חילוף חומרים, או בלועזית "מטבוליזם", מתאר את מכלול התהליכים הביוכימיים של פירוק (קטבוליזם) ובנייה (אנאבוליזם) שמתרחשים בגופנו בכל רגע ורגע.
בתהליך חילוף החומרים, הגוף מפיק מהמזון את האנרגיה שחיונית לתפקודי המערכות השונות, תוך ספיגת מולקולות חיוניות ופליטת חומרי פסולת החוצה.
כשקצב חילוף החומרים איטי מדי, יהיה קשה יותר להוריד במשקל וקל יותר לאגור שומן עודף.
1 צפייה בגלריה
חילוף חומרים
חילוף חומרים
חילוף חומרים
(צילום: FREEPIK)
מה גורם לחילוף חומרים איטי?
חילוף החומרים שלנו נקבע על ידי שילוב של מספר גורמים:
1) גיל – הקצב המטבולי נוטה לרדת עם העלייה בגיל והזדקנות הגוף
2) מסת שריר – ככל שמסת השרירים בגוף גדולה יותר כך הקצב המטבולי יגבר
3) גודל הגוף – ככל שמסת הגוף הכללית כבדה יותר כך הגוף שורף יותר אנרגיה
4) מצב רפואי – ישנם מצבים רפואיים מסוימים שיכולים לגרום להאטה בקצב המטבולי
5) טמפרטורה – ככל שמזג האוויר חם יותר כך התהליכים המטבוליים בגוף מואצים
מכאן שלכל אדם ואדם יש את המאפיינים האישיים והסביבתיים שלו, מה שהופך את הקצב המטבולי לעניין אינדיבידואלי לחלוטין.
איך לזרז את חילוף החומרים של הגוף?
אז איך ניתן לשפר את חילוף החומרים בגוף? הנה כמה שיטות מומלצות להאצת חילוף החומרים:
1) תזוזו יותר
תנועה ואורח חיים פעיל ידועים ביכולתם להגביר את חילוף החומרים.
הסיבה לכך היא שפעילות גופנית משמרת ומעלה את מסת השרירים, וככל שיש לנו יותר שרירים ככה הגוף פועל יותר במרץ לפרק חומרים כדי לספק להם אנרגיה.
מומלץ לשלב בין פעילות אירובית ואימוני התנגדות, אבל כל אחד מוזמן ליצור לעצמו את תכנית האימונים המועדפת עבורו. תכנית מותאמת אישית תקל על ההתמדה בה על בסיס יומיומי.
יש כאלו שיעדיפו ללכת לחדר כושר ולשלב בין ריצה על הליכון ואימוני כוח ומשקולות, בעוד יש כאלו שיעדיפו חוגי יוגה ועיצוב עם הליכות ארוכות בים. כל פעילות שהיא תהיה מבורכת ותתרום להגברת המטבוליזם.
2) דאגו לשינה איכותית
בעולם של היום, רובנו ישנים פחות מדי שעות ממה שהגוף צריך כדי לתחזק מטבוליזם תקין. בנוסף, האור הכחול שנפלט ממסכי הטלוויזיה, המחשב והסמארטפון פוגמים באיכות השינה שלנו.
מחסור בשינה ומנוחה מספקת ואיכותית מכניס את הגוף לסטרס, מה שעלול להוביל לתגובות הורמונליות שסופן באגירת שומן וקצב מטבולי מואט.
כדי להתמודד עם המצב הזה, כדאי להקפיד על שינה מספקת של לפחות 7 או 8 שעות בלילה ולשמור על היגיינת שינה וסביבה נטולת מסכים לפני שנכנסים למיטה.
3) אכלו נכון
שיפור בדיאטה היומית תעשה פלאים לקצב חילוף החומרים שלנו. לתזונה יש תפקיד מפתח בכל מה שקשור לניהול המשקל. תפריט לא איכותי והרגלי אכילה לא נכונים עלולים להאט את המטבוליזם ולעודד השמנה.
כדי לעורר את המטבוליזם, מומלץ להקפיד על אכילה בשעות קבועות ולפתח מודעות למה שאוכלים מדי יום ובכל ארוחה וארוחה.
אפשר להכניס לתפריט היומי מזונות ומרכיבים מעודדי מטבוליזם, כמו למשל תה ירוק וירקות עליים כמו תרד וקייל. כדאי גם להקפיד על שתייה מספקת לאורך כל היום.
(4) היעזרו בתוספים מעודדי מטבוליזם
תכשירים טבעיים מהסוג של EatLess למשל, כוללים מרכיבים פעילים בעלי תכונות מעודדות מטבוליזם, כמו למשל קפאין, כרומיום, אנזימי עיכול ופרוביוטיקה.
הקומפלקס הייחודי שבטבליות EatLess נועד במיוחד לשפר את הקצב המטבולי תוך עידוד שריפת השומן ויצירת האנרגיה לגוף, דיכוי התיאבון והחשקים למתוק ושיפור תהליכי העיכול של חומרי התזונה השונים.



מוגש מטעם: EATLESS