זו העוגה הכי מיוחדת שתוכלו להכין החג. היא יפה במיוחד, טעימה והכי מיוחדת. בסיס עוגה שוקולדי נימוח עם קרם בטעם תות שדה ופירות עונה שמעטרים את העוגה והופכים אותה לקישוט שולחן החג.
מה צריך?
לבראוניז:
6 ביצים שלמות
1/2 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
150 סמ”‘ק שמנת מתוקה
100 גרם אגוזים טחונים (אני שמתי לוז קלוי כי אני אוהבת מאוד את ריחם וטעמם)
3 כפיות תמצית רום
קרם מסקרפונה:
1 קופסת מסקרפונה (גד 250 גרם)
625 סמ”ק שמנת מתוקה (1 חבילה גדולה + חצי חבילה קטנה)
2 סוכר וניל
4 כפות סוכר
2 כפות ריבת תות שדה
סירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
פירות:
לפי בחירה
1 צפייה בגלריה
בראוניז עם קרם מסקרפונה וריבת תות שדה. צילום: אלונה זוהר
בראוניז עם קרם מסקרפונה וריבת תות שדה. צילום: אלונה זוהר
בראוניז עם קרם מסקרפונה וריבת תות שדה. צילום: אלונה זוהר
איך מכינים?
להקציף את הביצים השלמות עם הסוכר והרום כ- 7 דקות (עד שצבעם ישתנה לצהוב בהיר בהיר)
להמיס את השוקולד עם השמנת המתוקה במיקרו (כ- 2 דקות) לקרר מעט.
לערבב את הקצף עם השוקולד והאגוזים. לשים בתבנית עגולה משומנת (מס’ 24) ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל- 25 דקות בערך או עד שבודקים בעזרת קיסם והוא יוצא יבש (ללא פירורים) בעוד העוגה חמה להפריד אותה מדפנות התבנית בעזרת סכין.
לקרר את העוגה היטב. רצוי לילה.
את כל מוצרי הקרם למעט ריבת התות לשים במיקסר עם וו הקצפה ולהקציף לקצפת קשה. 1/2 מהכמות לצפות את העוגה. את החצי הנותר לערבב עם הריבת תות ולזלף בעזרת שק זילוף עם צנתר רחב עיגולים של שמנת סביב העוגה.
בסיר קטן להמיס את המים והסוכר. לקרר. לחתוך פירות לפי בחירה – אני שמתי: אננס טרי, קיווי, תות שדה, מלון, נקטרינה ופילטים של תפוזים ולשפוך עליהם את הסירופ. לערבב בעדינות ובזהירות על מנת לשמור על שלמותם של הפירות. לשמור במקרר עד לשימוש.
לסנן את הפירות מהסירופ, לשים במרכז העוגה. לשמור את העוגה בקירור. כל כך טעים…. כל כך יפה… כל כך חגיגי שאין דברים כאלה!
אלונה זוהר, אמא ל-3, חיה, נושמת ויוצרת אוכל. בעלת סטודיו לעיצוב ומזה מספר שנים מתמקדת באהבתה הגדולה למטבח ולאוכל. למתכונים נוספים אתם מוזמנים לבקר כאן וגם באתר החדש.