'מצלה'
(אוכל רחוב ירושלמי)
מה חדש: המאסטר שף אבי לוי ('המוציא' ו'חדר מרים') פתח השבוע באופן רשמי את ה'מצלה'. על הצלחת תמצאו מנות אוכל רחוב ירושלמיות שעשויות מחומרי גלם מיוחדים שאליהם מצטרף גם העיצוב - מטבח פתוח שבו ניתן למצוא טאבון ענק מיוחד לאשתנור שנאפה במקום, בוצ'ר עגול שעליו נאפים ירקות השורש והבשרים השונים, ויש עגלת בייגלה בעיצוב עתיק עם גריל בתוכה, שגם היא כמו כל שאר המטבח נגישה לעיני הלקוחות. עוד לפני שלוי בנה את התפריט, הוא לקח לו כמה סיורי אוכל בטורקיה ומשם קיבל רעיונות שיישם בתפריט החדש. כך למשל ניתן למצוא את האשתנור כשהוא דק ממש כמו נייר ובכל זאת מצליח להחזיק את כמות השווארמה או הקבבים ששמים בו יחד עם הסלטים. ב'מצלה' גם הוכשר מתחם קטן לישיבה בחוץ.
מה נאכל: שווארמה עגל וכבש שנצלית על עצים ומתובלת בתערובת תבלינים הנקראת 'ראס אל מצלה'. מנה נוספת היא קבב העיר העתיקה - קבב טלה על בייגלה ירושלמי עם סלט מישווי וטחינה בלימון כבוש. יש גם גרסה צמחונית ובה קומזיץ של ירקות צלויים בגריל פחם המוגשים בסיניות, חצילים מזן הבלאדי הירושלמי בקרם של בצל שרוף ורוטב עלים ירוקים. באגף המתוקים תמצאו כנאפה מלאבי ופיסטוק ובסבוסה בסירופ ורדים וקרם שקדים. את כל זה ניתן כמובן לקבל גם במנות בצלחת.
כמה זה יעלה לנו: השווארמה עגל וכבש תעלה 52 שקל; עבור הקבב טלה והבייגלה נשלם 48 שקל; ועל המנה הצמחונית נתבקש לגהץ 42 שקל.
איפה: יפו 105, הרחבה החדשה לפני השוק. א'-ה': 12:00-23:00.
'שוקרייה'
(מאכלים משני צידי העיר)
מה חדש: ברחוב המלך ג'ורג' החל לפעול ה'שוקרייה' - מרכז לסדנאות קולינריות. מאחורי היוזמה עומדים השפים אודיה (בערבית שוקרייה) ואברהם פרייזן, שניהם יוצאי מטבחי מסעדות עילית בעיר, דוגמת ה'אנה' ו'טלביה'. השניים החליטו כי במקום מסעדה 'רגילה' הם יעסקו בשלושה דברים: סדנאות קולינריות, ארוחות שף ואירועי בוטיק.
מה נכין ונאכל: הסדנאות מציעות נושאים כמו 'שישי ירושלמי' - המאכלים העדתיים האהובים של שישי בבוקר, ובהם קובאנה תימנית ממולאת בגבינת משק ישראלית ועשבי תיבול, חלת בייגלה ירושלמי, מנאקיש ערבי בטאבון, והמתוקים - מאפה שמרים, בבקה שוקולד ומרציפן בעבודת יד.
אחרי הסדנה מגיעה גם ארוחה שבין מרכיביה צלוחית כבושים, צלחת חריפים תוצרת הבית, עגבניות מטוגנות ושום, הרינג מ'כהן' במאה שערים - ציבלע מיטעייר (סלט ביצים עם בצל מקורמל) ועוד. המתוקים כוללים, בין היתר, פלטת חלוות מ'אל יסמין' וגלידת מסטיקא. בסיום הסדנה המשתתפים מקבלים סל ממותג עם מארז המטעמים שהכינו מראש וחוברת מתכונים. סדנאות נוספות הן 'שער שכם', שמביאה את הסיפור של מזרח ירושלים והמטבח הערבי, ו'מתוקים ירושלמיים', שעוסקת בתחום הקונדיטוריה. כל האירועים והסדנאות מתקיימים במקום בהזמנה מראש, כאשר העסק נמצא בהשגחת 'צהר'.
כמה זה יעלה לנו: מחירי הסדנאות, שנעים בין 250 ל־550 שקל לאדם, משתנים לפי כמות האנשים, מה מכינים ומה מבקשים.
איפה: 'שוקרייה', המלך ג'ורג' 37. פתוח: א'-ו'.
'קאבום'
('המחסן' הכי מתוק בארץ)
מה חדש: מחסן שהפך בידי הבעלים של מותג 'קוקי קרים' בשוק, לירן איילון, לבית קרמבו, המוקדש כולו לקינוח הכי ישראלי. איילון: "צפיתי בכתבה שחברת פלדמן תפסיק ככל הנראה לייצר את הקרמבו המיתולוגי שלה. את הכתבה ראיתי עם בני משפחתי וחברים, שאחד מהם הוא מדריך הטיולים שוקי היידו שזרק את הרעיון לפתוח בית קרמבו. בהתחלה צחקתי, אבל אחרי הרבה עבודה נולד 'קאבום'.
מה נאכל: במקום מייצרים טעמים כמו וניל, מוקה, קרמל, קפוצ'ינו ומוקה עם פולי קקאו, פנינה-אוכמניות, תות ופטל מצופה בשוקולד תות, פסיפלורה, לימון, בננה וגם שוקו-בננה במילוי גנאש שוקולד ופקאן סיני.
כמה זה יעלה לנו: מחירי הקרמבו נעים בין 15 ל־25 שקל, כאשר ניתן לצפות כל קרמבו בשוקולד חלב או מריר (חלב נוכרי). בקרוב הם ישווקו גם לבתי קפה ומסעדות מארזים ומשלוחים, שבשלב ראשון יהיו רק בירושלים. ויש גם הבטחה שעד פסח יהיה גם קרמבו כשר לחג.
איפה: 'קאבום' בשוק, רחוב האשכול 3, א'-ה': 23:00-11:00, יום ו': 10:00 עד כניסת השבת, וכן שעה לאחר צאת השבת.