עתירת הבית הפתוח נגד עיריית ירושלים הגיעה לכנסת: דיון סוער התנהל היום (רביעי) בוועדת הפנים של הכנסת, בנושא תקציב העירייה לבית הפתוח בירושלים. זאת, בעקבות עתירה אותה הגיש הבית הפתוח לבית המשפט המחוזי בתחילת החודש, בה נטען כי העירייה מפלה אותו תקציבית.
העתירה הוגשה על רקע אישור תקציב 2020 לבית הפתוח. הבית הפתוח הגיש בדצמבר האחרון בקשה לקבלת תקציב מהעירייה בגובה 1.2 מיליון שקלים. לטענתו, העירייה כלל לא דנה בבקשה זו, ובמאי האחרון הודיעה לבית הפתוח כי אישרה עבורו תקציב בגובה כחצי מיליון שקלים - בדומה לשנת 2019.
בדיון עלתה הטענה כי העירייה ממעטת לקנות שירותים מהבית הפתוח, כפי שנעשה מול מינהלים קהילתיים אחרים – דבר שיגדיל את תקציב הארגון. יו"ר הוועדה, מיקי חיימוביץ' אמרה כי "תקציב התמיכות הוא רק חלק קטן מהתמיכה של העירייה במינהלים. אנו יודעים שרוב המינהלים מוכרים שירותים לעירייה וכך מגדילים את תקציבים. למה העירייה לא קונה מהבית הפתוח שירותים?".
על כך ענתה אריאלה רג'ואן, סמנכ"לית העירייה: "העירייה מתקשה לקנות ממי שלא מציע. איפה אני יכולה לסייע שלא באמצעות תמיכה ישירה? כשמגישים לי תוכניות עבודה. מהבית הפתוח לא קיבלתי הצעה".
ערן גלובוס, יו"ר הבית הפתוח: "זו פעם ראשונה שאומרים לי להגיש תוכנית". בתגובה לכך, קטעה סמנכ"לית העירייה אריאלה רג'ואן את דבריו: "ערן, באמת...". ערן גלובוס: "היה לנו שיח בעבר שנגמר כשהעירייה אמרה שמטעמים פוליטיים אי אפשר, שזה לא יעבור את ועדת הכספים. מינהלים מקבלים השנה 150 מיליון שקלים עבור קניית שירותים. ה-12 מיליון לתמיכות זה הכסף הקטן".
עוד הוסיף גלובוס: "אנחנו יכולים לכתוב תוכנית עבודה עד מחר, אבל המסר בפגישה עם ראש העירייה, אותו פגשנו בחודש הגאווה, היה שיח טוב אבל התוצאה היא אפליה מתמשכת".
רג'ואן: "הגענו לפגישה עם הבית הפתוח, אבל השיח היה חד צדדי. כל מה שנאמר לנו הוא שזה או תקציב של 1.2 מיליון או כלום. אנחנו סייענו לבית הפתוח לפני כחצי שנה כשהוא היה זקוק לכך"
חיימוביץ' קטעה את הדיון ושאלה: "אני נדהמת מחוסר היכולת שלכם לתקשר אחד עם השני. התפקיד שלכם בעירייה אם אתם חפצים לתת שירות לקהל שצריך לקבל את השירות מהבית הפתוח. תדברו איתם, תנהלו את הדבר הזה, תגידו בדיוק מה אתם צריכים. אני מאמינה שהעתירות לבית המשפט והדיון הזה הם על בסיס תחושה של מצוקה ואפליה. ואם התחושה הזו קיימת העירייה לא יכולים להתנכר לה אלא להכיל אותה ולתת לה מענה, לשבת ביחד ואני מקווה שבקרוב נשמע על תמיכות ותקציבים לבית הפתוח. הבית הפתוח הוא המרכז הקהילתי של הקהילה הגאה בירושלים. העירייה צריכה לתקצב אותו באופן שוויוני ביחס למנהלים הקהילתיים הפועלים בירושלים".