אם הייתם אומרים לבן ואביגיל סעידוב כי הם יתחתנו במסעדת בשרים בתלפיות – הם לא היו מאמינים לכם, אבל במציאות של הקורונה אין דבר כזה בלתי אפשרי. תשאלו גם את יצחק וג'סי אבו־חצירא, שנישאו במסעדה בסינמה סיטי, ואת הזוג נדב ואורפז שטרית, שנשבעו אמונים בסניף בממילא של רשת מסעדות ארצית. ברוכים הבאים לשוק החתונות של ירושלים, קיץ 2020:
"לא ידענו מה יהיה בתפריט"
מסעדת '02'
"בפברואר האחרון, ממש שנייה לפני שהקורונה פרצה לחיינו, הכירו מאיר ועיינה נסים. כבר בדייט הראשון הם ידעו שזה הולך לחתונה. לשניהם הזוגיות היא פרק ב', שניהם עולים חדשים, הוא מברצלונה והיא ממדריד, ושניהם ציונים עד כדי שאת מסיבת האירוסים שהתקיימה בזום עם המשפחה הם קבעו ליום העצמאות, והחתונה התקיימה בירושלים למרות שהם גרים בנתניה. "היה לנו ברור שנתחתן בעיר הקודש, גם אם זה היה אומר להתחתן ברחוב לבד, כי מבחינתנו לא היתה מחשבה אחרת", מספרת עיינה.
"התארסנו ביום העצמאות וקבענו להתחתן בגן אירועים בט"ו באב. הקורונה טרפה את הקלפים וביטלו לנו את האירוע. ניסינו לפנות למלון וולדורף אסטוריה, אבל הם הגבילו אותנו לעשרה אנשים ולא רצינו. שבוע בדיוק לפני החתונה המליצו לנו על מסעדת '02' במלון ענבל. אני הייתי במעבר דירה ולא השתתפתי בכלל בתכנונים. בעלי סגר את הכל שבוע לפני החתונה".
איך הצלחתם לתכנן הכל, למשל את מי מזמינים ואת מי לא?
"היו לנו 20 אורחים שהיו בתחלופה והטקס עצמו עבר בלייב לכל העולם. חלק מהילדים של מאיר גרים בשיקאגו ולא יכלו להגיע, אבל הבן מברצלונה הגיע, נכנס לבידוד של שבועיים ולקח חלק בחתונה. האמת היא שמבחינת ההתארגנות לא עשינו כלום.
"המסעדה והמלון עשו את הכל. הם דאגו לנו לכל הספקים, מיוחנן חסיד שעשה את המוזיקה ועד הרב שעשה את החופה, גם בספרדית וגם בעברית. אפילו לא ידענו מה יהיה בתפריט. פשוט באנו אל המוכן. חופה, קישוטים, אוכל, הכל. נתנו לנו חדר מאוד יפה במלון, ושם התארגנו וגם ישנו אחרי. הכל היה מושלם. מבחינתי, זו היתה חתונת החלומות שלי ושל בעלי".
להישבע אמונים בגריל בר
מסעדת 'עזרא'
אזור תלפיות אומנם עמוס באולמות ובגני אירועים, שבימים כתיקונם מארחים את רוב החתונות בעיר, אבל יש מצוי ויש קורונה, ובימים שכאלה גריל בר בדמות 'עזרא' נהפך גם הוא למקום לעריכת חתונות. הזוג בן ואביגיל סעידוב תכננו להתחתן בגן האירועים 'ארטמיסיה'. בשל ההגבלות הם הבינו שזה לא יקרה, ואפילו על המקדמה שכבר שילמו הם נאלצו לוותר. את החתונה המתוכננת הם העבירו לווילה במושב ליד ירושלים, אבל גם האירוע הזה קיבל ביטול. קורונה, אתם יודעים.
"ההתחלה של הביטולים היתה מאוד קשה", משחזר סעידוב השבוע. "לדעת שהכלה שלך, שאוהבת להיות כמו נסיכה, צריכה לוותר על התכנון והארגון של היום הכי חשוב בחייה מאוד הפריע לי. ניסינו לעשות הכל אבל היינו חסרי אונים. זה מצב שאתה לא יודע מה יקרה ביום שאחרי. היה לנו גן אירועים שבוטל, ואז הווילה, והגענו למצב שהתאריך ממש מתקרב. לא רצינו לבטל את החתונה או לדחות. התחלנו להתייעץ, והרבה חברים ומשפחה אמרו לנו שאפשר לעשות את זה במסעדה. הלכנו על זה כי זה באמת היה המוצא האחרון".
ואיך בוחרים איזו מסעדה?
"קיבלנו המלצות על 'עזרא', ושי, הבעלים, בא מחיי האירועים. גם סגנון האוכל מאוד דיבר אלינו. בסופו של דבר מי שעשה את האירוע הם האנשים הקרובים אלינו, שעשו לנו שמח וזה מה שחשוב. אז נכון שכלתי היתה שמחה אילו זה היה כמו בתכנון הראשון, אבל הדברים נעשו אחרת. היו לנו 50 איש שישבו בחוץ ובפנים והכל התנהל לפי ההנחיות. היה מרגש מאוד, וזה מה שחשוב באמת".
הגריל בר של 'עזרא' הוא אומנם מסעדה, אבל מקיים אצלו אירועים קטנים של בריתות, חינות ועוד. זו הפעם הראשונה שהבעלים שי עזרא, שדווקא הגיע מתחום החתונות והאירועים - מפיק שם חתונה: "היה מרגש לראות את זה. עשינו באמת כל מה שאפשר כדי שהם ירגישו טוב, אם זה זיקוקים בדרך לחופה, אוכל טוב ואווירה שמחה. זה משמח לדעת שלמרות המצב זוגות לא מוותרים ומתחתנים. זו ממש תקופה קשה עבור כולם".
להחליף טבעות בהמבורגרייה
בורגרייה 'אגאדיר' בסינמה סיטי
סרט חתונה. את מאיר חזיזה, הבעלים של ההמבורגרייה החדשה 'אגאדיר', לא הבהילה העובדה שעליו לארגן חתונה באתר יוצא הדופן – מסעדת ההמבורגרים שלו ב'סינמה סיטי'. ככה זה כשאתה בעל ניסיון של 40 שנה בעולם האירועים, מצילום חתונות ועד להפקות אירועים. "זה מה עשיתי כל החיים", מספר לנו חזיזה.
"הקורונה יצרה מצב שעכשיו, כאשר העסק החדש שלי הוא בכלל המבורגרייה, חזרתי למה שאני יודע לעשות". מי שנהנו מכך הם יצחק וג'סי אבו־חצירא, שבחמישה ימים סגרו חתונה ב'אגאדיר'. אבו־חצירא: "סגרנו אירוע באולם, אבל לפני חודשיים הבנו שזה לא יקרה. בכל שבוע התעדכנו מה קורה עם ההנחיות, והבנו שזה לא הולך לטובתנו. התלבטנו המון, כי גם שילמנו מקדמה לאולם וזו גם פגיעה כלכלית.
"למרות כל מה שהיה, החלטתי שאני מבטל את האולם והולך לעשות משהו אחר. אחותי וגיסי, שגרים במשכנות האומה, המליצו לי על מוריס בעצמו ועל המסעדה, וכמה שזה היה לי כביכול מוזר, הבנתי שאני שם את האירוע שלי בידיים בטוחות. שתביני, ביום שלישי נפגשנו, חמישי היה צום תשעה באב, וביום ראשון התחתנו.
"לאירוע הגיעו 80 איש, שהיו מחולקים לישיבה בחוץ ובפנים בכמה מתחמים. בגלל שאני עובד כצלם של מעצבי פנים, כשנכנסתי להמבורגרייה הבנתי שיש פוטנציאל להפוך את המקום למשהו טוב. אבל האמת שגם אני לא האמנתי עד כמה מושלם זה יהיה. מוריס השקיע מאוד. הוא גם דאג לכל הספקים בלי בכלל שהכרתי אותם. הכי חשוב זה שאשתי היתה מאוד מרוצה, האורחים שלנו היו מרוצים, והתגובות היו מעל ומעבר".
ומה אומרת הכלה? "הכל היה ב־48 שעות וזה היה מין נס. הארגון היה מדהים. היינו בשבוע של תשעה באב וחשבתי שאי אפשר לעשות כלום. הייתי מאוד פסימית ולא האמנתי שיקרו דברים. אבל הנה, הסיטואציה הזו של האין ברירה הביאה אותנו להחלטה ואנשים שרוצים לעזור עזרו מעל ומעבר. הרגשנו שאנחנו במשימה בלתי אפשרית".
חתונה בפחות מיממה
לוצ'אנה ממילא
איך אפשר לארגן חתונה בפחות מ־24 שעות? תשאלו את נדב ואורפז שטרית, שלא ברור בדיוק איך - אבל הם הצליחו לעמוד במשימה. הלוקיישן הלא שגרתי - סניף של רשת המסעדות לוצ'אנה בממילא. שימו לב מה כלל סדר היום של הזוג הטרי במשך חמישה ימים בלבד: ביטלו להם גן אירועים, הם סגרו עם מקום חלופי, עשו טקס חינה, ולא שכחו גם מסיבת רווקים.
"זה היה השבוע הכי קשה בחיים שלי", מתוודה נדב. "קבענו להתחתן ב־6 באוגוסט אחרי שהבטיחו לי שהאולם קיבל אישור. בראשון בבוקר התברר שהשלו אותנו ואין לאולם אישור. התחלתי לחפש אולמות שאישרו להם לעבוד כמסעדה.
"הפכתי את העולם, ולצערי נתקלתי באנשים שרימו אותי. למחרת החברים ארגנו לי מסיבת רווקים, אז אחי משה לקח את הפיקוד ואמר לי שמסעדת הלוצ'אנה בממילא פנויה. אני לא אמרתי נואש והבנתי שיש אולם בראשון לציון שיש לו אישור של מסעדה. אמרתי לאחי תגיד לא ללוצ'יאנה וסגרתי עם הבחור של ראשון לציון. בשלישי כבר שלחתי לכולם הזמנות דיגיטליות לראשון לציון, אבל יום לפני המשטרה סגרה את המקום. הרגשתי שהעולם נחרב!"
וכל זה יממה לפני החופה. מה עשיתם?
"התחלתי לחפש שטחים בכל האזור כדי לעשות חופה ולהביא קייטרינג. בחצות אחי התקשר אלי ואמר לי בוא נסגור עם הלוצ'אנה. וכך, ביום חמישי, יום האירוע עצמו, מצא עצמו נדב מסמס לאנשים על הלוקיישן החדש, וזאת מתוך רכב החתונה.
"הספקים שהיו אמורים להגיע בכלל לראשון לציון הם הראשונים שעזרו: אלעד עמדי יצא גדול. אמרתי לו שסגרתי בלוצ'אנה והוא אמר לי תתרכז ביום שלך. אני כבר אסדר את כל שאר הספקים. הוא עשה את הטלפונים בשבילי לכנר, לצלם אלירן לוק, ולמעשה לכולם. המסעדה סידרה את זה בצורה מושלמת. האוכל, האווירה - הכל היה כאילו לקוח מהסרטים. את האמת? לא האמנתי שייצא לי כזה אירוע. שאפו למסעדה ולכולם. והכי חשוב: אשתי היתה מאושרת ביותר".