חג חנוכה, חג האירוח והטיגונים, בחרתי להגיש שוב מתכון שהיה פה כבר בעבר וזכה לתגובות ובקשות למתכון חוזר.
סיגרים בתערובת דגים ירוקה, חריפה ועוקצנית.
הסיגרים אפויים בתנור. זה רווח כפול, גם מעקף זורם וקל למסלול הטיגונים וגם הגשה בתבנית משפחתית עמוסה בפעם אחת, ולא כנהוג במסלול הטיגונים שהרוב מתחסל כבר ליד המחבת ובדרך להגשה.
יש גם תוספת טחינת שקדים עם וואסבי, שילוב שמקפיץ את החיך. חג חנוכה שמח עם הרבה מפגשי אירוח מהנים .
קראו גם:
סיגרים במילוי תערובת דגים ירוקה
חבילת דפי פילו מופשרת במקרר
שמן זית לשימון הדפים
חומרים לתערובת הדגים הירוקה
600 גרם דג פילה בורי טרי, עדיף קצוץ בסכין או טחון גס (בפולסים)
חבילת כוסברה
חצי חבילת פטרוזיליה
8 שיני שום כתושות
פלפל חריף (עדיף אדום) קצוץ דק
כפית פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית צ'ילי
3 כפות שמן זית
גרידת תפוז
מלח
ההכנה:
חשוב וכדאי לקצוץ את הדג בסכין. זו אינה פעולה מסובכת והיא אינה דורשת כוח רב.
התערובת יוצאת פתוחה, אוורירית ופחות מימית. אפשר להשתמש בתערובת דג שנטחנה במעבד מזון בפולסים, אבל אז הסיגרים יהיו טיפה דחוסים.
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית. כדאי לעשות זאת בעדינות ולהניח כרבע שעה בצד עד שכל החומרים יתגבשו יחד ויהיו נוחים לעבודה.
עוברים לעלי הפילו. עובדים כל פעם עם שני עלים צמודים.
משמנים בעזרת מברשת (גם את משטח העבודה), מחלקים לארבעה חלקים. בכל רבע מניחים כף עד שתיים מתערובת הדגים, מסדרים שורה מאורכת עם שוליים נקיים ממלית.
את השוליים סוגרים פנימה ומגלגלים. מסיימים כשהסגירה בחלק התחתון.
מעבירים את הסיגרים המוכנים לתבנית עם נייר אפייה (רצוי לשמן קלות גם את הנייר) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180-190 מעלות (תלוי בתנור) עד שמזהיב יפה (כרבע שעה). מגישים חם.
אפשר להכין מראש את הסיגרים הממולאים ולהקפיא. בזמן אמת להוציא לאפייה בתנור. מאוד נוח במפגשים גדולים, מגש רודף מגש.
טחינה שקדים מתובלת בוואסבי
3־4 כפות ממרח שקדים (איכותי - 100% שקד טחון ללא תוספות)
כחצי כפית אבקת וואסבי
מיץ לימון לפי הטעם
מלח לפי הטעם
מעט מים קרים
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מילה שלי: אתם הולכים לאמץ את הטחינה הזו.