נתחיל מהבסיס - מה זה בכלל עוסק פטור?
אז האמת שזה נורא פשוט. עוסק פטור הוא עסק עצמאי שפטור מתשלום מס ערך מוסף (מע"מ). כדי להיות עוסק פטור, מחזור ההכנסות השנתי שלכם צריך להיות יחסית נמוך ולא לעלות על 107,692 ש"ח בשנה (נכון לשנת 2023, בכל שנה המספר הזה מתעדכן ומשתנה במקצת).

1 צפייה בגלריה
עוסק פטור
עוסק פטור
עוסק פטור
(צילום: freepik)

מה צריך לעשות כדי להפוך לעוסק פטור?
בגדול, פתיחת תיק עוסק פטור היא יחסית פשוטה. כל מה שצריך לעשות זה להגיש בקשה לפתיחת עוסק פטור ואת זה ניתן לעשות ב-2 דרכים:
1. הגשת בקשה אונליין: נכנסים לאתר רשות המיסים, מזדהים במערכת וממלאים בקשה לפתיחת תיק עוסק פטור באופן מקוון.
2. הגשת בקשה בדואר אלקטרוני: מדפיסים טופס שנקרא טופס 821 למע"מ וטופס 5329 למס הכנסה, ממלאים אותם, כותבים מייל למשרד מע"מ ומשרד השומה ומצרפים את הקבצים.
האם כולם יכולים להיות עוסקים פטורים?
לא, ישנם סוגי עסקים שלא יכולים להירשם כעוסקים פטורים. תקנות מס הערך המוסף קובעות שיש רשימת בעלי מקצועות שגם אם מחזור העסקאות שלהם הוא נמוך מהרף העליון שנקבע לעוסק פטור, הם עדיין חייבים להירשם במע"מ ולפתוח תיק עוסק מורשה.
אילו מקצועות לא יכולים להירשם כעוסק פטור?
1. בעלי מקצוע חופשיים השייכים לאחד מהמקצועות הבאים:
אגרונום, אדריכל, הנדסאי, חוקר פרטי, טוען רבני, טכנאי, טכנאי שיניים, יועץ לארגון, יועץ לניהול, יועץ מדעי, יועץ מס, כלכלן, מהנדס, מודד, מנהל חשבונות, מתורגמן, עורך דין, רואה חשבון או שמאי, בעל מעבדה כימית או רפואית, רופא, לרבות פסיכולוג, פיזיותרפיסט, רופא וטרינר, רופא שיניים או מרפא שיניים.
2. בעל בית ספר לנהיגה על פי רישיון
3. בעל בית ספר - כולל גן ילדים: כל עוד בית הספר הוא לא מלכ"ר.
4. סוחר מקרקעין או מתווך
5. סוחר רכב או מתווך רכב
6. חברה שנרשמה כמו שנדרש בדין פקודת החברות
7. אגודה שיתופית שנרשמה לפי פקודת האגודות השיתופיות

מוגש מטעם greeninvoice