ואדי ג'וז הוא אזור בשולי מזרח העיר על קו התפר, לא הרחק מהאוניברסיטה העברית ומקרית הממשלה בשייח' ג'ראח. מרבית תושבי מערב העיר לא נוהגים לפקוד את האזור, ואלה שכן מגיעים אליו עושים זאת לרוב בגלל שדרת המוסכים במקום. אלא שבימים אלה מקודמת יוזמה חדשה של העירייה, שרוצה לשנות את המצב ולהקים במקום את הפארק הגדול והמשמעותי ביותר במזרח העיר. מדובר בשטח של 25 דונם ובתקציב של 28 מיליון שקל.
מים וקפה
המיזם יכלול לא מעט אטרקציות, כשבין השאר יוקמו מזרקה גדולה שתאפשר לילדים לשכשך בימי הקיץ, בית קפה בקונספט דומה לזה של 'קפה סיפור' שנפתח לפני כשנה בגן סאקר, מגרשי ספורט, מתקני משחקים, לרבות מתחם מיוחד לילדים עם מוגבלות, מתקני כושר וחיבור למערכת שבילי האופניים סובב ירושלים.
לצורך הקמת הפארק נעשתה עבודת מטה ארוכה שעליה הופקדה הרשות לפיתוח ירושלים (הרל'י), שקיימה תהליך של שיתוף ציבור עם המינהל הקהילתי של שכונת ואדי ג'וז כדי לבנות מודל שיותאם לצורכי התושבים ולא יונחת מלמעלה. במזרח העיר קיים מחסור רב בשטחים ציבוריים פתוחים (שצ"פים) ובגינות משחק בפרט, ובוודאי בפארקים ציבוריים בשטחים נרחבים כמו זה שמתוכנן כאן, והמתכננים רואים בפארק החדש 'גיים צ'יינג'ר'.
"אנחנו מתכננים להקים כאן משהו בסדר גודל שלא קיים במזרח העיר", אומר מנהל אגן העיר העתיקה בהרל"י, ענר עוזרי. "יש שם מחסור קשה בשטחי ציבור מפותחים. דברים שלקח שנים לקדם בגן סאקר יהיו כאן על ההתחלה, לרבות בית קפה.
"נתקין תאורה לשעות הלילה, שתיתן הרגשת ביטחון ללא אזורים חשוכים ופינות נסתרות, עם כל מערכות הכריזה ומצלמות האבטחה, ונהפוך את המתחם למקום חי ותוסס ומותאם לכל הגילים. הפארק נועד בראש ובראשונה לשרת את תושבי האזור, אך הוא יהיה אטרקציה כלל עירונית, ואפילו ברמה התיירותית. נציין כי התמודדנו כאן עם לא מעט בעיות ובכלל זה עם הטופוגרפיה".
מבחינת התחבורה, כדי להגדיל את הנגישות של הפארק תוקם חניה לרכב פרטי בדרך הר הזיתים שמעליו. כמו כן בסמוך צפוי לעבור גם התוואי של הקו הירוק של הרכבת הקלה.
מאה מטר מקצה הפארק מתוכננת קרית ההייטק החדשה של מזרח העיר, ה'סיליקון ואדי', שתוכניתה נמצאת לפני הפקדה ותידון בקרוב בוועדה המחוזית. ובעברו השני של הפארק, בצד המזרחי, מקודמת בניית מתחם של בתי ספר שיחובר אל הפארק בשבילים.
את הפרויקט אותו תכננה האדריכלית ורד סינגר ממשרד הארדיכלים תפנית־וינד, מתקצב המשרד לענייני ירושלים ומורשת, והוא מבוצע על ידי 'מוריה'.
ראש העירייה, משה ליאון בירך על הפרויקט המהווה לדבריו חלק מהתכנית האסטרטגית במזרח העיר וחלק מתנופת הבנייה בירושלים כולה. עוד אמר ליאון כי הפרויקט יתרום רבות לתרבות הפנאי, לתיירות ולעתיד האזור כולו.