ישר מהתנור: פסטה פוזילי טרייה עם עוף

3 צפייה בגלריה
פסטה פוזילי טרייה עם עוף בתנור
פסטה פוזילי טרייה עם עוף בתנור
פסטה פוזילי טרייה עם עוף בתנור
( צילום: אסף אמברם)
מרכיבים (לכ־5–6 מנות):
1 חבילת פסטה פוזילי טרייה של פסטה ריקו
5–6 שוקי עוף או כרעיים או פרגיות
4 שיני שום כתושות
10 עגבניות שרי חצויות
צרור טימין טרי
2 כוסות מים רותחים
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן לפסטה של פסטה ריקו (680 גרם)
מלח ופלפל שחור
קראו גם:
למרינדה:
3 כפות שמן זית
1 כף תבלין גריל
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1 כף אבקת שום או שום גבישי
1 כף אבקת מרק בצל (לא חובה)
1 כף דבש או סילאן
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור
2 כפות מים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל־200 מעלות. מסדרים בתבנית מתאימה פסטה טרייה, רוטב עגבניות, שום, עגבניות שרי, מעט מלח ופלפל ושתי כוסות מים רותחים.
מכינים את המרינדה: מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים עד שנוצרת משחה אחידה. אפשר להכין את המרינדה לילה קודם לכן ולהשרות בה את נתחי העוף.
מניחים מעל הפסטה את נתחי העוף המתובלים ומפזרים מעליהם מעט טימין. מכסים בנייר אפייה ומכניסים ואופים בתנור 45 דקות.
אחרי 45 דקות מסירים את נייר האפייה ואופים עוד כ־15 דקות עד שהעוף שזוף. מגישים חם ונהנים.
המתכון באדיבות חברת פסטה ריקו עם בלוגר האוכל רון יוחננוב
3 צפייה בגלריה
ספגטי ארביאטה
ספגטי ארביאטה
ספגטי ארביאטה
( צילום: יחסי ציבור)

אדום לוהט לאוהבי החריף: ספגטי ארביאטה

מרכיבים (לארבע מנות):
400 גרם פסטה ספגטי של גארופלו
400 גרם עגבניות שרי
1 פלפל צ'ילי אדום
1 פלפל צ'ילי ירוק
1 שן שום
שמן זית כתית מעולה
פטרוזיליה לפי הטעם
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מרתיחים סיר מים שהומלחו. בינתיים קוצצים את העגבניות ומטגנים את השום והצ'ילי הקצוץ במחבת. אחרי כמה רגעים מוציאים את שן השום מהמחבת ומוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל.
מסננים את הפסטה ויוצקים אותה למחבת עם העגבניות, מערבבים, מניחים בצלחת, מפזרים מעל הפסטה פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
המתכון באדיבות רשת טיב טעם וחברת הבת ישרקו
3 צפייה בגלריה
פסטה ברוטב דלעת, פקאן מקורמל וצ'ילי
פסטה ברוטב דלעת, פקאן מקורמל וצ'ילי
פסטה ברוטב דלעת, פקאן מקורמל וצ'ילי
(צילום: סטודיו Teka)

תכינו את הבירה: פסטה ברוטב דלעת, פקאן מקורמל וצ'ילי

מרכיבים:
250 גרם ספגטי
1 בצל
2 שיני שום
350 גרם דלעת
200 מ"ל בירה
10 עלי בזיליקום
50 גרם אגוזי פקאן
20 מ"ל סירופ אגבה
שמן זית
קורט צ'ילי
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מקלפים וקוצצים שום ובצל. מחממים שמן זית במחבת ומערבבים בצל ושום עם קורט מלח עד להשחמה.
מוסיפים דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות, מערבבים ומוסיפים בירה, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה עד שהדלעת רכה ונימוחה.
מסירים מהאש, מוסיפים עלי בזיליקום וטוחנים במערבל חשמלי. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מרתיחים פסטה במים עם מלח ומבשלים עד שהיא אל דנטה. מסננים ושומרים מעט מהמים של הפסטה להמשך.
מניחים את הרוטב בתבנית. מוסיפים מעט ממי הפסטה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים עד שהכל מתאחד היטב.
כעת מקרמלים את אגוזי הפקאן: מניחים את אגוזי הפקאן במחבת חמה ומערבבים כדי שהם לא יישרפו.
מוסיפים סירופ אגבה וצ'ילי, מבשלים כמה דקות ומניחים על נייר אפייה עד שהקרמל מתקשה.
מגישים את הפסטה עם פקאן, פלפל שחור גרוס טרי ואם רוצים אפשר להוסיף כמה עלי בזיליקום מטוגנים.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka