אתה ראשון יא קזה. חדשות טובות לחולי הציליאק בירושלים: מסעדה שלצד אוכל 'רגיל', תתן מענה גם לרגישים לקמח (וזה גם כשר). לפני חודש וחצי נפתחה ברחוב בצלאל מסעדת 'קזה'. מאחורי העסק עומד איתי ברלין בן ה-25, יחד עם שותפיו אלעד פחימה ואפרת ידידיה שחור הנשוי לאופיר הסובלת מציליאק הלימודים שלה והרצון של ברלין לפתוח עסק החזירו אותם ירושליימה.
המסעדה נותנת מענה לחולי הציליאק אבל משרתת גם את כלל האוכלוסייה, הליין כולל אוכלן איטלקי וישראלי. אז נכון, איטלקי זה פיצה, לחם, פסטה ומלא בצק, אבל ב'קזה' יש גרסה איטלקית ללא גלוטן. "הרצון היה להביא מסעדה טובה שבא אנשים יאכלו אוכל ללא גלוטן אבל לא ירגישו את זה. לכן גם לא כתוב על השלט ללא גלוטן אבל המסעדה היא למעשה כזו. במסעדות שונות אי אפשר שאנשים רגילים ורגישים לגלוטן יאכלו יחד ומפה באה ההחלטה לייצר אוכל טעים ולהשתמש בחומרים שהם ללא גלוטן ולא תחליפים. זה גם מה שעושה את האוכל בוטיקי, שונה ובריא".
אז מה אוכלים? מסבחה עדשים שחורות 38 שקל, פלאפל תרד וזוקיני 42 שקל, סביצ'ה מוסר ים 46 שקל. בסלטים ניתן למצוא מונבטים, שורשים, לבבות חסה, עשבים וגבינת עיזים במחירים הנעים בין 48-54 שקל. ויש כמובן יש גם פיצות פסטות ומנות עיקריות. בקרוב 'קזה' תהפוך גם לבר יין שיגיש יינות מהרי ירושלים והסביבה. בינתיים, עד תעבור הקורונה, יסתפקו החבר'ה בטייק אווי לרחוב ממול ובמשלוחים. ומה אומר לנו ברלין על הטיימינג של הפתיחה? "יש אמיצים ויש מטומטמים, אנחנו האמיצים".
'קזה', רחוב בצלאל, טלפון להזמנות: 079-5658822
הרפתקאות הבוטיק של דהן
לא מעט שינויים עברה קבוצת המסעדנים הוותיקה של ה'לוציאנה' והג'וי שבשדרות ממילא. בתחילת הקורונה החלו לערוך אירועים קטנים ב'לוציאנה', לאחר מכן הג'וי הפך לגריל האוס יוקרתי. עם הסגר השני הלוצ'יאנה והג'וי נסגרו. שף המסעדה, והשותף אבירם דותן החל לארח ארוחות שף בביתו שמודיעין. "האוכל בלוצ'יאנה לא יכול היה להתקיים בטייק אווי או במשלוחים ולכן ההחלטה הייתה לסגור, אומר השבוע הבעלים מספר שלומי דהן. "יש קצת שינויים בקבוצה אבל הם אינם פוגעים ברצון לשמור על הקיים ברמה גבוהה וגם לפתוח דברים חדשים". השינויים עליהם מדבר דהן כוללים תוספת של 'המבורגרייה' בג'וי וגם חלל אירועים שבו יהיה בית כנסת קטן לעריכת בר מצוות. אבל יש עוד התפתחות חשובה: פתיחת מעדניית וקצביית בוטיק כשרה עליה עובד דהן בימים אלו.
השם שנבחר לעסק החדש הוא 'שרולה' (זן של פרה מאזור בורגנדי). עסק הבוטיק יפעל בדרך בית לחם 84 ויכלול בשרים ועופות שימכרו טרי אבל גם בשיטת הרוטיסרי (גריל שיפוד), נקניקים, גבינות, יינות ושאר מוצרי פרימיום. גולת הכותרת היא הקצב הצרפתי מארק אביטבול (לשעבר וולדורף אסטוריה, קינג דיוויד ומצודת דויד) שיהיה אחראי על יישון ועישון הבשרים וכמובן האיש מאחורי הבשר: "לחזור לעבוד אחרי תקופה ארוכה זה מאוד מרגש, הוא מצהיר.
טוויסט הקציצה של גרשקוביץ
אחרי חודשיים של ניסויים וטעימות מסעדת 'אנג'ליקה' החלה את הפופ אפ החדש שלה בדמות משלוחי המבורגרים. המיתוג שנבחר - MG Burger, ראשי התיבות של שמו של השף מרכוס גרשקוביץ. התכונה האחרונה בשוק המסעדות היא ללא ספק המעבר למשלוחים, אבל כאן השינוי בא בעיקר באוכל שייצא. "ההחלטה שלי לעשות המבורגרים מתבקשת כי זה המאכל שאני הכי אוהב", מצהיר השף, ומבהיר מייד: שום דבר אינו פוגע במסעדה שלנו שתחזור במהרה לקבל לקוחות על טהרת האוכל של האנג'ליקה".
אז מה אוכלים? בליין החדש נמצא המבורגרים של 140 גרם. 'המבורגר של רועי' - עם חזה אווז צלוי ואבוקדו שעולה 50 שקל. תמורת 52 שקל תקבלו את 'ההמבורגר של יוני', בייקון טלה ובצלים שרופים. עבור 'ההמבורגר של דן', הכולל עגבניה ירוקה מטוגנת, תשלמו 48 שקל ואילו עבור 'המבורגר של מרכוס, שבו קורנדביף, אננס וצ׳ילי, תיפרדו מ-52 שקל.
משלוחים: ימים ב'-ה' בין 12:00-22:00 להזמנות: 02-6230056 - www.mgburger.co.il