7 צפייה בגלריה
 אנשי הרפואה והאדמיניסטרציה בכללית מחוז ירושלים
 אנשי הרפואה והאדמיניסטרציה בכללית מחוז ירושלים
אנשי הרפואה והאדמיניסטרציה בכללית מחוז ירושלים
(צילומים: באדיבות דוברות כללית מחוז ירושלים)

“רפואה מונעת מהווה בסיס איתן למניעת מחלות”

ד”ר אורלי סנה ארביב, 45 נשואה ואמא ל- 4 ילדים, היא מנהלת את המערך לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד בכללית מחוז ירושלים

7 צפייה בגלריה
ד”ר אורלי סנה ארביב
ד”ר אורלי סנה ארביב
ד”ר אורלי סנה ארביב
(צילום: דוברות כללית מחוז ירושלים)

ותק בתפקיד: “מזה 16 שנה עובדת בכללית. התחלתי את דרכי בכללית כסטודנטית, עשיתי סטא’ז במרכז הרפואי רבין קמפוס בלינסון, השלמתי שם התמחות ברפואה פנימית ובהמשך התמחות על ברפואת כבד וגסטרואנטרולוגיה. עם סיום ההתמחות הגעתי למערך הגסטרו של מחוז ירושלים ועמדתי בראש מרפאת הכבד. “מערך הגסטרו והכבד של מחוז ירושלים הוא המכון הגדול ביותר של קופת חולים כללית בקהילה ומהווה מרכז של מצוינות מקצועית וקדמה טכנולוגית.
"המערך כולל מרפאה בריאטרית שנותנת מענה למטופלים לפני ואחרי ניתוחים לירידה במשקל. למערך קיימות שלוחות בשיח ג’ראח ובבית שמש, וקיימת הנגשה של היעוץ הרפואי למטופל (יעוץ טלפוני/ שיחת וידאו) ולמרפאות הראשוניות (יעוץ מרחוק לרופא).
"ככלל אני ושותפי לדרך במכון רואים כייעוד - שיפור מתמיד של המענה הרפואי, לצד קדמה טכנולוגית ומחקרים, ואנו קוראים לכל חברי הקופה בגיל המתאים להגיע לבדיקת סקר, כי רפואה מונעת מהווה בסיס איתן למניעת מחלות בשלבים המוקדמים שלה ובעצם מצילה חיים”.

יצירתיות, תקשורת וסיוע במציאת פתרונות

אילנית ארז, בת 49 היא מנהלת השיווק והשירות בכללית מחוז ירושלים

7 צפייה בגלריה
אילנית ארז
אילנית ארז
אילנית ארז
(צילום: ארנון בוסאני)

ותק בתפקיד: "אני עובדת 27 שנה בכללית ו 5- שנים בתפקיד מנהלת שיווק ושירות. התחלתי כמזכירה ביחידה לבקרת אשפוז, המשכתי כאנליסטית במרכז המידע המחוזי אותו גם ניהלתי בהמשך".
ספרי על העבודה שלך: "במסגרת התפקיד אני אחראית על נושא השירות, התדמית ומאזן הלקוחות של כללית במחוז. כמו כן, אני אחראית על קידום איכות השירות וחווית המטופל והטמעת תרבות ארגונית ממוקדת מטופל".
מדוע דווקא בחרת לעסוק בתחום הזה: "תחום השיווק והשירות משלב יצירתיות, תקשורת בין אישית, הבנת הצרכים של המטופל והסיוע במציאת פתרונות. כל אינטראקציה שעובר המטופל, לטוב או לרע, משפיעה על תחושתו, על קבלת ההחלטות שלו ושל משפחתו ועל האפשרות בה ימליץ ויספר את הסיפור של כללית. אני מאמינה שיש לנו יכולת להשפיע על התחושה של המטופל בכל נקודות האינטראקציה ולשפר אותה".
מה את הכי אוהבת בעבודה? "תחום השיווק והשירות הוא מספק ומשמעותי. אני לומדת כל יום דברים חדשים ונהנית לעבוד עם צוות מוכשר ומסור.

שילוב של מדע מדוייק, רפואה ורגש

ד”ר סיון אקשטיין, 52, היא מנהלת מערך התפתחות הילד בכללית מחוז ירושלים עובדת במכון להתפתחות הילד “לב תלפיות”

7 צפייה בגלריה
ד”ר סיון אקשטיין
ד”ר סיון אקשטיין
ד”ר סיון אקשטיין
(צילום: דוברות כללית מחוז ירושלים)

ותק במקצוע: “מנהלת מערך התפתחות הילד זו השנה החמישית, רופאת ילדים מזה עשרים שנה ונוירולוגית ילדים מזה שנים עשר שנים”.
מדוע דווקא בחרת לעסוק בתחום זה? “תחום הנוירולוגיה ההתפתחותית הוא תחום מרתק המשלב בתוכו הן את תחומי המדע המדויק והרפואה והן את התחום הרגשי,ההתנהגותי והמשפחתי. כרופאה התפתחותית אני מרגישה שיש לעשייה שלי אפשרות להשפיע באופן משמעותי על חיי ילדים ומשפחותיהם, ובכך לעזור להם להתגבר על אתגרים שעלולים להיות בדרכם למימוש הפוטנציאל שלהם”.
הכי אוהבת בעבודה: “העבודה במכון להתפתחות הילד עם צוות רב מקצועי מרתקת ומאד מגוונת ומאפשרת התפתחות מקצועית”.

7 צפייה בגלריה
פרופ’ אנדרה קרן
פרופ’ אנדרה קרן
פרופ’ אנדרה קרן
(צילום: דוברות כללית מחוז ירושלים)

“ב- 17 השנים האחרונות אני קם כל בוקר עם חיוך לעבודה”

פרופ’ אנדרה קרן, הוא מנהל המערך לאי ספיקת לב בכללית מחוז ירושלים

ותק בתפקיד: 17 שנה.
מדוע דווקא בחרת לעסוק בתחום הזה: “בגיל 12 קיבלתי ספר “המצודה” של קרונין על רופא קהילה במכרות באנגליה וכל כך התלהבתי ממנו שהחלטתי שאהיה רופא”.
הכי אוהב בעבודה? “שלושה דברים: הראשון: עבודה בקהילה ויכולת שלנו, של כל הצוות לעזור למטופל במחלה כל כך קשה. את החום שאנחנו מקבלים מהמטופלים בחזרה. אני רואה כל יום כמה אנחנו יכולים לעזור לאנשים הסובלים ממחלה כל כך קשה. הדבר השני: הוא הצוות הרפואי שפועל במסירות ובשליחות לצידי כל יום במשך 17 שנים: האחיות, הרופאים, הצוות האדמיניסטרטיבי וצוות הפרא רפואי. הדבר השלישי- הוא היכולת ללמד, להכשיר ולהעביר ידע שלי למתמחים הצעירים ולרופאים הוותיקים. זה ממלא אותי באושר. ב- 17 השנים האחרונות אני קם כל בוקר עם חיוך לעבודה”.
"לפני 17 שנים, היינו הראשונים באיזור ירושלים להקים מרכזים ייחודיים לטיפול באס”ל בקהילה, תחילה בבני ברית (בשנת 2007), ובהמשך במשלט בית שמש (בשנת 2012) ובשייח ג’ראח (בשנת 2015).
"הייחודיות של המרכזים בקהילה מתבטאת בשילוב של צוות הרפואי, אחיות ושירותים הנלווים העוברים התמחות על בתחום אס”ל ובנוסף, הצוות הסיעודי אחראי על יישום הטיפול, תוך מעקב יזום לאחר המטופלים. גישה ייחודית זו שיפרה משמעותית את איכות החיים של המטופלים והפחיתה משמעותית את מספר האשפוזים ואת התמותה בקרב המטופלים במסגרת המרכזים לאס”ל. זו הזדמנות מיוחדת עבורי להביע את תודתי והערכתי העמוקים לעשרות חברי הצוות הרפואי, הסיעודי והפרה רפואי, לחברי ההנהלה ולחברים לדרך אשר עבדו ותמכו במהלך השנים בהקמה וקידום של שלושת המרכזים לאס”ל במחוז”.

“תחושת שליחות וברק בעיניים”

שימי פאטאל, 45, הוא מנהל שירות הפיזיותרפיה בכללית מחוז ירושלים

7 צפייה בגלריה
שימי פאטאל
שימי פאטאל
שימי פאטאל
(צילום: ויקה אלקין)

ותק בתפקיד: כ- 7 שנים, עובד בכללית כ- 15 שנה ו- 20 שנה סה”כ כפיזיותרפיסט.
מדוע דווקא בחרתי לעסוק בתחום זה? “מגיל צעיר עסקתי במגוון תחומי אימון גופני וספורט כמו: ריצה, אופני הרים ואגרוף תאילנדי. החלום שלי היה לעסוק בעתיד במקצוע טיפולי שיאפשר לי לשלב את האהבה לספורט, תנועה וטיפול בבני אדם. לכן, אך טבעי היה שאפנה ללימודי הפיזיותרפיה. כדי להגשים את החלום למדתי תואר ראשון ושני בפיזיותרפיה והתחלתי את דרכי המקצועית בבי”ח ומאוחר יותר עברתי לכללית מחוז ירושלים”.
מה אתה הכי אוהב בעבודה? "אני מגיע לעבודה עם תחושת שליחות וברק בעיניים. אני חש את כובד האחריות לצד הגאווה, להוביל את מקצוע הפיזיותרפיה בירושלים, בארגון הבריאות הכי גדול בישראל.. אחד הדברים שחשובים לי, הוא להשאיר חותם ומורשת לדור הצעיר של הפיזיותרפיסטים בירושלים.
"לכן ביחד עם צוות מנהלי הפיזיותרפיה אנו פועלים לפיתוח מקצועי של הפיזיותרפיסטים המדהימים שלנו ברמה הכי גבוהה, הדרכת סטודנטים לפיזיותרפיה מכל האוניברסיטאות, פיתוח מחקרים קליניים, הקמה של מרכזי שיקום ומכוני פיזיותרפיה חדשניים והכנסת טכנולוגיות חדשות לצד טיפולי פיזיותרפיה אונליין”.

אני פה בגלל אחי

יעל עזר נשואה, אמא ל 3- ילדים וסבתא ל 3- נכדים היא מנהלת האחיות במחוז ירושלים מזה כשנה וחצי

7 צפייה בגלריה
יעל עזר
יעל עזר
יעל עזר
(צילום: ארנון בוסאני)

ותק במקצוע: “דרכי כאחות החלה לפני כ 30- שנים, ועבודתי הראשונה היתה כאחות כפר בקיבוץ בו אני מתגוררת עד היום.
הבחירה במקצוע האחיות: “בחרתי ללמוד סיעוד לאחר שאחי הגדול נפטר מסרטן ריאה בהיותי בת 14. שנות המחלה של אחי ומותו בגיל צעיר (23), היו לאירוע מכונן בחיי ובחירתי במקצוע האחיות הייתה עבורי הזדמנות להשפיע על אנשים בכל שלבי החיים, בהקניית הרגלי חיים בריאים ועד שלבים מתקדמים של מחלות ללא מרפא.
"כאחות, במרפאות שונות ובתחומים רבים, זכיתי להגשים את החזון שלשמו הלכתי ללמוד סיעוד, ביחידה לאשפוז בית זכיתי “לסגור מעגל” וללוות חולי סרטן בסוף חייהם מתוך הבנה וחמלה לסבל שהם עוברים. הכשרתי הנוספת בתחום הגריאטריה והניסיון שרכשתי בתחום זה, גם בחיי האישים, מאפשרים לי להוביל תכניות לקידום איכות החיים והבריאות של מטופלים בגיל השלישי. עבורי, זוהי זכות גדולה שקיבלתי להיות בתפקיד זה ולהוביל חיפוש מתמיד אחר דרכים לקידום הבריאות בכל שלבי החיים, לתת את השירות המקצועי והאישי הטוב ביותר לכל מטופל, לגדל את צוותי האחיות של הדורות הבאים ולהמשיך בעשייה עם תחושה של שליחות גדולה והגשמה”.

מוגש מטעם שירותי בריאות כללית
פורסם לראשונה: 10:25, 11.09.24