם עוד בחודש יולי כי בחסידות בעלז מחלקים מכשירים למדידת החמצן בדם ובלוני חמצן, כדי למנוע אשפוז של חולי קורונה בבתי חולים. המטרה: לא לחשוף אותם בפני הרשויות, שכן אז רבים ייאלצו להיכנס לבידוד. בנוסף, בחודש מאי נחשף כאן כי קיצונים בציבור החרדי בעיר מסרבים להיבדק לקורונה. במשרד הבריאות הכחישו, אולם בהמשך התברר כי בקרב חסידי בעלז, שאלפים מהם גרים בקרית בעלז וברוממה, יש רבים שמסרבים לעבור בדיקה לקורונה כדי שלא יוטלו הגבלות על ריכוזי החרדים בעיר.
לעדכונים נוספים - חדשות ירושלים