אם אתם בשלב שאתם פונים לטוען רבני, אז כנראה שאתם בשלב לפני פתיחת תיק בבית הדין.
אגב, אתם בצדק פונים לטוען רבני , מפני שהטוען הרבני הוא איש מקצוע שמומחה במיוחד בניהול הליכים בבתי הדין. זה בעיקר (למרות שממש לא רק) בהליכי גירושין וכל מה שנוגע לגירושין. כמו למשל, נושא זמני השהות עם הילדים, מזונות, חלוקת רכוש, כתובה ועוד.
יש נקודה שרבים מהאנשים פחות מכירים. יש לכך השלכות על הרבה מאוד דברים. הן כספיים והן על נושאים מהותיים מאוד הנוגעים לתוצאה של הליך הגירושין. וכן, הכוונה היא למהירות שבה פתחתם את התיק.
מה זה משנה מתי פותחים את התיק?
לכאורה לא אמור להיות שום הבדל מתי פתחתם את התיק.
הרי לכאורה מה ההבדל מי פותח את ההליך? האם יש הבדל אם הגבר פותח את תיק הגירושין או שהאישה היא זו שתפתח ראשונה את הליך הגירושין?
התשובה היא שיש 2 הבדלים מרכזיים מי פותח בהליך.
מי שפותח בהליך מרוויח או מפסיד מזה?
הריווח הראשון של מי שפותח בהליך זה שהוא יכול ליזום את העניין. כך למשל, יש לו השפעה רבה מאוד אם ליזום גירושין או לפעול במישור של שלום בית. אמנם גם הצד השני יוכל להגיש תביעה לפי ראות עיניו ובמגבלות מסוימות, אך זה יהיה במעמד פחות טוב מאשר הצד היוזם.
הריווח השני של מי שפותח בהליך, וזה אגב הריווח הכי משמעותי ואחד הנושאים המרכזיים בהליך, זה הנושא של איפה ההליך יתנהל.
יש נושאים בגירושין שנמצאים בסמכות מקבילה. כלומר אפשר לדון בהם גם בבית הדין וגם בבית משפט.
הצד שיזם את ההליך ולמעשה פתח את התיק הוא זה שיכול להכריע היכן התיק יתנהל.
מה זה משנה איפה התיק מתנהל?
יש הבדלים מאוד מהותיים בגישות בין בתי הדין הרבניים לבין בתי המשפט לענייני משפחה.
יש סטיגמה כביכול לגבר עדיף לפתוח תיק בבית הדין הרבני. ואילו לאישה עדיף להתנהל בבית המשפט לענייני משפחה.
הסטיגמה הזו דומה להרבה מאוד סטיגמות אחרות. היא מבוססת על רעיון שאפשר אולי להבין מאיפה הוא נוצר. הסיבה היא מפני שבבית הדין הדיינים הם גברים בלבד. לעומת זאת בבית המשפט יש כמובן גם שופטים גברים וגם שופטות נשים. אך אין לסטיגמה הזו אחיזה אמתית במציאות.
באופן מעשי, האמת הרבה יותר מורכבת. יש פעמים שבהם הסטיגמה נכונה. אך יש לא פחות פעמים שבהם המצב הוא הפוך לגמרי. יש הרבה מאוד מצבים שבהם עדיף לגבר להתנהל בבית משפט, כי שם זה יותר שווה לו. ואילו דווקא לאישה עדיף להתנהל בבית הדין הרבני, כי שם היא תרוויח יותר.
לפנות לטוען רבני - מתי?
העולה מהאמור, שהצד שפתח את התיק ויזם את ההליך הוא זה שיכול לבחור היכן לנהל את ההליך.
כפי שנכתב לעיל, יש משמעות רבה מאוד לבחירת זהות הערכאה המשפטית.
אין תשובה גורפת למי עדיף לפתוח בבית הדין ולמי עדיף לפתוח בבית משפט. הדבר תלוי בפרמטרים רבים מאוד. אך ברור שיש בהכרח עדיפות מסוימת היכן לנהל את ההליך של הגירושין.
לכן, יש משמעות קריטית להיות זה שפותח הראשון את התיק וכמה שיותר מהר.
גם אם אתם בטוחים שהצד השני לא יפתח תיק, תהיו בטוחים שזה לא נכון. כמו שאתם מתלבטים וחושבים אם לפתוח תיק, כך גם הצד השני מתלבט ומתחבט בנושא. לכל אחד יש הבשלה בקצב אחר. אם אתם תחשבו ותסמכו על זה שאפשר להמתין ולחכות, כי הצד השני גם כך לא יפתח תיק, אתם עלולים לגלות שהצד השני פתח תיק ללא ידיעתכם. הדבר הזה קורה מדי יום ביומו. המשמעות של זה מבחינתכם היא הפסד משמעותי מאוד לאורך כל ההליך. והכי גרוע, זה מוביל לתוצאות סופיות בדמות פסק דין לא נוח שהיה בהחלט ניתן להימנע ממנו.
האם זה משנה מתי פונים לטוען רבני?
בעיקרון, הטוען הרבני הוא איש מקצוע בעל ניסיון רב מאוד בייצוג בבתי הדין. לכן, הוא מומחה בעיקר בכל הנוגע לניהול הליכי גירושין, שכן הליכי הגירושין מתנהלים פעמים רבות בבתי הדין הרבניים.
יש חשיבות רבה מאוד להיות הצד שיוזם את ההליך, כי הוא יכול לבחור באיזו ערכאה לדון. הדבר הזה משליך ברוב המקרים על תוצאות ההליך. ולכן, מי שהיה הראשון לפתוח התיק, הוא זה שמרוויח בדרך כלל.
המחשבה שאין מה למהר לפתוח את התיק כי הצד השני לא יפתח תיק, היא בדרך כלל אשליה שמתנפצת לרסיסים כעבור זמן קצר.
לכן, אם אתם שוקלים האם להתגרש, כדאי למהר ולפנות לטוען רבני מקצועי ובעל ניסיון בכדי לפתוח את התיק ולוודא שזכויותיכם אינן נפגעות.
משרדינו מתמחה בניהול הליך גירושין באופן מקצועי ביותר. וזאת, החל מהשלב הראשוני של פתיחת תיק הגירושין ועד לפסק הדין הסופי. אם אתם חושבים האם הגיע הזמן להתגרש וכיצד לעשות את זה בצורה הכי נכונה, תוכלו לפנות למשרדו של טוען רבני יוסי יאקאב בכדי לקבל את הייעוץ וההכוונה המקצועית שתוכל למצות את הזכויות שלכם ברגישות ובמקצועיות רבה, וכמובן בדיסקרטיות מוחלטת.
מוגש מטעם: יוסי יאקב