בסוכות כולם עולים לרגל לירושלים וגם יש לא מעט מקומיים שלא מכירים כל מסעדה או בית קפה. mynet ירושלים ריכז עבורכם כמה המלצות שאינן ברחובות הראשיים של העיר ואינן מסעדות ותיקות ונדושות שכבר כולם מכירים. אז לרגל חג האושפיזין תוכלו להתארח במספר פנינות קוליניאריות חדשות וצעירות יחסית וגם לארח בהם קרובים או חברים שבאו לבקר אתכם מחוץ לעיר ולזכות בשבחים. והעיקר שיהיה חג שמח.
מחוץ לחומות העיר העתיקה – "טורו"
מסעדת טורו ממוקמת במבנה ייחודי בלב שכונת ימין משה - מבנה חד קומתי בעל חלונות פנורמיים המשקיפים לעבר חומות העיר העתיקה וכנסיית הדורמציון על הר ציון. מדובר במסעדת גורמה של השף בני אשכנזי ובניהול של המסעדן הוותיק מאיר בן עזרא.
שם המקום הוא על שם הנדבן והפילנטרופ יהודה טורו שהיה המממן העיקרי של משה מונטיפיורי, אך היה נחבא לכלים ממש כמו המסעדה שעל שמו. בתפריט תוכלו לטעום ניוקי פילה בקר, כבד קצוץ, פרגיות בקרמל שום, סטייק סינטה נברסקה וקציצות פראסה. מומלץ וכדאי להזמין מקום מראש.
רחוב ש.א נכון 2, ימין משה | בשרי כשר | שעות פעילות ימים א'-ה': החל מהשעה 18:00- 23:00 | לאתר המסעדה - לחצו כאן.
בחצר הקסומה של פיינגולד - מטאפורה ארט קפה
בחצר הקסומה בה פעלו בעבר הלא רחוק שלל מסעדות נחשבות ומוכרות - אדום, אלדד וזהו, פיני בחצר, בארוד (שעדיין קיימת) וסאקורה, עולה וצומח קפה חדש וצעיר בשם 'מטאפורה' המשלב מטעמים מיוחדים לצד פעילויות וסדנאות לנפש.
את המקום המשפחתי באווירה הביתית מנהלים יפעת רפאל והבן עמית רפאל. בתפריט ניתן לטעום מבחר מאפים עבודת יד כמו בוריקטוס, טראפל וויסקי ובגטים ראסל עם לבנה, פלפלים קלויים ואגוזי מלך, ויש כמובן גם קפה, חליטות תה ואלכוהול.
בסדנאות ניתן ללכת על כלי משחקי לבירור ודילמות וקונפליקטים גדולים וקטנים כאחד במסגרת סדנא כדי לצאת עם צעדים פרקטיים.
המסעדה עם ההרגשה הביתית – 'ונילה בין'
אחרי המון שנים שגרו ליטל ואביה בארה"ב, הם עלו ארצה ופתחו באוקטובר 2022 את בית הקפה בירושלים. מדובר במסעדה קטנה עם הרגשה ביתית, סנדוויצ’ים טריים, סלטים, מאפים מלוחים והכי חשוב עוגות וקינוחים מקוריים.
אביה של מיטל עבד במשך שנים כקצב עם ניסיון עם הקהילה היהודית במיאמי, וכך הוא בוחר לבלות את זמנו החופשי, בבית קפה שהוא כל כך אוהב. מיטל היא בוגרת לימודי לאומנות הקולינריה והתמחות באפייה ובמאפים, שירות ואירוח וניהול ואך עבדה במספר מסעדות ובתי מלון בארה"ב.
אחד העם 4 | שעות פתיחה: א-ה 8:00 עד 19:00; שישי 8:00 עד 15:00. המסעדה כשרה. לעמוד האינסטגרם של המסעדה – לחצו כאן.
בשער החדש של העיר העתיקה – "לה פאטיסרי אבו סייר"
השף קונדיטור הראשי של מלון הבוטיק היוקרתי ממילא, איברהים אבו סייר, החליט אחרי 18 שנה לעזוב את המלון ולפתוח מקום קטן ואישי בשער החדש בכניסה לרובע הנוצרי.
אבו סייר נעזר בשתי בנותיו ובנו ומכין כל יום קינוחים ומאפים. בבקרים של שישי ושבת ישנו תפריט נרחב יותר כולל מאפים מלוחים ובורקסים במילואים שונים. כמו כן, אחרי אחת בצהריים כבר לא תוכלו לקבל את הספיישלים האלו. במקום יש תפריט עונתי מתחלף וגם מנות מיוחדות מדי יום. אבו סייר עבר עם השנים השתלמויות מקצועיות בתחום הקינוחים בצרפת ובבלגיה וכיום הוא חבר בארגון השפים למען השלום.
ואם אתם חלק מקבוצה אפשר להשאיר עבורכם את המקום פתוח גם אחרי שעות הפעילות, גם בשעות הערב בתיאום מראש.
רחוב השער החדש 35 | המקום פתוח 7 ימים בשבוע החל מהשעה: 09:30-19:00 | לעמוד הפיייסבוק של המסעדה - לחצו כאן.
בין הקניות במלחה לגן החיות - קפה תמרה
עוד מקום מומלץ במיקום לא שגרתי הוא המסעדה החלבית תמרה קפה בגן הטכנולוגי של מלחה. מי שמזדמן לאזור הקניון מומלץ לחצות את הכביש ולרדת מספר קומות במעלית השקופה של מגדל המשרדים. במידה ורוצים לערוך אירוע כמו בר מצווה או ברית עם עלייה לתורה סמוך למסעדה ישנו בית כנסת קטן. המסעדה עצמה מתפרשת על מקום גדול ומרווח עם ישיבה בפנים ובחוץ ובסוכות יקימו גם סוכה גדולה.
המטבח פתוח וניתן לראות הכל לנגד העיניים. בצהריים קצת עמוס מאחר וכל עובדי ההיי-טק מגיעים למסעדה. בתפריט ניתן לטעום נשנושים כמו טרטר חצילים סילאן, כרובית מטוגנת ושיפודי גבינת חלומי, מבחר ארוחות בוקר, פרנץ טוסט וכדומה.
במנות הגדולות יותר ניתן לחלוק פיצות, סלטים, כריך תוניסאי או ללכת על ארוחה מלאה עם דג סלומון או לברק, פסטות שונות, רביולי ארטישוק או ניוקי בטטה וערמונים. לקינוח יש תפריט שלם נפרד - פרפה חלבה טבעוני נשמע מיוחד ולא כבד מדי.
שעות פעילות: 8:00-22:45 | ישנה חניה בצמוד למסעדה | חלבי כשר | לעמוד האינסטגרם של המסעדה - לחצו כאן.