העיר ירושלים והתעשייה הישראלית צועדות יחד יד ביד מלפני קום המדינה. ענף התעשייה המהווה אבן שואבת ואחד מהעוגנים הכלכליים החשובים של עיר הבירה, נמצא בצמיחה גדולה, למרות האתגרים והמורכבות המלווים אותו בעשייה היומיומית.
התאחדות התעשיינים במרחב ירושלים מייצגת למעלה מ־150 מפעלי התעשייה בעיר וסביבתה ופועלת להגברת תיעושה של בירת ישראל, לשיפור הסביבה העסקית של מפעליה ולייצוגם מול הרשויות המוניציפליות והממשלתיות. בנוסף, אנו מקיימים קשר הדוק ופועלים במשותף עם הגורמים העוסקים בתחום הכלכלי־תעשייתי בעיר כדוגמת עיריית ירושלים, ועדות סטטוטוריות, מוסדות האקדמיה והמכללות, המינהלות התעשייתיות, וכמובן הנהלות המוסדות המוניציפליים בעיר ובסביבותיה.
המערכת העירונית בהובלת ראש העיר, משה ליאון, הרשות לפיתוח ירושלים ומשרדי הממשלה, הינם שותפים מלאים בתנופת פיתוח התעשייה בירושלים, פועלים לפיתוח וקידום פארקי התעשיות ומעניקים עדיפות לפתרון בעיות של התעשייה הקיימת לצד הכשרת תשתיות נוספות להמשך פיתוחן של התעשיות השונות.
לדעתי, קיימים שני מנועי צמיחה פוטנציאליים לכלכלה במרחב ירושלים: שילוב של החברה החרדית והחברה הערבית בתעשייה ובפעילות הכלכלית. אני רואה מקרוב שינוי איטי, אבל מתמיד, של השתלבות של החרדים בתעסוקה בתעשייה. הפוטנציאל קיים, גם הנכונות. צריך לדבר, לשתף פעולה ולמצוא את הדרכים הנכונות להתקדם.
בנוסף, מזרח ירושלים היא הריכוז הערבי הגדול בישראל ויש לעשות כל שניתן לשילוב כוח עבודה הקיים שם. הובלתי בעבר הכנת תוכנית לפיתוח כלכלי של מזרח העיר שממנה עלה כי קיים פוטנציאל כלכלי משמעותי באיזור זה. אני מאמין שבהתנהלות נכונה ובהתמקדות בכלכלה נטו, ניתן יהיה להתחיל לממש את הפוטנציאל הגדול הנמצא במזרח העיר – לטובת העיר.
התעשייה בירושלים תמיד הייתה, וללא ספק גם תהיה בעתיד, הבית המקצועי שלי. בית של עשייה, של אהבת היוזמה, של אהבת העיר והארץ, של עשייה ציונית אמיתית, וגם מקום ליצירת חברויות לחיים.
בשנת ה־56 לאיחוד ירושלים, אני מאחל לכולנו שנזכה לעשייה גדולה ושותפות של כל הגורמים העירוניים בקידום התעשייה כמנוף לפיתוח העיר. אני מאחל לכולנו הצלחה במשימה חשובה זו.
- הכותב הינו יו"ר התאחדות התעשיינים במרחב ירושלים
מוגש מטעם ירון קמחי