הקשר של קים עם ׳בית אביב׳ בירושלים החל בגיל 19, כשהגיעה כבת שירות לאומי והחלה את דרכה כמדריכה עם הדיירים. בשנים שעברו מאז, בית אביב הפך לבית שני עבורה ולתחנה משמעותית במסע חייה. קים הייתה חמש שנים מדריכה בבית, ולאחר מכן, מתוך תחושת שליחות עמוקה ועם ניסיון מקצועי ורצון להשפיע, חזרה לנהל את הבית ולהיות חלק אינטגרלי מחייהם של 14 'חברים', בוגרים על הרצף האוטיסטי.
2 צפייה בגלריה
קים שרה בן עמי
קים שרה בן עמי
קים שרה בן עמי
(צילום: אלו״ט)

'בית אביב', הבית לחיים של אלו"ט בירושלים, פועל מזה 32 שנה, מהווה בית אמיתי – עם כל המשתמע מכך – לדיירים על כל גווניהם. "הבית נועד להיות מקום מכבד ואוהב שמאפשר לכל אחד מהחברים לחיות בכבוד ולהמשיך להתפתח," משתפת קים. "מדובר באנשים שלפעמים אין להם בית אחר, והחברה לא תמיד יודעת איך לראות אותם ולהכיל את השונות שלהם. בבית אביב, כל אחד מהחברים מקבל מרחב מכבד, תומך ומכיל, שבו הוא יכול לבטא את עצמו ולגדול – ללא קשר לגיל או לרמת התפקוד שלו״.
קים, שנוסעת מדי יום מיפו לירושלים, מרגישה שבית אביב הוא הרבה יותר ממקום עבודה עבורה. "אני מגיעה הביתה כשאני נכנסת לבית אביב, הולכת יחפה, מרגישה שייכת. האנשים כאן הם חלק מהדרך שלי לגלות מי אני ומי אני רוצה להיות. המפגש היומיומי איתם הוא שיעור בלתי פוסק בהקשבה, הבנה והכלה, וזו זכות אמיתית," היא מתארת.
השנה האחרונה הייתה מאתגרת במיוחד, על רקע המלחמה. "בזמן הלחימה, היו מדריכים שנקראו למילואים, וזה פגע משמעותית בכוחות שלנו," מספרת קים. "לא יכולנו להכין את החברים לכך מראש, והדבר יצר קושי, גם רגשית וגם תפעולית. החברים אולי לא חווים את המלחמה ישירות, אבל הם חווים את האווירה ואת האנרגיה השונה״.

2 צפייה בגלריה
אוטיזם. לא מה שחשבתם
אוטיזם. לא מה שחשבתם
אוטיזם. לא מה שחשבתם
(צילום: canva)

קים פונה אל החברה ומבקשת יותר הבנה כלפי דיירי בית אביב ואנשים על הרצף בכלל. "רבים רואים אנשים עם אוטיזם ועוברים לצד השני של הכביש. אני רוצה שיגיעו להכיר, שלא יירתעו מהשוני, אלא שיבואו וישאלו, יהיו פתוחים," היא מסכמת. "הייתי רוצה שבית אביב יהיה חלק פעיל יותר בקהילה ושאנשים יראו אותנו – באמת יראו״.
יום ההתרמה לאוטיזם בהובלת אלו"ט ואותי, מתקיים היום (שלישי), 19 בנובמבר 2024. יום ההתרמה השנה הוא בסימן המאבק לשימור על הרצף של שגרת חייהם של ילדים ובוגרים עם אוטיזם בישראל, במיוחד בתקופת המלחמה. השגרה היא עוגן חיוני בחיי אוטיסטים. הסדר הקבוע והידיעה מה צפוי בכל שלב ביום מעניקים להם ביטחון ומאפשרים להם להתמודד עם אתגרים נוספים. עזרו לנו לשמור על שגרת חייהם ולהעניק להם את התמיכה שהם זקוקים לה. כל תרומה משמעותית.